- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


onsdag 30 juni 2010

Monogram


Visst är det vackert med monogram?

Ordet monogram betyder att en bokstav symboliserar ett helt namn och brukar bestå av en till fyra bokstäver.Förr i tiden användes monogram av hantverkare på till exempel möbler om man var möbelsnickare. Monogrammet blev en slags garanti för att det var tillverkat av en godkänd hantverkare.

Om man vill sitta och leka lite framför datorn , kan man klicka in här. Där man kan testa att göra sitt alldeles egna monogram.
Och det ska jag göra - ett eget monogram.

Det börjar nämligen bli dags på allvar, att få till en snygg logga till mitt företag. Jag vet på ett ungefär hur jag vill att den ska se ut. Det svåra är att välja bland alla idéer jag har.

Kanske får det bli en omröstning av alla förslag...

Kram så länge!
/Sussie

6 kommentarer:

Pinglan sa...

Jättesvårt med logotyper.. Men vill du ha lite hjälp så finns det ett lite dyrare alternativ med en reklamfirma som gör! De har ju lite bättre program än vad en vanlig svenne har och kan göra skitsnygga logotyper!
Fast det är skitroligt att sitta och pilla lite själv! :)

Sussi sa...

Snyggt S du visar!
Ja, jag förstår att det måste vara svårt att bestämma sig för en logotype, den ska ju helst kännas bra under en längre tidsperiod...
Men det måste samtidigt vara ett ganska kul bekymmer att sitta och klura på!
Och jag hjälper dig gärna att rösta om du har fler alternativ!

Kram
Sussi

Älfgärdet sa...

Så snyggt med monogram. Jag har en gammal mönsterbok som jag brukar ta fram när jag ska måla namn på barnstolar & dylikt, blir den rätta stilen på bokstäverna :).

Går du bet med din logga får du väl höra med experten i Örbäck ;)

A House With A View sa...

Roligt om det blir en omröstning!! Tror det blir bra vad du än bestämmer dig för, du har BRA SMAK!!

Kramiz aka

♥ Pia... sa...

Hej Sel..Sussie..närmer dâ sej eller??..menar det åtråvärda repet..ditt. Blir inte så mycket bloggprat nu för tia..men blogger gör jag med inlägg ändå..Hoppas du och de dina har det bra...och hoppas snart vi ses..kram..Pia

Adam S sa...

Du som gjort den där själv? Gillar liksom att rita, och den var ursnittsig. =)