- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 12 oktober 2008

Välkommen jul 1

Var sak har sin tid.

Hösten har sin tid och julen likaså.

Jag njuter verkligen av hösten - som nog är min favoritårstid - och vägrar stressa inför jul. Ett år åkte hela familjen till Torsby badhus, dagen innan julafton, istället för att stressa omkring bland oinslagna julklappar och ogriljerad skinka.

Vi var nästan ensamma där.

Ett annat år satte jag "färdigtdatum" den 22:a eftersom det var Ernst som skulle hålla i tv:s uppesittarkväll. Ni förstår ju - vem vill missa Ernst?!

Det får inte bli en hysteri. Men gärna långa förberedelser... Stooooor skillnad;-)

Många av er som mailat mig för att delta i utlottningen har önskat att få se mina julförberedelser. Därför tänkte jag börja ett litet tema här på bloggen idag. Det heter:

Välkommen jul

OM jag gör något julrelaterat framöver så lovar jag berätta om det här på bloggen. Igår kväll började jag med en julkudde till kökssoffan:

Inne i huvudet finns en diffus bild av hur kudden ska se ut. Därför blir det bara en sneak peak idag.

Kram till er alla!

29 kommentarer:

♥ Pia... sa...

ja men du är för gooo:)..välkommen jul..du kommer då på allt...hm..ja jag ..hänger gärna mâ på den välkommen jul..nu sätte du griller i huvudet på mej..visserligen så pysslar jag en del för den där julmarknaden ..men ska ju pyssla för hemmet med..såg du att du vunnit en ICKE jul? attiralj..men den var fiiin...Jahapp VAD ska PIA nu hitta på???..tjollahopp i granskogen ..Pia.....

♥ Pia... sa...

Stopppa pressen..jag glömde ju säga en sak..vad fint och jämt du broderat..det kan inte jag..trto jag..det var ju ganska längesen jag provade på det....mossa mossa på dej lilla grankotte...

n o r d i n g å r d e n sa...

Å ja, jag älskar också hösten, det är min favoritårtsid, gillar den lika mycket som sommaren i af och julen är ju det bästa! Men jag kan förstå att vissa upplever julen jobbig och laddad. Det är en komplex helg för många pga många olika upplevelser. Det är mycket som SKA vara på ett visst sätt och vissa pallar inte med det, vissa har också så komplicerade familjeförhållanden att de inte hinner med det som är njutbart, det har jag dock turen att göra, som dig ser jag, att åka och bada dagen innan julafton tycker jag lät helhäftigt! Mycket fin kudde du har gjort, sånt där skulle dock få mej att bli stressad : ) sömnad är inte min starkaste sida, men att planera inredning, dekoration och fina julklappar och myskväll med glögg o tillbehör, DET är sätter verkligen Guldkant på Livet!Jättefina bilder på dig och ert vackra hus fr tidningen! Soliga hösthälsn fr Dalarna.

Skatan sa...

Det är så klokt att greja med julen när andan faller på, i stället för att spara allting till slutet! När förberedelser skall vara starkt förenade med stress, brukar jag tappa sugen helt och hållet...

Det ser ut att växa fram en fin julkudde :)

ÖNskar en skön söndag!

Lallis - liv och leverne sa...

Jag säger lite samma.
Det är bra att vara förutseende och ta det "Nära andan faller på" liksom.

Och så fint "när andan faller på-projekt" dessutom!
:)
KRAM

Lena sa...

Halloj Sussie! Visst, allt har sin tid och hösten är alldeles underbar, tycker jag. Jag njuter av dessa fina, goa höstdagar och sparar dom inom mig. Lukterna, färgerna och känslan.

Julen kommer sakta men säkert och det är härligt att redan få börja suga på julkaramellen, eller hur? Ingen stress, småplocka och planera i all ro...gillade idén med att åka och bada den 22, jag kan tänka mig att det var folktomt. Här hemma brukar vi ha helgen före jul som ett slags stoppdatum. Då ska det städas ordentligt och fixas till, det mesta iallafall. Julgranen vill jag njuta av flera dagar innan julafton, det är ngt med känslan att se den stå där färdig och vänta på ngt gott...

Ha det bra...och kudden ser ut att bli riktigt fin!! Stor kram // Anna ♥

hemtrevnad marie sa...

Dä va en sneak peak som heter duga dä!!
Nä, vem vill missa Ernst!!?
För min del finge han ha uppesittarkväll varje dag i hela december!
Och varför ska man stressa fram julen, när man kan börja redan nu:)!
Kram på sig oppe i Värmeland!!

vosgesparis sa...

yeahh Jul .... I so like the Christmas time on the blogs ;))

Anonym sa...

Trevligt!! Trivsamt, vackert och läsvärt :)

Ramlade in här närmast av en slump då sambon såg en artikel i aftonbladets(?) nätversion och... the rest is - som de brukar säga - history! Så nu är din blog med bland mina favoriter. Roligt dessutom att det vackra är på relativt nära håll :) Bor på västra sidan om Fryken så...

Kika gärna in på www.fingeravtryck.se

Ha det gôtt!

ANNIKA sa...

Grattis! Jag såg just att du vunnit ett kuddfodral på en annan blogg.Vilken himla tur du har.jättefint.
Vad klokt att börja lite smått med julen.Vad härligt att ni åkte till badhuset dagen innan jul .
Sånt gillar jag.
hälsningar från Annika.

Annika sa...

Ja visst är julen härlig men också ett krav tycker jag.... fira här o där o så vill man ju ha det fint run tsig också.... här blir det en annorlunda jul i år... börjar jobba mån kväll o går av på tors morgon.... då måste ju allt vara klart redan på helgen före o firandet blir ju automatiskt lite "romphôgge" ...:) men ,men det går nog det med... brukar vara mysigt på jobbet runt jul.... tror nog att det kommer att bli en kanonfin kudde det där.... detär kul att brodera men som sagt det tar tid.... ojoj nu blev det visst en hel roman idag.... har inte bloggat sen i fredags så lite abstinens är det.... ha det gôtt... kram Annika Ps Har bestämt med kompis att åka till Julmarknaden med stort J på torsdag i år... hoppas bara att alla hantverkare kommit då..Ds

hemtrevnad marie sa...

Tack snälla goa du!!

i Emmas vita hem sa...

Oj vad mysigt med välkommen jul-inlägg... Då kan man få en massa inspiration och julstämning!
Vad klokt att inte julstressa, många stressar onödigt mycket. Julen är till för att njutas och umgås.
Ha det så gott och jag ser framemot dina nästkommande inlägg!
Många kramar Emma

Viola sa...

Håller med dig, här stressas det inte upp inför jul, vi har i familjen även två födelsedagar i december så vi träffas inom familjen vid många tillfällen i dec. Många på bloggarna har redan börjat med julförberedelser, hänger inte riktigt med. Jag som nyss införlivat begreppet höst i mitt huvud, ha det så bra i veckan, kram VIOLAN

Liten Bod sa...

Det låter skönt att vara klar i god tid! Jag brukar inte heller hetsa upp mig alltför mycket, men ibland finns det saker man önskar att man hunnit med :) Ert kök är fantastiskt, Kvänum mfl kan slänga sig i väggen! Ge Raymong en klapp från mig, han är otroligt duktig! Kram, Tina

Sjöboden sa...

Vilken sund inställning du har. Visst har allt sin tid :-)

Anonym sa...

Vilken härlig blogg!! Älskar ditt jultema, har själv börjat tänka på årets adventljusstake...vilken formation det ska bli iår.

Kolla gärna in till mig!! Tack för din pysselspridning från bloggen...man får lust att börja själv!
MVH Linda.(Värmlänning från/boende i Torsby!)

Anonym sa...

TACK för din snäll kommentar, kan nog säga att man blir kär i bloggar, tycker jag, lyckats med detta i flera, bla din!! Du motiverar!

/Linda

Anonym sa...

Ser fram emot att se och läsa om dina julförberedelser! Kram Tulipa

Petra C sa...

Jag ska redan nu ta och börja fundera på vad vi kan ta och hitta på den 23 december hela familjen. Skulle vara riktigt roligt med en vilodag innan julafton.

LantlivsAnette sa...

Halloj där !!
Men här händer det grejer vill jag lova !!
Jul fixande och reportage !!
Åhhh så fina bilderna var i bildspelet...himmel alltså,du är så fin och hela erat hus, det är som en dröm !!
Och köket med den finurliga lådraden som är ett skåp..ojj så läckert...
Vilket fint julbroderi du håller på med, jag blir sååå sugen jag också på jul nu, jag har planerat hur julgranen eller granarna ska se ut i år, joo, jag ska faktiskt ha flera i år, varför bara nöja sig med en..hii..hii..
Ha det gott
Kram Anette

Anonym sa...

Tack för besöket på min sida S :)
Som Du kanske hastigt hann se, så är det en något splittrad samling av mina alster i form av teckningar, bilder och ord, men det är roligare att spela på flera strängar än bara en (ja, jag gillar musik också... mycket!)

Hej så länge!

Kallholmen sa...

Klok du är det är klart man ska ha ett stop datum så man kan njuta dom där sista dagarna.
Jag tror alltid att jag ska komma igång så snabbt har allt i huvudet som ska göra men blir sen tillslut ända suck.
Kram Malin

Designe sa...

Härligt med jultema! Ser fram emot fortsättningen! Jag har oxå planer på lite sytt till jul!..ska försöka komma igång nu i veckan!
Ha det gott! :)

Sara Mårtensson sa...

Hej!

Det ska bli roligt att följa ditt Jultema här på bloggen :-)

Kram Sara

Viveka i Bläckhornet sa...

Men så duktig du är på att brodera. Jag skulle också vilja kunna det.

Kram viveka

Brunkullan sa...

Och jag bloggar också som jul. Än så länge finns förberedelserna bara i huvudet, men inköpen har startat:)

Ser fint ut det där broderiet!!
Susanne

Unknown sa...

Julen är ju sååå inspirerande. Det är ljus, värme, gemenskap och lugn!

Kramis

Eleonora sa...

Vad skönt o se att fler längtar till julen :-)
Själv har jag kommit på mig med att redan snegla på de fina engelskt röda adventsljus stakarna jag har i "julförrådet", har börjat julpynta allt tidigare på senare år men oktober är nog för tidigt :-)
Lycka till med ditt pyssel, det är verkligen inspirerande och vackert!
Kramkram Eleonora