- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 11 april 2010

Ekvationen som aldrig går ut




































Dagarna är underbara!
Varje liten ledig stund, vill man vara ute.

Det ska krattas, rensas, flyttas utemöbler, eldas, planteras...

Eftersom man är ute mestadels av dygnets ljusa timmar, borde det ju inte bli stökigt inomhus.

Jag skriver borde - för det bliiiir nämligen stökigt inomhus - är inte det konstigt?

Eller är det bara hos mig detta fenomen uppstår?




































Plötsligt springer man ut tillbaka så fort man ätit - och tallrikarna blir kvar på bänken.
Plötsligt skyndar man sig ut tillbaka när man varit inne och besökt hemlighuset - och golvet är fullt av sand och lera eftersom man inte brydde sig om att ta av sig skorna.
Plötsligt ser det ut som ett gigantiskt inferno - och jag fattar ingenting! Vi är ju aldrig inne!


Och vår punschveranda behöver få sig en liten uppfräschning. Så här i skarven mellan kalla nätter och varma dagar, är det som att spela på lotteri, om man sätter ut några blommor. Murgrönan klarade sig som tur var i natt. När jag kom upp var marken vit av rimfrost. Just nu ser det tomt och bart ut på verandan, Men ni får se bilder av den ändå.


Ha en underbar dag!
Kram Sussie

25 kommentarer:

hagagården sa...

Hej
Det ser underbart ut på din fina veranda.
kram o ha en fin dag.
ninni

Mona sa...

Ja, jag har samma problem med denna ekvation! Får det inte heller att gå ihop. Fin blogg du har! Önskar dig en trevlig fortsättning på söndagen!

Viveka i Bläckhornet sa...

Ja gissa om jag också längtar efter att få ut o kratta o greja. Men här är stora snövallar fortfarande...suck. Minst 3 veckor bort innan snön är väck. Om solen vill visa sig förstås.

Och det där fenomenet känner man ju igen. Man tycker ju att det borde vara orört inne :)

Ha en fin söndag

Kram Viveka

Annika sa...

Visst är det så att man slarvar inne nu när solen äntligen visar sig... men det kommer säkert mulna dagar när man kan feja o städa liiite...:) å din punchveranda... läcker... har också jagat ut murgrönan o en lite sälg jag fått.... ska fixa fram dynor o så idag för det ska käkas midda där idag har dotra bestämt...:) 24 plus vid tre-tiden på aftan är ju inte fy skam....:) gillar dina fönster sååå mycket..... Kram o trevlig sönda.... Annika

Handgjorda drömmar sa...

Oj, vad jag kände igen din beskrivning - kunde nog lika gärna varit jag som skrev samma ord... Vi har en sådan dag idag. Varit ute o tvättat bilen (!), vårstädat i trädgården och haft det skönt hela förmiddagen. Nu när jag kom in för att göra lunch, hade någon (läs barnen..) gått in med leriga stövlar... Suck!
Vilken mysig blogg jag hittade här!
Marie

Rummet för välbefinnande sa...

Åhhhh Sussie, jag förstår precis hur du menar!
Den där ekvationen har någon konstig formel som involverar synnergieffekten tror jag.....

Själv fick jag en sådan oerhörd lust att göra i ordning på balkongen så nu står din pensé där ute och förgyller min tillvaro :) :)
Bamsekramar till dig min vän.
Mia

Prinsesse Elin sa...

Nei du kan bare slappe av for det skjer her i huset også. he he
Ønsker deg en nydelig søndag. Slapp av og nyt. Klem fra Elin:)

Allis sa...

Skrattade och kände igen mig i ditt inlägg!! :-)))
Precis så är det hemma hos oss också, man njuter för fullt och vet inte vart man ska va!!
Nu njuter vi av VÅREN!!
Kram

camilla sa...

Jag håller fullständigt med,att det är konstigt att det blir så rörigt inne när man är ute så mycket som möjligt när det är så härligt väder.
Men kanske inte...för i våran familj har de andra familjemedlemmarna inte kommit underfund med att man ska plocka efter sig ibland...så efter en sådan helg när man har jobbat hela helgen känns det väldigt rörigt!
Ha en skön kväll!
Kram Camilla

Anonym sa...

Åkte förbi hemma hos dig idag! Det verkar vara väldigt aktivitet kring stallet, blev så nyfiken att jag tänkte stanna till, men jag såg ingen utomhus så jag kom mig inte för. Men kanske en annan gång, är ju så nyfiken på vad ni gör :)
kram
Karina

♥ Pia... sa...

Haha...ja just så är det..du slår huvut på spiken :)..jag har nä'stan nyss kommit in ..och ser spåren efter oss..hm..Men visst har vi haft en otroligt härlig helg..helt underbar.. å du har din veranda byggt klart nu..vad vacker den är... ha en härligt skön innekväll nu då..och strunt i att det är litt rörigt..dää kommer tid te dä mä..kram..Pia

vardagsvitt sa...

Så härligt att ni kan vara ute och pyssla jag längtar tills den tiden kommer men det är ett tag kvar!
Men så sant så... det blir ALLTID stökigt FAST ingen är inne, konstigt!
Ha det bra och njut av våren!
Kram Marith

Norregård sa...

Vilken ljuvlig punschveranda!!!

Hälsningar Malin

lena sa...

Det ser helt sagolikt ut vår inge snö. tittar jag ut så ser jag snö snö och lite snö längtar till våren. jätte mysig blogg

Théa & Linnéa sa...

Nehej du ! Så ser dte ut även här, helt bedrövligt blir det inne och som du säger- man fattar nada... Önskar jag hade grovkök med ingång när man ska in och hämta vatten, sekatören eller annat... och en hushållerska som skötte köket- för jag har inte tid! eller lust...
Må så gott
/Karin

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei hos Grannen!
Vakre bilder fra din glassveranda, og så klart man kjenner seg igjen! Men det blir jo bedre straks det blir sommer, og man ikke drar inn så mye våt sand og jord!

En ny, vakker vårdag ønskes deg fra rett over Norgesgrensen!

Klem Cathrine :-)

ANNIKA sa...

Så fint du har på verandan.
Här hemma har vi det precis likadant med grus och lera och saker inomhus som borde plockas bort....alla har varit ute under helgen.
Det är nämligen bara jag som har lärt mig att plocka bort saker.....!???
Idag fann jag påskkartongen som gubben skulle ställt upp på vinden ute på gräsmattan.Den hade stått där hela helgen.?????
Inatt har det varit frost så vilken tur att man inte satt ut några blommor än.
Idag är det ännu en fin dag så nu ska jag gå ut och njuta av den.
Ha en skön dag du också!
kramisar från ANNIKA

Annas skattkammare sa...

Ja visst är det härligt att vara ute, och liksom du förundras jag över hur det kan bli så skitigt inne.. =) men men, städa får man göra en mulen dag.. här ska njutas!
Kram /Anna

Desirée sa...

Hej, måste bara säga att du har en helt underbar blogg! Mycket fint att titta på :) kommer titta in här ofta! Haha nä kan säga att det är lika hemma hos mig med, ute hela tiden men rörigt blir det inne:) Har eldat gräs idag jag med så nu är det vår!! :D

Kram Desirée.

Sally och jag sa...

Jag känner igen fenomenet! Det är bra märkligt. Men jag har lättare att stå ut med vårens grus med löfte om sommaren, än med höstens gegga...

Underbart vackra bilder från din veranda! Du har det så himla fint.

Kramar från
Sally och jag

här är gudagott att vara sa...

Jättefint har ni på er veranda Sussi.
Vi var ute i går och krattade här hemma jag gillar det så mycket, det blir så rent och så ser man allt i marken som strävar uppåt liljor, kärlekört, löjtnadshjärta, pioner,,,jag bara ler.
Magasinet har kommit så Välkommen in till butiken.
Haregott!

Moa sa...

Hihi.. du det där fenomenet känner jag igen.. fårstår inte hur det går till?? skönt att det är fler som har det så där, för man vill ju verkligen ta vara på tiden. Jisses förresten vad spännande med grävskopan, o hoppas alla hönorna har funnit sig tillrätta i nya hönshuset.. Kram och ha det gott..Moa

Systrarna Hjertén sa...

Nej du är inte ensam. Hela vintern går man och väntar på att allt ska bli lättare och att det ska bli skönt när man slipper snö och lera.

Varje år blir jag lika besviken när jag inser att vår och sommar inte är bättre för ordningen inomhus - snarare tvärtom!!

Mvh
Frida

Sussi sa...

Ha ha...! Känner igen ALLT det du beskriver! Visst är det konstigt!

Jag har varit hemma från från min Frankrikeresa nu i två dagar, och har tillbringat båda dagarna med att försöka fixa till det värsta i trädgården. Fick börja med att ta ner misteln som hängde och dinglade på trekvart över grinden! Och hur jag än fixar och donar så blir det bara stökigare och stökigare...Suck!
Men din veranda ser underbar ut, så lugn och fridfull innan pelargon invasionen startar!
Kram
Sussi

yes sa...

Hej!
Vill du inspirera andra eller letar du själv inspiration? Titta in på www.inredningsfeed.se
kram ylva