- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


måndag 4 augusti 2008

Trall - a - la

Dagens inlägg kanske inte inspirerar alla inredningssugna...

...men kanske den som snickrar där hemma :-)


Verandan på baksidan är nu glasad och SNART färdigkittad. 200 rutor exakt blev det. Snart kanske det dyker upp lite bilder ;-)


På var sida om det glasade partiet ska det vara öppet, med räcke och trätrall. Och är ni ifärd med att själva lägga trall, är det nu du ska ropa på den som snickrar i huset:

För att slippa skruva uppifrån med hål och flisigt utseende som följd, kom Raymond på att man kunde köpa sådana här hörnlister. De är vinklade i 90 grader med en massa hål i. Har säkert något tjusigt namn...på riktigt.
De skruvas fast i reglarna. Sedan är det lätt att skruva fast golvbräderna underifrån.

Trall - a - la! Inte ett skruvhål så långt ögat kan nå!


En liten hörnlist och nu ska ni höra

vad man med en liten hörnlist kan göra!

Böja och skruva, må ryggen stå pall

nu har vi gjort oss en skruvhålsfri trall!

KRAAAAM!

/Sussie

P.S Har haft dataledigt några dagar och inte besökt några bloggar. Ska ta ikapp det nu :-) D.S

20 kommentarer:

Elzie sa...

Ha, ha, du är för rolig du!! Nog är det snyggt utan en massa skruvhål alltid. Kommer att bli så fint.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Viola sa...

God kväll, ja här får man sig ett jättegarv som vanligt, fin dikt! Vilken snickare du har....Hur mår Råland, mitt eviga tjat, har han fattat det där med hönsen och att han är ensam tupp? Ser fram mot bilderna när allt är färdigt. Jag är oxå glad Har lyckats göra en blogglista och självklart har ju du en given plats där, kram Viola

Graadskan sa...

Vilken käck idé, men var det inte svårt att komma åt?
Tror inte vi hade utrymme nog under för att kunna göra så. Men som sagt, en väldigt bra idé!!

Kram Camilla

Lilla huset på prärien sa...

Det låter så vackert med en veranda. Ska bli spännande att se ytterligare bilder tycker jag. Bra tips med tralldäcket! Ska jag berätta för min käre sambo :)

Kram Jenny

♥ Pia... sa...

haha..ja du den var bra...:)..sitter och tittar på Ernst..och drömmer mej bort...lätt gjort..dä, när en ser vad han gör..åhåjaja vad han kan din karl....fint blir det..nu får jag kika vidare..ha de..kram från den dröööömmande ....PIA

Camilla sa...

Det låter härligt med inglasad veranda, ser fram emot fler bilder. Ha det gott! Kram Camilla

MiaMaria sa...

HA,ha,ha.......så himla bra!!!!
Fiffigt!!!!

HA´en bra vecka!
MiaMaria

Norrbacken sa...

Vad duktiga ni är.
Fint blir det.

kram kram

Designe sa...

Haha, du är rolig du! Hå och hej med farbror Frej!:) Va bra att slippa en massa skruvhål, blir ju mycket finare! :)

LoveinH sa...

Hej hej!

Vad kul för er att det börjar bli färdigt. Det ska bli kul att se!

Lycka till med fortsättningen/Kram kram

Anneli sa...

Jättesmart! Men hur gör vi som kommer att ha så nära till marken???
Ja,något får vi komma på! Mycket bra idé i alla fall!
KRAM Anneli

Jennyshemochharmoni sa...

Ser verkligen superfint ut, som allting hos er! :) Jag är supernyfiken på verandan, vågar man titta tro? ;) Jag VET redan att det kommer knocka mig :) KRAM!!

Annika sa...

Vad skönt att fönstren äntligen är klara.... då kan du pusta ut ordentligt... vilket jobb ni gjort... fiffigt med trallen...:) Kram Annika

sabina sa...

Farbror Frej får en konkurrent i Faster Selma! ;) Vilket bra tips! Det hade jag behövt för ett år sen när vi byggde vår terass.. :)

Home No.1 sa...

Hej,hahhaaa ja ni är inte dumma ni!

Kram Annica.

i Emmas vita hem sa...

Smart idé, då borde trallen hålla sig fräshare lägre också! Vi ska snart själva bygga vår nya bro och jag ska be min byggare att lyda ert goda råd. Kram Emma

Solsjö - Under en vind sa...

Vad spännande!! Kul med projekt...just nu sitter jag här...mannen är ute och snickrar en gammledags tvättvinda till mig...jämn fördelning av sysslorna!:)

Ha det gott, kramar!

Lena sa...

Ja jisses...ni är fiffiga och kluriga minsann och det blir ju så enormt mycket finare utan skruvhål. Bra jobbat!! Jag ser fram emot att få provsitta verandan på ytterligare ett kafferep...du vet ju hur förtjust jag blev i den. Ha det bra!! // Anna ♥

♥ Pia... sa...

Hej...ja du den mosskransen såg jag, blev lite inspirerad av den ..men tror det är lite jobb med att finna den mossan?? I "min" skog letade jag visserligen inte efter den mossan utan ALLT annat som man kan använda sej av sen ..lite närmare julen:)lägger på lager i ettav uthisen där hemma hos mor &far..stackars min pappa ..han städar och rensar..och jag bär och draaar dit .hihi.. blev riktigt fin min refanakrans..men lkjuset i kameran gjorde den inte riktigt så fin i färgen..men jag är nöjd och likaså min mamma ..hon fick båda..tyckte de passade allra bästa där på landet ...joo snart är det slut på semestern...snyft..7 veckor..puts väck..men än har jag tre dagar kvar..och jag ska minsann hitta på en del roligt de dagarna med.. fast i skrivande stund så är det bara på planeringsstadiet...ha de såå gött och njut nu av de här gooo dagarna ..kram..PIA PS...ser att din blogg har ändrat språk med..vet inte hur jag ska få tillbaka hela svenska ..för svenska finns på en del men inte allt??..ds...

Kallholmen sa...

Hej
Du hade lite frågor.
Jag använde beckers snickarslip som grund det är den bästa grund som finns använder den till allt.
Sen använde jag beckers elegant oljefärg halvblank 35 för färdigstryking 502 antikvit jag ville inte ha riktigt kritvit.
Jag målade trägolvet uppe sammtidigt och då har jag beckers golvfärg men jag tycker den är för svår arbetad när det är många vinklar därför valde jag lackfärgen till trappen.
Den blir inte speciellt hal.
Men det behövs 2 varv oljefärg för att det ska bli bra så typ 6-7 varv totalt.
Lycka till målar man varannan så kan man ju fortfarande använda trappen.
Kram MAlin