Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
lördag 26 september 2009

Ung tant transformerad till gammal tjej


I år är det 25 år sedan jag gick ur nian.

25 år!

Vad har alla haft för sig? Vart i världen bor de? Och känner man igen varandra om man skulle råkas?

Vem vet? Ikväll lär dock några av frågorna få ett svar. Det är återträff för alla som gick ur årskurs 9, det magiska årtalet 1984.

Året, då Yvonne Ryding blev Miss Universum, Herreys vann melodifestivalen och inom heminredning fick man inspiration från TV-serien Dallas. Pösiga skinnsoffor och glasbord. Kommer ni ihåg? Och pasteller! Alla min kompisar hade tjusiga gardinuppsättningar med tyger i aprikos och svart, gärna lite glansigt.
Men inte jag.

Jag hade inga gardiner alls, eller hemvävda. Herregud, jag måste ha framstått som värsta tanten. Minsann hade jag inte pelargoner i fönstren i min första lägenhet också... För hemifrån flyttade jag tidigt...

Och när alla köpte svarta skinnsoffor, ville ju jag också hänga med - och köpa skinnsoffa. Men svart... Nej en beige fick det bli!
Kram från tant Sussie - som inte alls känner mig så gammal att det skulle vara 25 år sedan jag gick ur grundskolan.

14 kommentarer:

essemia sa...

Jodu, tiden går. Och jag kan tala om att det var inte ett dugg bättre när jag flyttade hemifrån på det "glada" 70-talet. Orange, grönt och brunt! Vad sägs om det? Vita gardinkappor med orange snirklar på och frans! Usch, och soffor som var så låga så man knappt kom ner i dom. Tur att man var ung, hihi.
Kul med återträffar. Vi hade en häromåret, vi som gick på gymnasiet.
Hoppas du får en bra fortsättning på helgen.
Kram Elzie

LantlivsAnette sa...

Halloj tjejen !!
Jag sitter här och försöker räkna ut hur länge sedan det var som jag gick ut nian...hmmm..inte helt lätt kan jag säga !! hii..hii..
Men jag är 42 år nu, det vet jag i alla fall..
Ha nu sååå himla trevligt
Kraam Anette
P.s Jag har haft aprikosa gardiner o en soffa i rosa...hujjedamej..

ANNIKA sa...

Ja oj vad tiden går...men man är inte äldre än man gör sig.
Det inre kan nog känna sig ungt även om skalet inte är lika ungdomligt...
Ha det nu så kul på efterträffen!
kram från tant ANNIKA nej usch det lät inte bra ..vi är väl inga tanter???hihi
kram från ANNIKA

Nordingården sa...

Ha, ha, ja de aprikosa gardinerna minns man.. jag gick ut -79, hemska tanke, ha så kul i kväll, vi hade också återträff 25 år senare, pirrigt, och vissa kände jag faktiskt inte igen.... ha en bra helg! Mari.

Pia..... sa...

hihi....aahhh..det var tider de du Sussie..fast JAG var nog tant lååångt före dej då isåfall...OCH VAD är ja nu då...Hoppas du får en super trevlig kväll..men många härliga och roliga ååå..kommer du ihåg ??...Du får gärna berätta om nått roligt sen:)..kram på sej lilla tanten


Från den RIKTIGA tanten..pia

Camilla sa...

Ja,tänk vad tiden går fort,alltför fort.Tänk när man hade kavajer med stora axelvaddar i .....vad hemskt.
Det är tur att modet ändras i både klädstil o inredning....men allt brukar ju komma tillbaka.....
Ha en jätte trevlig kväll!
Kramar Camilla

Gammelbålsta sa...

Hej!
Jag gick också ut 9:an samma år. Vi hade en återträff i maj för alla 9:or i "byn". Det var en konstig känsla att se alla "tanter" och"farbröder", för inte ser väl jag ut som en tant?? Eller?? Det tycker man inte själv i alla fall. En del hade man inte sett sedan skolan slutade och de såg likadana ut som då men många hade blivit "äldre".
Ha en riktigt bra fortsatt helg. Hälsningar Aydan

Kämpegården sa...

Vad roligt med en återträff hoppas du hade trevlig.
//Tezz

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Jo du....tiden går fort. det är roligt att se tillbaka till vad som var på modet just då...och hur det ser ut nu. Roligt iallafall med återträff, det måste finnas massor att prata om. Kram på dig!

Annika sa...

Ja det är bara o gilla läget o konstatera att man blivit en halvkäring.....:) så där lite mittemellan.... men visst kommer man ihåg allt grääääsligt från 80-talet.... men guuud vad snyggt tyckte man då..... men aprikos o rosa gardiner har aldrig hängt i mina fönster utan det var blått som gällde.. då mä..... Kram Annika

Skatan sa...

Ha-ha! Härligt inlägg... :) Mina första lägenheter brukade få besökare att rynka på pannan. De förundrades över allt gammalt, hos en ung tjej! Vad förstod väl de ;-)

Hoppas det var en trevlig återträff. Med rätt inställning brukar de där tillställningarna kunna bli riktigt skoj!

Anna

hemtrevnad marie sa...

Haha, ja det är 24 år sedan jag gick ur nian...och du, jag hade också hemvävt och pelargoner redan 87 när jag flyttade hemifrån, så jag har varit tant länge jag också, hihi!
Och jag har aldrig haft aprikosa gardiner, fast jag vet att jag hade aprikosa sidenband som omtag i mina vita spetslängder....så stilen har allltid varit lantlig eller tantig om man så vill!:)
kram

Annas skattkammare sa...

Haha, ja visst springer tiden iväg.. Jag gick ur nian för elva år sen men jag kan också känna så.. att vart tar tiden vägen.. det går ju bara fortare och fortare! Jag var förresten likadan när jag flyttade hemifrån. mina favvomöbler var min gamla träkista och en gungstol jag ärvt.. =) Man visste vad man gillade redan då!
Kram /Anna

Floras Kulle sa...

Haha!

Vilka minnen!
1984 var året då jag, 17 år gammal, flyttade till egen lägenhet, beväpnad med alla mormors gamla möbler samt en burk gustaviansk-grå färg... Redan då!
Jag hade också pelargoner. Klasskompisarna var storögda minns jag, de tyckte nog att det var vad man kunde förvänta sig av mig, den otrendiga...

Jag kikade in hos dig idag för att få lite inspiration, och här finns ju gott om den varan! Så nu surfar jag runt här en stund.

Ha det fint!
Kram//Annette