Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 26 juli 2009

Kejsarrabatten - del 8

De första veckorna efter riksdagsmannens besök, kan Jan i Skrolycka ingenting företa sig. Han känner sig så trött och orkeslös , att han inget annat kan göra, än att gå och lägga sig på nytt, efter att han stigit opp.

En kväll kommer den gamle notbindarn Ol´Bengtsa, på besök. Han är en tystlåten och lågmäld man, men känner ju i stunden, att han måste säga något som tröst.

Han hittar på en liten historia om Klara Gulla. Han berättar om, att hon kanske mött en gammal rik dam, som hon hjälpt, och därmed fått lite pengar av, som tack.

- Det är gott, så länge som en kan göra sej kalas i tankarna, säger notbindarn urskuldande. Di smakar bättre, di, än di riktiga.

När sedan Jan i Skrolycka ligger där sysslolös i sängen, börjar han undra om det inte kunde ligga en dold mening under orden.

När Jan väntat i tre dagar på, att notbindarn ska komma på nytt besök, beger han sig själv till Ol´Bengtsa, för att höra fortsättningen på historien.

- Jaså, ni är ute å går idag Jan? säger sonhustrun när hon ser Jan i stugan. Det var väl, att det har blivit bättre mä er.

- Det har ja å tacka min snälla Ol´Bengtsa för, säger Jan med ett hemlighetsfullt tonfall. Det är han som har botat mej.


När Jan sedan lämnar Ol´Bengtsa och hans sonhustru sitter gubben länge och stirrar efter Jan.

- Jag vet inte vad han kan mena mä att jag har botat honom, du Lisa, sa han. Han måtte väl aldrig hålla på å . . .
I kejsarrabatten har jag planterat:
  • Dagliljor. De symboliserar alla dagar då Jan ligger hemma och väntar på att höra ifrån Klara Gulla.

Kram Sussie

1 kommentar:

Älfgärdet sa...

Men du, nu kommer jag inte ihåg exakt vad jag stoppade ner i grytan till dig men inte var det väl så mycket kryddväxter...? Vaniljgräs kommer jag ihåg, har dock aldrig provat att smaksätta med det, men är man ute i trädgården en solig dag så kommer det en puff av vanilj ifrån plantan. Jo, ett par rutor vet jag att jag stoppade ner också, men de är inga kryddor mig veteligen. Men viktigast av allt är ju att du tack vare plantorna fick inspiration till att anlägga din örtagård! & självklart får du skriva om mig....bugar ;). Äntligen lite sol idag så vi har tillbringat dagen med att jobba på växthuset!