- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


onsdag 23 juli 2008

När smaala geck!

Tänk att det kan vara så kul att dricka kaffe!

I måndags var det kafferep här hemma. Och folk kom från alla möjliga håll och kanter i Värmland. Det kom både gamla kära vänner, och NYA goa vänner! Och det skrattades, och frågades, och kaffepannan gick varm och kakorna gick åt som smör i solsken!

Och när jag tänker tillbaka på måndagen så är det med stor värme i hjärtat!

Och inte hade de väl behövt ha med sig en gåva heller... men tänk att jag fick både söt, god honung och detta ljuvliga fat:

Ett pralinfat som Annika gjort! Visst är det väl helt underbart! Blått... vitt... gammalt... hantverk... Tack snälla, snälla! Det passar så bra hos mig :-) Ja, rent av perfekt!
Och titta! När jag kikade längst in i gömmorna så upptäckte jag att jag hade ett likadant fat fast lite större.

Eftersom jag gratulerade min goa mamma som fyllde 70 igår, med ett besök på Mårbacka, så passade jag på att köpa praliner där - med Selma på - vad annars ;-)


Annika hade med sig två andra bloggerskor också, nämligen Pia och "Anna" . Vi skrattade och pratade och "smaala geck" som vi säger här i Värmland :-) Vilka underbara människor!

Och i salen satt ett härligt gäng som inte alls har några bloggar men som ÄNDÅ var sugna på kafferep! Tack snälla för att ni kom! Jag hoppas att vi ses igen nästa år :-) Ni är SÅ välkomna tillbaka!

Och tack, ni som känner mig sedan förut... Om ni visste vad det betydde mycket att ni kom - jag hoppas ni kände det!

Idag ska vi bara sola och bada på favoritstället. Fast i morgon mina vänner! I morgon kommer ett nytt HÄRLIGT gäng på ett nytt kafferep och jag känner värme i mitt hjärta!

P.S: Till Helen vill jag passa på att säga, att Roland hälsar! D.S

KRAM Sussie

19 kommentarer:

Camilla sa...

Det låter som att kafferepet gjorde riktig succé, synd att jag har så lång till Värmland! :-)

Stämningsfullt sa...

Hej!
vad roligt att det blev så lyckat! Verkar bäldigt trevligt :)
Och så¨fina presenter du fick!
Kram.

Lilla huset på prärien sa...

Så trevlig att träffas sådär! Och mysigt med kaffe o kakor. Låter mumsigt. Fint fat fick du också!

Kram Jenny

Henrikohelen sa...

Vad härligt det låter! Vad synd att jag har för långt till dig!
Hoppas att det blir en underbar dag imorgon också!
Hälsningar
Helen

Annika sa...

Hallo!!! En snabbis före stranden.... Vad kul att fatet trivs hos dig... Bakelserna var ju jättesöta... Synd bara att man inte tål choklad...:( Ha en skön dag vid stranden... tar båten nu o sticker ut til en ö här i vår sjö... man får vara lite mer ifred där... annars har vi en jättefin liten badplats nåra hundra meter ner vid sjön... kram Annika

♥ Pia... sa...

>Hahaha...ja du Sussie..smaaala geck ..och väldigt môe å...men så hade vi verkligen roligt...jag berättar vitt å brett om denna händelse..så roligt tyckte jag att det var..och fat..jag det ska vi göra..hos mej nån dag..du vet sånt där vörksscooops..så nu ska här letes gamla fat..in å ut i skôp..hem te mor och teette där i sköpa..:)..ser fram emot att läsa om nästa gäng...kram PIA ..hälsa Roland...hohoho. nu får han hettdâ...

vosgesparis sa...

heya'thanks for your lovely comment It is nice to hear you are taking more interest in 'how' to take pictures since your blogging. For me the pictures are one of the most interesting things on the blogs.. the atmosphere and maybe still a bit hiring the concept of the story are so much fun , so keep on making beautiful pictures and we will enjoy them ;)
luv from amsterdam

Lena sa...

Halloj! Jag tackar och bugar för ett trevligt kafferep. Det var så kul att få se dig på riktigt. Jag var så fascinerad av ditt hus för det var helt underbart och jag väntar med spänning på att få se verandan när den blir färdig. Men mest var det känslan av er familj som jag tog med mig hem...värme, positiv energi, glädje och samhörighet.

Sen fick vi som satt med din barndomskamrat med oss lite skvaller...det är ju det man ska göra på kafferep. Nu undrar du allt bra, eller hur? Det handlade om dockhus och hur ni fixade och donade med dom. Kram på dig och hälsa hela famijlen. // Anna ♥

Viola sa...

Hejsan, vilket härligt kaffekalas du verkade ha haft. Finns inget underbarare än att duka upp ett fint kaffebord, gärna med olika gamla roskoppar. Alla blir så glada att få sin egen kopp och givetvis skall det finnas vackra gamla pressglaskakfat. Detta är min passion och som jag har förverkligat i min butik: romantiskating.se, välkommen och hälsa på, kram Viola

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men oj så mysigt med bloggbesök! Pia känner jag ju till men de andra har jag inte besökt ännu... och vilket vackert fat du fick, snyggt med allt det andra du hade på bilden och så himla fin trapp och matta! Du har ett urljuvligt hem!!! Men, jag tycktes ha läst på ngn blogg, minns ej vilken nu, att du varit på Gruvgatan 13 i Falun?! Har du handlat av mej då? Utan att ge dig tillkänna!!Men, det var ju inte lätt att veta att jag jobbade där förstås... Ja, det var ju jag och Lena som har jobbat där denna vecka och förra, kanske vi har setts...Många sommarhälsningar fr Mari.

hemtrevnad marie sa...

Det verkar ha vôrt en härlig dag!!
Fate sôm Annika gjort ä ju gôrfint, å passer alldeles ypperlit hos dig!!
Hôppas di får en lika bra da i môra mä!!
kramis

n o r d i n g å r d e n sa...

Äsch, glömde ju säga, vilken fin födelsedag för din mamma med att besköa Mårbacka och vilka helläckra och vackra Selmapraliner! Tänk om de fanns att köpa på andra ställen med... Mari.

♥ Pia... sa...

Hej...hoho..jo jag kan höra dit skratt..och sång för full hals när du går där i de djuuupa skogarna..:)....jag går allt och tjoar för mej själv jag med om ..ifall att det skulle komma nån älg eller så..varg & björn ..äsch...int kommer de in i min skog....tror jag inte iallfall..jag har ju Selma som skydd...hoppsan..nu kom selma farade..en farlig buse kom..hon är nämligen rädd för ....hm..flugor......så jag kanske inte ska förlita mej på att hon räddar mej dåi skogen:)...nu får jag jaga flugor ett tag så det blir lugnt här..kram..PIA

LantlivsAnette sa...

Gomorron där borta !!
Åhh så det blir kafferep idag också !!
Himmel vad du är duktig alltså..som bakar och fejar för så många..jag bakar ju knappt alls nuförtiden,fast då jag såg Leila bakar igår på tv så blev jag riktigt sugen..sugen på sött..sen får vi se om det blir något bak ;)
Men tänk ändå at du tänkte på mig då du låg där på stranden och mojjade dig..det var roligt att du sände mig en tanke,sommaren har ju inte varit så bra på min semester så jag har absolut ingen solbränna,tur att det finns brun utan sol,det kör jag med,benen blir sååå fina..
Ha det nu så trevligt idag..jag tycker det doftar kakor ända hit..mmmummsss..
Kram Anette

Mitt Egnahem sa...

Hej Grannen!
Obs, vi kommer bara tre stycken från Gunnarskog (och tuppen förstås...)Förhinder! Men jag o tuppen kommer. Om du nu hinner ringa in några reserver, så gör det, annars betalar vi givetvis för dessa två som fick förhinder. MVH Mitt Egnahem

LillaFlisan sa...

Har inte upptäckt detta med bloggande förrän nyligen och jag måste säga att alla dessa fantastiska sidor imponerar sååå mycket på mig.
Jättevackert hem du har!

Flisan

Anonym sa...

Över åkrar och ängar vi denna dagen for.
Till Sussie som granne med Selma bor.
Goa kakor.bullar och tårta serverades på fat,
och på veranda och i sal hördes mycke skratt och prat.
Hoppas att honungen ska smaka...
och vi kommer gärna tillbaka.

kram på dig "söstra mi"
Malin von Essen

♥ Pia... sa...

Hej Sussie...hade ni det roligt iefermiddags...:) smaala geck då med förstår jag...jag är nyss kommit hem från en ur till Senne..vi tog en biltur ni ikväll bara så där apropå..åt lite mat..strosad runt och åkte lite ..finfint var det över allt..det är väldigt vackert däromkring...nu...ha de så gött...väntar på rapport...:) kram ..PIA

Körsbärsgården sa...

Godmorgon Sussie!

Vad härligt att kafferepet blev lyckat och lämnade trevliga minnen och skapade nya kontakter! Jag tror fler i bloggvärden kommer att ta efter Din kaffereps-idé längre fram. :)

Känner igen det fat Du visar bild på. Jag har fått hela den servisen med allt som hör där till efter min Mormor. Bla kannor, uppläggningsfat, soppterrin och div tallrikar ligger nedpackade i en stor trälåda i källaren i väntan på att packas upp och användas.

Kram från Karin som nu ska packa korgarna och sedan fara ut på sjön och njuta av ännu en fantastisk sommardag innan vi i kväll har bjudit hit vänner på middag. Jo, grillat blir det, idag igen. :)