Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 13 december 2009

Staffan var en stalledräng

Lucia...

Jag minns när jag var liten. Mamma hade jobbat länge på kvällen innan, och var trött på luciamorgonen. Själv knatade jag mig upp tidigt, tidigt eftersom jag ville lussa för min mamma innan jag gick till skolan.

Hallen var mörk och jag var nog lite mörkrädd. Sen såg jag ett svagt sken som spred sig ut från köket.

På köksbordet stod min största docka, nästan lika lång som jag själv. Hon var klädd i mitt lucialinne och hade luciakronan med elektriska ljus på huvudet.

Mamma...

Hon visste att hon aldrig skulle orka gå upp tidigt på luciamorgonen, men visste också att ett litet barn vill bli lussat för i tidig morgontimma.

Kram och tack till alla mammor som skjutsar, stryker, bakar och ordnar för att alla luciaframträdanden ska bli vackra, speciella och minnesvärda.

/Sussie

10 kommentarer:

Annika sa...

Vilket underbart minne din mamma ordnat.... visst har man varit trött många gånger när man skulle lussa men upp gick man o sjöng gjorde man så det stod härliga till.... sen var det skolan o firande där o på kvällen skulle amn runt till mormor o farmor för lite sång där med.... vilket sjå... men uppskattat.... vi har firande imorrn kl 9 i Järnskog kyrka vi o det är nog sista året man får va med.... så det gäller att passa på.... ha det så gôtt.... Kram Annika

Skrållungar och skärgårdsliv sa...

Hej!
Ja jag håller med! Det är de ljuva barndomsminnerna som man bär med sig i livet! Och det är dem man för vidare till sina egna barn och hoppas att dem känner samma lycka som man själv gjorde som barn!
Ha en fin lucia!
Kram Nadja

milly Garden sa...

"Vi tack om nu så gärna"

Vill önska dig en skön Luciadag!
kram Marina

Mom´s kitchen sa...

Får jag också säga tack? För alla barn som är SÅ förståndiga och skyddande för sina föräldrar!!!
Fin blogg! Jag återkommer gärna! ;)
kram Olg@

CaramellePastelle sa...

Nej, vilket fint o gulligt minne. Jag blev faktiskt riktigt rörd.../Camilla

no47-mia sa...

Det tyckte jag var ett härligt minne..
Jag körde min pojk i fredags.. han var tomte.. Det enda problemet var att hålla honom pigg å glad så tidigt på morgonen innan dom skulle Lussa för han var såå trött.. Men så vackert det var! Har alltid svårt att hålla tårarna borta.. Man får blinka till ett par extra gånger..
Ha det så gott!
Kram Mia

Skogsfrun... sa...

vilket fint minne av lucia:)
Kram pernilla

Viola sa...

Hejsan Sussie, det var länge sedan, vi har visst tappat bort varandra... men Mia som jag bloggar med har ju skrivit och berättat om era bravader så jag var ju bara tvungen att gå in och säga hej! Vad himla mkt spännande ni har för er, nu måste jag titta igenom vad som hänt hos dig och om jag inte minns fel så var det välan en tupp du hade som hette Råland...eller blandar jag ihop dig med någon annan...ha en fin dag, här har vi ett underbart vinterlandskap och så har det hänt saker hos mig.. jag blivit gårdsfru...flyttat från storstan...:), kram VIOLA

färgtrappan/m-l sa...

Hej! Vad härligt... mammor är bra. Tyvärr förlorade jag min alldeles för tidigt, men jag kom ihåg att hon lussade för mig många gånger innan hon gick bort och blev min luciaängel. Sedan fick man egna barn att lussa för...gott å mysigt!

Ha en härlig vecka!

Skatan sa...

Ett bra inlägg av dig idag! Vilket härligt påhitt av din mamma :) Ja du, det finns många mammor som slår knut på sig själv om och om igen för att de små skall ha det bra...

Kram.

Anna