Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
torsdag 30 oktober 2008

Halloween eller inte?Är det jag eller barnen som har blivit gamla?
Förr hade vi pumpa på trappen och vita små spöken uppklistrade på köksfönstret. Inte en enda clementin fick vara ifred. De blev förvandlade till små minipumpor med urgröpt innanmäte allihop. Sen stod de och lyste med värmeljus både här och där i hela huset.

I år gröps det inget alls!

Och vet ni!

Jag tycker det är skönt!

Istället lägger vi mer fokus på Allhelgona och minns alla fantastiska människor som stått oss nära, men som inte längre finns med oss. Lasse.... Astrid.... Göte....

Utan Er hade livet varit så mycket fattigare.
En vacker höstbukett, några minipumpor och HELA clementiner räcker för att få till en skön stämning.

Det enda jag kan bidra med när det gäller skräck och blod så här i Halloween-tider, är en uppmaning att göra det samma som jag gjort i 8 års tid:
Sköt om er alla goa läsare!
/Sussie

25 kommentarer:

Skatan sa...

Hej!

Inte heller finns här några halloweenrelaterade utsmyckningar. Jag är "skadad" av min uppfostran och väljer därmed att fokusera allhelgona före det amerikanska och köpmannadrivna firandet...Men vem vet - snart kommer kanske lillan att ställa andra krav och då kanske modern tvingas tänka om ;-)

Kram!

Under en vind sa...

Underbara bilder!!

Här firas inte heller nån halloween...har bara några få oäkta minipumor som brukar ingå i bordsdukningen...

Önskar dig en riktigt mysig helg! Kramar!

Stämningsfullt sa...

Hej!
Här pyntas det inte heller till halloween.....
Så fint du har dekorerat!
Bra att tipsa om att ge blod!
Kram.

Älfgärdet sa...

Jomen visst firar vi Halloween! Vi är en pysselfamilj av stora mått & sedan barnen var säkert 2 år har vi pysslat till Halloween. I år har jag dock inga egna pumpor pga denna solfattiga sommar...hrm... Men vi har gjutit egna avhuggna fingrar att ge bort när de går på fest & papier macheat en fladdermus pinata att spränga på lördag:)
Sen tycker jag även mycket om att tända ljus & göra fint för mina nära under Allhelgona-helgen. Min bror bodde i Mexiko en tid & där är Halloween verkligen till för att göra en fest utav, för att minnas de döda - Dia de Muertos. Dock tycker jag inte om att det i år sammanfaller, det brukar det inte.
Mys nu ordentligt i rusket!
//Madeleine

Lallis - liv och leverne sa...

VIlka fina dekorationer:)
Jag frågade dottern om vi skulle köpa pumpa snart och ordna med. Va? Allvarligt? Näe!

Nähä...sa jag.
Och så blev det så. *s*
Kram Lallsi

Pia..... sa...

Hej...näää precis ..inge halloweenpyntande här inte..För några år sedan så hade vi oxå allt det där, som pumpor..spöken m.m..På jobbet så hade vi spökparty för alla barnen..vi klädde hela avdelningar i spindlar..spöken och målade glasburkar i orange och svart som vi sedan tändesom ljuslyktor..samt mörkade ner rummen..så det blev mysigt..höll på att skrämma slag på vissa små barn:)..inte klokt när jag tänker efter..nää jag vill heller hedra de som inte finns längre hos oss...jag tror att det kommer att ta över helt tills slut.....Kram..PIA

vit och pastell sa...

Vad vackra foton! Jag hoppar halloweenutsmyckningar i år också! Lägger istället energin på annat, som pyssel med barnen.

Kram Maria

me and alice sa...

Hej Sussie!
Här blir det inte heller några halloween utsmyckningar...
Vad vackert du gjort med minipumpor och klementiner...
kram Susanne

S o F sa...

Är Sverige delat i två läger här tro, när det gäller att fira eller inte fira Halloween?

En ena delen går in för firandet med liv och lust, och den andra föredrar att högtidlighålla Alla helgon-helgen istället.

Nä så lätt är det nog inte heller. För en del firar säkert både ock, och en del kanske struntar helt i alla "Helger" och dess traditioner.

Jag firar inte Halloween och jag väljer inte alltid att gå till kyrkogården heller på Alla Helgons-helgen. Jag går dit när jag känner behovet av att göra det.

Ha det gott!

Varma hälsningar!

Lösvirkesbyggarna sa...

Hej Sussie!
Jag har en utmaning och en utmärkelse åt dig hos mig.
Kram Anna

Huset på backen sa...

så jättefint du har gjort, härligt med lite färg.
kram!

hemtrevnad marie sa...

Här har det firats förr, i och med att vår nu 11-åriga Edvin har barnkalas...men det brukar ju inte vara på samma dag som allahelgona... vilket jag tycker känns fel i år...givetvis går man till gravarna och tänder ett ljus för de som ej längre finns med oss....
kalas för sonen blir det ändå på kvällen , men inget halloween inte, tror han har växt ifrån det...
Fast lilleman har en pumpakruka på sitt rum..det var han mycket noga med...hihi...
Nä, nu vill jag adventspynta...fast först får man väl klara av alla kalas....
Ditt pynt var förresten precis lagom!
Ha en trevlig helg!

Molendium sa...

Hej!
Trots två små barn så har vi aldrig haft halloweensmyckat i vårt hem. De har inte frågat om det och jag har inte köpt hem något. Tycker som du att det är mera värt att tända ett ljus och minnas de som fattas i ens närhet...

Kramkram Eleonora
Ps ha en skön helg Ds

Designe sa...

Sunt tänkt och inspirerande bilder på "hela" clementiner! :)
Vi pyntar inget heller..har bara en liten pyttepumpa ute på bron!
Kan ju va kul att fixa lite om man bjudit hem folk men själv ska jag på bowling m mat ikväll och på 40-års fest imorrn så det blir mycket kul ändå!
Trevlig helg! Kram

Emma sa...

Hej,

Vilken jätte fin utsmyckning av kronan, längtar tills min kommer. Vet dock inte om jag kan piffa så bra som du. Firar inte heller så mycket, men igår gjorde jag pumpa soppa till mina vänner och då blev det förstås en "pumpa-gubbe" också :-)

ha en bra helg,

Emma

britten sa...

ja så klokt du formulerar det och jag håller med dig till punkt och pricka...länge sen jag kommenterat här men läser det gör jag...och njuter..ha en fin helg

mig & alice sa...

Ville bara kika in och önska en skön halloweenhelg!

Kraam
Melinda

mig & alice sa...

Ville bara kika in och önska en skön halloweenhelg!

Kraam
Melinda

My shabby chic house sa...

Jag har härmat dig! Förlåt. Men jag har länkat och visat bilder från dig.

Stort tack för underbar inspiration
http://myshabbychichouse.blogspot.com/2008/10/gamla-fnster.html

Kram Mia

Elzie sa...

Jag tycker det verkar som om folk, åtminstone där jag bor, har tröttnat på detta Halloween. Man ser inga utklädda ungar, hör inte talas om alla dessa fester som det tjatades om jämt förut på jobbet. Och det är skönt, tycker jag. Vi har en gammal, fin tradition här i landet för denna helg så jag förstår inte varför vi ska anamma en sed från England/Amerika som vi inte alls har samma anknytning till. Den där gubben, som jag inte kommer ihåg namnet på nu, har vi ju inte ens hört talas om här i Sverige tidigare! Fast jag kan tycka att det är fint med en pumpa med ljus i, och jag har en själv, men den är i keramik och står där bara en kort tid.
Nej, istället åker vi till gravarna och sätter ett ljus på våra föräldrars gravar. En betydligt mysigare sed och ni skulle se Skogslyckans "träd" i järn med alla ljus. Önskar man kunde ta ett bra foto och visa upp det.
Värst vad jag var långrandig i dag då. Ha en skön helg.
Kram Elzie

Fredrik och Micael sa...

Hej Sussie

Vill önska dig och din familj en riktigt skön halloweenhelg!

Kram Micael

Mrs W sa...

Jag har nog aldrig firat Halloween riktigt, helt plötsligt är det bara halloween och jag blir lika överaskad varje gång. Hmm behöver nog se över mig planering

Frida sa...

Hej!
Tack för din kommentar hos mig!
Jag pyntar inte heller till Hallowwen,dina höstarrangemnag gillar jag däremot. Har varit på kyrkogården och tänt ljus i kväll.
Tycker det är synd att dessa två högtider ligger så tätt när dem är helt olika.
Hoppas du får en fortsatt bra helg!
Kram Frida

Englagård sa...

Jag håller med dig, jag tycker också det är skönt att barnen växt ifrån halloween så man kan ta det lugnt i stället. Fint med blommor i din fantastiska krona.

God fortsättning på helgen

kram Karina

Skattes lycka sa...

Halloween känns som att det är en trend på nedgång. Är det inte mindre partyn och ser man inte mindre av det i affärerna? Ändå känns det som att det är just handeln som legat bakom firandet. Efter att nyhetens behag har lagt sig kanske det inte säljer lika bra längre, vad vet jag.Enligt min smak har det varit alldeles för mycket plast och skräp i prylarna.
Är mer för den svenska traditionen, men har tagit till mig en del av halloween. T ex. blomarr. med vackra pumpor och god mat med goda vänner. Må så gott!