Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
fredag 25 juli 2008

Kaffetåren den bästa är...

Checklista för ett traditionellt kafferep:

  • 15.00 (helst en lördag)
  • Finaste servisen (att dricka ur MUGG är aja baja!)

  • Kaffegrädde serverad ur snipa (ingen mjölk ur tetra här inte)

  • 7 sorters kakor (undre gräns för antal)

  • Avslutas med en gräddtårta

Ja, tänk att det blev lika roligt på torsdag som på måndag!


Och jag hoppas att gästerna trivdes lika mycket som familjen gjorde. 10-åriga sonen kanske satsar på restaurangyrket framöver... han trivdes som fisken i vattnet ;-)

Nu var det ju inte meningen att gästerna skulle ha med sig gåvor - ni fick ju gudbevars betala för er ;-) men jag måste bara få visa... Tack snälla ni!

Liiite nervös var jag allt när det skulle komma hem TVÅ byggnadsvårdare *hm*. (Inte en linoljefärg så långt ögat kan nå hemma hos oss).
Men om ni visste vad roligt det var att Mitt Egnahem och Älfgärdet kom! Och jag ska ge både linoljefärg och äggoljetempera en chans - I promise!
Några trotsade den nästan 30-gradiga värmen och kom på cykel. Och då kändes det så härligt... det var ju precis så där som man önskade att kafferepet skulle vara. En chans att få göra en liten utflykt tillsammans med väninnorna...
Till alla som kom (båda dagarna) vill jag skänka en stor kram och tacka för alla goa ord och trevligt sällskap. EN sak är i allafall säker:
Nästa år i fruntimmersveckan blir det nya kafferep i Östra Ämtervik - VÄLKOMNA!

9 kommentarer:

Pia..... sa...

Hej ..sussie och den blivande restaurangchefen Johan...jag kommer nästa år..var sååå säker..var nästan så jag svängde in till er i går när vi var ute på en biltur ..till Sunne:)..så fina saker du/ni fick..kul....jo jag ska ge äggtemperan ett försök till mitt köksbord ..tror jag..ska snacka lite mer med Anneli....liniljan är jag redan frälst på....ni hade roligt igår..kul...njut av dagen idag nu och ha de sååå gött i sola/badet...kram ..PIA

Stämningsfullt sa...

Så trevligt och så fina presenter du fick :)
Kram!

Annika sa...

Ja nog kan du räkna med oss från de västra delarna då med..... Kram Annika

Älfgärdet sa...

Tack rara Sussie för en fantastiskt trevlig eftermiddag igår! Ert hus är alldeles, alldeles underbart! & kakorna var en fröjd för både öga & gom. Det var så kul att få träffa både dig & Annelie! Ser fram emot att få se trappan i linoljefärgsskrud...;). Hälsa hela din härliga familj! Jag återkommer sååå gärna :)
//Madeleine

Grinden på glänt sa...

Jättefina gåvor du fick!! Jag önskar så jag hade kunnat vara med!! Roligt att ni hade trevligt!!

Elzie sa...

Vad roligt ni verkade ha. Man blir rent avis av att inte ha haft möjlighet att ge sig iväg och sträcka ut lillfingret *s*.
Hoppas ni får en skön helg i värmen.
Kram Elzie

Lilla huset på prärien sa...

Åh det låter som om ni hade det verkligen trevligt. Vilka fina presenter du fick - och så roligt att din lille son uppskattade ståhejjet *ler*

Kram Jenny

Pia..... sa...

Hej..sitter här vid datorn en liiiten stund..egentligen ska man sitta ute nu..det är ju så ljuvligt...fast min lille prins barnbarnet Isak har jag precis fått till att sova..(hans pappa är hos en kompis:) och den lille spelevinken får vara hos oss nu ikväll...till sillegården och sahlstöms och alla underbara ställen i sunne med omnejd..brukar jag och min mamma ta en rundtur till nästan varje år.....idag har jag och min granne när det var som varmast ..varit på loppisutflykt..vi fixa tre!! sen var vi slut :)vi var på ett ställe som är en gammal kvarn..ligger i utkanten av stan..en kvarn som ska försöka räddas för framtiden..det är ett loppis som anordnas för andra gången förra året var första gången..där är det en massa folk som skänkt grejer...och så får man gå och plocka till sej det som man vill ha sen får man ge ett pris på sakerna och så sitter det någon vid ett bord som då svara på om det är okej ...vilket det alltid är:)..fast det är svårt att ge ett bud...man vill ju inte ta i varken åt det ena eller andra hållet...jag fann en massa siverskedar..som jag ska göra mer smycken av..(annikas var hennes eget..det är henne jag härmar:)..sen fick jag tag i underbara tjocka gamla linnelakan med spets och brodyr..10 kr....en kaffekoppsservis vit..12 koppar och 11 fat! gamla gardinringar med jättefina fästen ska ta en bild en dag och lägga ut..ja du vi fann mycket roligt...vi hade kul...som jag tror jag har varje dag den här veckan:)..nu får jag ta en tur ut med Selma..sista kisset för natten.....Kram..PIA

Anonym sa...

Hej kära vän! Åsså ska ju kaksmeten ner i en smörad och bröad (alt. med kokos) sockerkaksform... Såg nu på receptet att jag missat det i all hast. TACK för en trevlig eftermiddag i ert fantastiskt vackra hus.
Ha det gott tills vi ses!
Hälsar "Squash-Maria"