- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


onsdag 7 oktober 2009

Tungvrickare

Det märks att dagarna blir kortare...
Jag hinner inte allt jag skulle vilja hinna. Och jag orkar inte allt jag skulle vilja orka.

Men det är något själsligt skönt i det också.


Det är vilsamt att bara varva ner, tända ljus, snacka med tonårsbarn över en kopp te eller låta disken stå. Egentligen borde man kanske stryka, eller städa på verandan....


Ibland får man faktiskt erkänna - eller stå ut med - att man bara har det fläckvist inrett i acceptabel ordning.

Stor kram till er alla! Jag är glad för att just DU tittade in!

/Sussie

21 kommentarer:

vardagsvitt sa...

Det tar den tid det tar!
Man känner myset genom dina bilder!!
Kram Marith

Hem och Harmoni Marie sa...

Håller med... den mörka årstiden är här och man orkar inte lika mycket.

Så fint du dekorerat med rönnbären, vackert.

Ha det gott, kram Marie

♥ Pia... sa...

Hej...fläckvist inrett i acceptabel ordning...Tja varför inte:)..Njuter allt lite av den mörka tiden som kommer nu..får sitta inne och pyssla ...läsa en go bok..eller om du så vill en mysig inredningstidning:)..och tänder ljus gör jag över allt..så när jag ska gå och lägga mej så får jag kila runt och kika i alla vinklar och vrår så inget ljus står och pyr...mysigt ärre och inte orkar jag så mycket hellr..ibland så får man ta det som det kommer..i morgon är det torsdag..snart helgen igen..tia gååår så fort....men just nu är det bara lugnt och tyst runt mej ..SElma ligger vid mina fötter och ..ja hon snarkar riktigt ljudligt...hihi..gubben ligger nog och snarkar han med..han börjar jobba kl 6 i morn bitti ..jag för min del behöver inte särskilt mycket sömn så nu sitter jag en stund vid datorn ....ha de gött..kram..Pia

Fru Sirlig sa...

Jag kan bara instämma och håller fullständigt med dig. Såå mysiga kvällsbilder, vem skulle inte ha gjort detsamma...myst alltså

Kram Heléne

Vit som snö sa...

Ohh vilket skönt inlägg!! Precis som jag känner det just nu. Kaos i delar av huset för att jag hellre kryper upp med en tekopp i soffan än ägnar mej åt måsten.
O jag tror vi gör helt rätt, vill kroppen mysa så behöver den det!
Välkommen i min utlottning om gamla zinkägg!
Kram Cilla

Anna sa...

Härligt att höra att det är fler som tycker om att ta till vara på höstens mörka stunder. Att få tända ljus, dricka te och att få sitta en stund med nära gör att man orkar mer en annan dag!

Tack för en inspirerande blogg!
Kramar från Anna

Jennyshemochharmoni sa...

Jag gillar det jag ser hos dig Sussie, det är underbart! KRAM

BLOGG I THAILAND.SE - Följ vårt liv genom världen sa...

Hej! Åh så mysigt det såg ut, jättefint med rönnbär och ljus :)

Kram!

http://www.shabbychicliv.blogspot.com/

Annas skattkammare sa...

Ja just nu är det verkligen så här.. jag får bara acceptera att det kommer ta tid för oss att få det som vi vill ha det.. vi har ingen tid över just nu.. och man får göra det mest nödvändiga för att hålla någorlunda ordning..
Vackra stämningsfulla bilder!
Kram /Anna

Noga Utvalt sa...

Åhh vilket mysigt rum!! Och sagolikt vacker kakelugn! Jag är så svag för eldstäder!

Hoppas du får en mysig torsdag!
Kram Nadja

Rummet för välbefinnande sa...

Ja men du - det är ju precis så det är nu........
Jag tror faktiskt också att jag har just en liten fläck som är representativ - resten är fullkomligt öken med alla kartonger som är överallt. Men, ta mig tusan. Jag väljer att vila ögonen på det som är fint också sätter jag mig och kopplar av lite på kvällen när jag kommit hem. Det är lite som att gå i ide på hösten och jag tror vi behöver vilan mer än vi själva förstår.
Jag ska ta och maila dig för jag har lite att kolla av med dig :)
Kram kram Mia

Lauras gård sa...

Fördelen med hösten och mörkret är kanske att man inte ser damm och otvättade fönster lika bra... Det är svårt att ha hela huset städat och i ordning. Man får vara glad om ett rum i taget ser ok ut... Men visst är det härligt när mörkret faller och man kan sitta inne och mysa med tända ljus! Kram Stina

Skatan sa...

Fläckvis intrett. Vilket underbart uttryck! Det passar som hand i handsken här hemma. Fläckvis. Utspridda fläckar. Ofta glesa fläckar. Hur glest kan det vara och ändå kallas fläckvis...nej, nu går jag och gör någonting åt oredan i köket. Lillen har ätit med hela kroppen.

Anna

Lotta-livets väv sa...

Precis som du har jag filosoferat lite över detta med att naturen lägger sig till ro på hösten, den vilar och på vintern sover den. Kanske kan vi se det som uppmaning till oss människor att göra likadant? Jag har iaf bestämt mig för att skippa städningen av vinden denna höst, det börjar bli så kallt där nu...och förresten så varken vill eller orkar jag. Så de så!
Kram och tack för alla fina inlägg du gör!
/Lotta

Camilla sa...

Hejsan!
Vad mysigt det ser ut med levande ljus i mörkret,men det är ju det som är mysigt med hösten...levande ljus...mys framför tv:n.
Ja,dagarna blir betydligt kortare,o jag märker tydligt att jag hinner inte alls lika mycket som jag planerar...eller planerar man för mycket kanske?

Ha det gött!
Kramar Camilla

MissStorm sa...

Mmm så härliga foton! Hösten är verkligen en mysig årstid!

färgtrappan sa...

Hej! Fin blogg du har! Blev så full i skratt när jag läste ''fläckvist inrett i acceptabel ordning'', hi hi ja, det är ju så man tycker man har det för det mesta...
Jag har precis gett mig in i denna bloggvärld och börjat titta mig runt bland olika bloggar. Har i dagarna startat en blogg inom byggnadsvård, färg o form. Kika gärna in!

Hannele på Hisingen sa...

Riktigt höstmysigt.

Anonym sa...

Så rätt du har... ta vara på tiden med barnen. Att vara närvarande förälder är något som de tar med sig i sitt framtida föräldraskap.

Så vilsamt vackert med rönnbären och ljusen på kakelugnen.

Höstkram till dig.

Eva-Mari

Tesa/Therese sa...

Håller fullständig med dig, det är den tiden på året när man känner att hjärnan vill mycket men kroppen hänger inte med. Ha en skön helg. Kram

Myownhome sa...

Vad vackert och mysigt det ser ut med ljusen och rönnbären.

//Johanna