- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


torsdag 23 oktober 2008

Himmelens vilda parader!

Plötsligt slog det mig:

Vad sjutton ska jag skriva om idag!?

Ska jag berätta att huset är upp och ner eftersom vi borde städat för länge sedan? Att tidningshögarna växt och att murgrönorna i sängkammaren fullkomligt däckat?

Eller ska jag berätta att jag blir arg varje gång jag ska bädda rent, eftersom jag inte hittar två lika påslakan till dubbelsängen?

Kanske borde jag berätta att jag fick kliva över en gigantisk klädhög i tvättstugan eftersom tvättkorgen inte rymmer all tvätt som samlats?

Nej...

Kanske är det mest schysst att tala om att vi är en helt vanlig familj, med helt vanliga tidningshögar, med omaka sängkläder och med en tvättstuga som sällan är så där ljuvligt välstädad, vit och harmonisk som på bild.

Och kanske hittar jag en fin miljöbild hemifrån i nästa inlägg - när skurhinken och sopkvasten varit framme.

Tack för all inspiration du som läsare ger mig, genom att kika in!

Kram Sussie

39 kommentarer:

Englagård sa...

Tack för det inlägget. Ibland behöver man höra/se att även andra har det lite mer kaosartat än vad som syns på stylade bloggbilder:)

kram Karina

Jennyshemochharmoni sa...

HAHAHAHAHHAA, skönt att höra att det finns fler! Jag känner igen mig *pust* Ha en riktigt mysig helg! Stor KRAM

Dalatorpet sa...

Härligt!! precis som vi andra då :-)

Stämningsfullt sa...

Härligt att det finns fler...:)
Kram!

S o F sa...

Ja du låter som vi andra då. :)

Omaka påslakan, väldigt irriterande.
Eller som det underlakanet som jag just nu har i min säng. Världens sämsta kvalitet. Tunt och totalt utan styrsel och det ligger varje morgon som i en hoptrasslad korv under kroppen. Grrr!

Ha det bra!

StrandviksVillan sa...

Jamen visst! Sådär är det ju verkligen hemma hos alla andra också, särskilt om man har barn och djur. Fast åtminstone för mig så är bloggen ett bra sätt att fokusera på det jag gillar och blir glad av samtidigt som jag hoppas nån annan blir inspirerad och glad!
Önskar dig ett trevligt veckoslut!

♥ Pia... sa...

Nää men Sussie..och jag som trodde ..appseluuut inge tinninger i stoora högar..inte en smôle på det fina gôlve i köket..och tvättstöga..nääähää får du inte i mej att där är stökigt..näää hääää...så du mener att du har precis som JAG...???...Sån tur..puh...hoho...ja men sen när man städat som vi gjort i kväll..då du är det såå skönt..då är man nöjd och belåten..tänkte lite på det där med feng...kan du inte skriva lite då& då om det..hur man går tillväga ..med småå medel..och som man kan ändra lite hos en själv på..jag har nog ett stort behov av att fenga lite här hemma..har ettt litet hus och svårmöblerat..om du har lust och ork samt ideér så vore det kul..bara nån liten grej ..ha en skön torsdagskväll ..snart helg..gött dâ..kram..Pia som just nu har det lilla gosedjuret liggades på mina fötter.. vickar lite på tårna och så känner man den där goooa pälsen:)

Tulipa sa...

Hej! Sådana där inlägg är alltid skönt och befriande att läsa för visst vi har ju det så (stökigt, dammigt, aldrig helt som det ska vara) och visst tänks det så...vad ska jag skriva idag!
Kram Tulipa

Liten Bod sa...

Tack så hemskt mycket för ditt inlägg! Jag tror gärna att folk som har sina stylade hem i tidningar, är någon slags övermänniskor :) Tack vare bloggandet har jag förstått att det faktiskt inte är så, och att jag inte är ensam om mina högar... Även om de är större än de flestas! Min nya passion är att rensa a la Feng Shui, så en vacker dag kanske jag ser botten! Städa inte hela helgen... Kram, Tina

LantlivsAnette sa...

Jahha Sussie ....så där har vi det, det har nog alla skulle jag tro, men på nåt sätt så känns det ändå skönt att få höra att andra har det som vi..puuhh..
Här hemma har vi kaos kan jag tala om..men det blir nog bra tillslut, kika in hos mig sen så förstår du..
Kram Anette

Designe sa...

Skönt att höra att det är fler som har det så! :) En sån vackert arbetad stol!..ett riktigt smycke!
Ha en fin helg!
Kram

Allis sa...

Oj va skönt att läsa att andra har det lika som manhar själv, dvs tvätthögar, tidningar, vissna blommor osv. Det är plocket som tar tid när man städar, men nu önskar jag dig en härlig helg i höstrusket. I Dalarna regnar och blåser det storm, men då får man vara inne och mysa med ljus och tänd brasa!
Kram

Anonym sa...

Ja det känns ju härligt att höra att det är inte bara hemma hos mig det kan vara så ibland.

Vilka fina bilder du hade !

Kram Kram

Karin Krut sa...

Hahaha... jaa du det ser alltså ut precis som hemma hos alla andra ;) Man tycker att man röjer och jobbar, röjer och jobbar... men ändå växer högarna till sig överallt. Ganska skönt att titta på bloggbilder då och fly vardagen litegrann ;) Stolen din är riktigt fin, väldigt fint arbetat överstycke
Ha en skön helg
Kram Karin

hemtrevnad marie sa...

Ja, tack för detta inlägg Sussie!!
Man kan inte ha det på topp jämt....snarare väldigt sällan om jag ska tala för mig själv...det räcker ett par timmar efter städning så ser det mest likadant ut...Fyra gossar vet du....tvätten den kan man ju inte ens få vila från en dag ,utan att det liksom gror igen....vår lösning blev två tvättmaskiner, toppmatade, skitfult men bra!!
Förresten fick vi ju fina bilder idag ändå...stolens detaljer är så vackra!!
Trevlig helg därppe i Värmeland!!
kraaam

Gnistrande snö sa...

Känner igen mig, lite skönt att höra att det är fler som har det lite rörigt hemma ibland. Man måste nog ah det lite rörigt ibland för då uppskattar man sitt hem ännu mer när det är välstädat, då njuter man som bara den :-)

Ha en fin helg!

Kram
Katarina

Anonym sa...

TACK! Precis vad jag behövde läsa idag när det ligger prylar överallt och vi väntar gäster under helgen och när ska jag hinna städa med en liten ettåring som tycker det är jättespännande att dra ut det som mamma just plockat undan. ;-) Tack också för en mycket inspirerande och fin blogg. Jag är själv mycket intresserad av Feng Shui och hittade hit när jag googlade FS-information!
Trevlig helg önskar mamma H

Anonym sa...

skönt att läsa att de finns flera som inte alltid har det perfekt. tournadon har dragit fram hemma hos mig oxåå.
känner igen de där du skriver

här är gudagott att vara sa...

Skönt att veta du också har det så
Med två stora tonårspojkar som har flickvänner,kompisar i massor går det hårt åt i linneskåpet här i huset de tar ju vad som ligger överst!!!och bryr sig inte så mycket, blanda på bara men jag håller stenhårt på det vi har i dubbelsängen.
Men det är ju bra att de trivs här hemma alla, så de får hållas, bilmek, däckbyte m.m svarta handfat stup ikvarten och vilka tvätthögar.Jag tycker i alla fall att du har det så fint och hur hinner du med allt? kurser,broderi,jobba och blogga alltid go och glad! Haregott

Skatan sa...

Åh puh...tack för den ärligheten :)

Här går jag omkring och tittar på allt som ligger på golvet. Jag inser snabbt att jag brukar vara rask som tusan och plocka, plocka...nu när jag inte gärna böjer mig åt alla håll och kanter, eller rusar upp och ner i trapporna med lätta steg blir allting så tydligt. Allting som annars sker per automatik av undertecknad.

Även här får man hoppa undan när dammråttorna anfaller, klädhögen i tvättstugan har nått nya höjder...

Sköt om dig!

Stor kram,

Anna

ANNIKA sa...

Vad skönt att höra att du är som vilken som helst.Det ser så perfekt ut på alla bilder,men nu blev du ju mänsklig.Känner igen mig, just nu har jag också det så hemma.
Har man familj och särskilt om man har djur så blir det såhär ibland.
Man måste ju leva också.
Nej dags att ta itu med röran, men vi ska väl inte förstöra hela helgen med städning.
Njuta av tillvaron och mys med familjen är också viktigt.
Ha en bra helg!
Kram Annika

Mina projekt sa...

Skönt att höra att man inte är ensam om att slåss mot dammråttorna! :-)

kram
Karina

Anonym sa...

Underbart inlägg!!!
ha en underbar helg ocå!

Petra C sa...

Tack tack tack! För en gångs skull vadar jag inte i tvätt så jag känner mig rätt nöjd. Men det är ändå lite skönt att höra att andra har samma problem och att man inte är ensam! :)

Lallis - liv och leverne sa...

Jag gillar alla dina inlägg. Oavsett:) Bara så du vet!
Kramar från mig till dig./Lallis

Drömmar och verklighet sa...

Känns riktigt skönt att höra att även andra har tvätthögar, ostädat mm i sina liv och att allt inte är bländande vitt :-)
Ha en riktigt trevlig helg/Carina

♥ Pia... sa...

Gokväll..nää men se där..är du en "gammal" scrappare..?.aha..ja det är en hobby som är otroligrt rolig att ha..det var den som startade min riktiga pysselorgie:) för ett antal år sedan..sen har det bara blivit värre & värre..hihi..eller hur man nu ska uttrycka det...ja i morn blir det lite inhandlat på mässan sen blir det några små affärer i stora stan..sånt som inte lilla stans affärer har..och så bär det iväg till son och sonson ut i skattkärr..ska sova över där och ha de bra..lillgrabben längtar och så gör jag med..ha en skön helg du med Sussie....kram..PI

Mitt Egnahem sa...

Himmelens vilda parader! Tjusig rubrik och ett härligt inlägg... Precis på pricken. Men det där med högar!? Du som är "ny-fengshuiad" (nytt ord!!!) och allt. Håller du föredrag om feng shui?(glömde kolla hur det stavas)DET tycker jag du ska börja med! Trevlig helg. Min kör ska ha 10-års jubileum i helgen! Körsång är SÅ bra för människan. MVH Mitt Egnahem

Angel.Pearls sa...

Underbara bilder du visar från ditt hem!! Trevlig hel// Eva

♥ Fyra årstider sa...

Vad roligt att du gillade julbloggen, ditt hem är bland de vackraste jag sett. Min mamma skulle älska ditt hem och vilja flytta ditt bums. Skönt att höra att även andra har ostädat, det finns så mycket annat skoj..tyvärr.
Kram Lotta

Anonym sa...

Alla har vi våra högar att kliva över i vardagen... röligt och härligt inlägg!

Viveka i Bläckhornet sa...

Åh så uuunderbart att höra att det är fler som har ett "vanligt hem":)

Tack för att du påminde oss.

Ha en skön kväll Viveka

lottens vita och gröna sa...

härligt inlägg!
för det är ju så, man tror ju att alla har det så perfekt och det bara är hemma hos hos det är kaos!

varmkram lotten

Anonym sa...

ha ha... å för å int tal på omaka strômper..

e

Veronica sa...

Underbart att även du är normal. Skönt att inte vara ensam om att ha den röran...

Kram Veronica

Träningsvärk Med Jeanette sa...

Men det känns ju fantastiskt!
Det är lätt att tro att alla bloggare har det tiptop hela tiden med nystylade små vrår överallt.
Men vi alla är nog rätt lika ändå! :)
Kram Jeanette

Eleonora sa...

Vad skönt att du är en "vanlig" människa *fniss*
Ibland hinner man bara inte med att ha det ordning i alla hörn och det bästa är att världen inte går under för det.
Kramkram Eleonora

ängeln i vitt sa...

Tusen tack för detta inlägg :-)

Kram Carina

Anonym sa...

tack för din ärlighet! Jag strävar efter att få mitt hem lika vackert som alla era jag läser om. Man får nästan mindrevärdskomplex när man ser alla vackra hem, tänker att så kommer jag aldrig kunna hålla det. så fint och välstädat... Tack för att du visar att det kan funka trots barn och vardag. ska försöka ha det i åtanke att även ett "proffs" som du lever som jag ibland och bara göra mitt bästa för mig och min familj. Tack! mvh en bloggläsare i Nora med vita drömmar. / nenne