- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


lördag 19 juli 2008

Lycka!

Sista visningen för dagen...

Vi är glada över att vi hann med den sista guidade visningen av Carl Larsson-gården.

Fortfarande har caféet bredvid öppet, även om det gapar tomt i hyllorna efter dagens alla kaksugna kaffegäster. Efter besöket hos Carl slår vi oss ner en stund och vilar, innan det är dags att åka vidare.

Alldeles innan bron, på väg till parkeringen, passerar vi en antikaffär - Murmanska gården.

"Stopp! Här vill jag gå in! ropar jag till övriga i familjen.

"Ja, skynda dig då... de stänger ju nu".


Tre sekunder... tre sekunder, inte mer, tar det innan jag får syn på dem... RIPSMATTORNA som kommer att göra vår trapp underbar, vacker, ombonad och härligt Carl Larssoninspirerad!


Och det finns två likadana. Och tillsammans blir de i precis rätt längd... Och priset ligger på mindre än hundra kronor per meter... Och färgen är alldeles rätt... Och kanterna är hela...

Och jag känner att hela resan till Dalarna för alltid kommer att vara förknippad med de där vackra ripsmattorna :-)
Tack för att ni kikar in! Att glädjas åt det lilla är stort. Att glädjas åt andra är större...
Kram Sussie

27 kommentarer:

Körsbärsgården sa...

Jag gläds med Dig, Sussie! Har svårt att tänka mig en bättre avslutning på en dag i vackra Sundborn. Bättre souvenir har jag också svårt att tror att Du kunnat hitta. :)

Önskar Dig en riktigt skön söndag!

Kram från Karin som har det årliga besöket på CL-gården kvar att se fram emot. Har gjort till en liten tradition att fira Karin-dagen med ett besök i Carl och Karins fantastiska hem. :)

Annika sa...

Det var ju ett riktigt fynd det!! Ripsmattor är så fina... O i detta skicket.... Kommer at bli kanonfint.... Kram Annika

Lilla huset på prärien sa...

Åh - jättevackra! Sådana skulle jag också vilja ha.... typiskt att vi aldrig kom iväg till Carl Larsson-gården! De var väldigt fina i den lite mörkare blå färgen. Har sett dem i grått tidigare.

Ska bli kul att läsa vad mer du hittar på!

Kram Jenny

Stämningsfullt sa...

Hej!
Åh vilka fiiina mattor du hittade Grattis!!
Ha en bra dag.
Kram!

anna k. sa...

Vi var också i Sundborn i veckan - visst var det mysigt! Var också in i butiken och kikade runt, tur jag inte hittade mattorna för då hade jag knipit dem :D Skämt och sido, de där mattorna hör ju verkligen hemma hos dig, blir så fint!!!

LoveinH sa...

Hej hej!

Vad kul att du hittade mattorna. De ser superfina ut!

Ha en skön söndag!

Kram/Hanna

Älfgärdet sa...

Ahhh.....de är gôôr fina....suck... & jag hoppas ju att vi får knalla runt hemma hos dig på torsdag & skåda allt underbart du har...;).

Ses!
Madeleine

Annika sa...

Vad roligt att hitta något man tycker om och kunna köpa det. Ripsmattorna är jättefina, en bra avslutning på en dag som verkar ha varit fin. Har själv inte haft förmånen att kunna besöka detta vackra Sundborn men hoppas kunna det en dag.

Ha en härlig Söndagkväll.
kram Annika

Anonym sa...

Jag har en utmärkelse som jag vill ge dig. Besök min blogg och läs vidare ;o)
// Mia

hemtrevnad marie sa...

Ripsmattorna är verkligen fina, och Carl Larssongården något i särklasss!!
Har varit där några gånger, och det är verkligen den största inspirationskällan!!
Tyvärr hann vi inte med att åka dit när vi var uppe under veckan, förstår att vi var i Dalarna samtidigt , synd att vi inte sågs!!
Hade verkligen velat komma på kafferep hos dig i morgon, men har missat detta under semestern!
Hoppas ni får det kul!!
Ha det gôtt!
kram

Julia sa...

Oj, vilken tur, och va bra att det va så billigt.

Malin - I min trädgård sa...

Självklart gläds jag med dig! Vilka fynd! Vad härligt. Själv har jag lång väg att gå innan jag kan ha mattor i trappen. Först måste de byggas in, målas.... jaa det känns som en evighet iväg. Njyt av dina vackra mattor!

Malin - I min trädgård sa...

Njut, förstås

linnea-maria sa...

Hejsan! Vad kul, har ni varit på besök i min grannby! Jag hoppas att ni inte missade ett besök på Stora Hyttnäs också, det är jätteroligt, de var kompisar till Larssons. Murmanska gården har mycket fint hon brukar köpa in sådant som har lite nött stuk. Ripsmattorna var jättefina /linnea-maria

sabina sa...

Härliga mattor! Er resa till Dalarna låter som en underbar upplevelse! Rosenstången gör mig nästan yr av inspiration! Nu har jag ännu ett projekt åt mannen... ;)

LantlivsAnette sa...

Åhhh du..ibland ska man ha tur..himmel så vacker matta !!
Den passar ju perfekt där i trappen..
Lycka till med kaffe repet..även fast ni får sitta inne idag..du har ju det så vackert så det blir lyckat i alla fall..
Kram Anette

Liten Bod sa...

Grattis till mattorna! Visst är det underbart att hitta något som är precis rätt! Och dessutom som minne av en resa... Ert trapphus är så vackert redan. Kram, Tina

♥ Pia... sa...

Hej Sussie....å tusen tack för en såååå otroligt mysig och härlig eftermiddag ..vill lova att munnarna gick som smatterband på oss i bilen hem...vilket intryck ert vackra hem gjorde på oss alla tre....sen dimper man ner i från himlen när man kommer hem..men det är en annan sak det:)..jag tog bilder hemmma hos dej..men inte en vettig bild blev det..vet inte vad jag ska skylla på:) för det var ju inte starkare dryck än kaffe i kopparna ...väl...iallafall ska jag beskära en bild och sätta in den på min blogg så att jag kan få skriva lite åtminstonde om vad jag varit med om idag...och som sagt..vi återkommer gärna nästa år igen.... vad det än är du bjuder på...än en gång..tack för kaffet och alla goda kakor..och tårtan..och så många glada skratt som det blev ..förlänger vi våra liv med en hel del...Kram ..PIA

Elzie sa...

Visst är det härligt hos Karin och Carl. Tycker det är lite synd att han tar åt sig så mycket av äran när det var hon som ordnade hemmet *s*.
Så jättefina mattor. Rips är vackert, har några löpare jag vävt med det mönstret.
Hoppas du har det bra.
Kram Elzie

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

oj oj oj!vad helt underbara de är!!!perfekt färg till en perfekt trapp!kram

vosgesparis sa...

nice rug .. i recently bought a little one at Ikea grey with white stripes. this one looks better though ;)

Annika sa...

Hejsan!! Ville bara kika in o tacka för igår.... Kafferepet var jättetrevligt o sällskapet också.... Härligt att få se helheten... inte bara små bilder som det blir på bloggen... Man får ett helt annat intryck... Ditt hus var underbart o jag säger som Pia... man landar när man kommer hem... Hälsa make o barn o tacka också... Ha det bra o jag hoppas vi ses nån mer gång... Kramiz Annika

Annika sa...

Så klart att det är okej... har skrivit lite själv om vårt besök..... Annika

♥ Pia... sa...

Hej Sussie..nu har det snart snurrat klart i skallen:),,jisses..vad svårt det var att sova igår..tänkte på ALLT..och detta lever jag på läääänge..himla kul ide´ måste jag säga..skulle gärna vilja träffa fler bloggare runt om i värmland..men min stöga är för liten..som din vind ..ungefär..hihi.... nu ska jag se om jag kan göra nåt kul av alla intrycken från igår..är lite sugen på att sy en rullis igen...Kram ..PIA

Skatan sa...

Hej! Kul med mattfyndet. Förstår att de kommer vara pricken över i:et! Underbara...

Är hemma och tvärvänder. Blev less på att halvt storma sönder ute i stugan. Det tär dessutom en del på humöret ;-) Andras alltså, inte mitt.

Ha en fin dag. Kram!

♥ Pia... sa...

Hej ..igen..och tack för svaret...joo det vore trevligt och framförallt kul...med att forsätta kontakten..jag har faktiskt flera som jag har mailkontakt med..lantlifsanette...guldkantsmari...hem t gårns mia..med fler..så jätteroligt..och det tar så lite av ens tid ..men ger såå mycket:) hoppas ni får lika många skratt till tordagen..och det tror jag..för mitt egna hem har jag träffat och hon verkar vara likadan som oss andra:) hade...så gött..kika in till Lena för där är vi med ...(fast inte du:) på bild ..men väl jag ..för första gången ..i verkligheten..annars håller jag låg profil.. men där viftar jag med nån knäpp pose.... ..Kram..PIA

Designe sa...

ÅH, den mattan är verkligen underbar! Har sett dom i flera inredningstidningar...vill oxå ha såna! :)