- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 20 april 2008

29

... övervintrade Mårbackapelargoner har jag i dagsläget. Men vet ni - jag köper nya i allafall. Varje år.
Då har jag blommande pelargoner tidigt, tidigt. Det är lyx som jag inte vill vara utan!
Tack alla ni som kommenterat min skrivbordshörna. Det är något som är bra med att blogga: Man får så många bra tankar och idéer från andra inredningsintresserade människor.

Kram Sussie

23 kommentarer:

Peters Projekt sa...

Hallojsan Selma!

Har dig givetvis på Bloggkoll och blev väldigt nyfiken på rubriken ;) Det kunde varit titeln på en actionfilm...

Pelargoner och annat inom det området har jag ingen susning om. Samma sak med alla de småfåglar, som besöker vårt fågelbord under vintern. Både växter och fåglar är jättefina att se på men när det kommer till skötsel av växter, får hustrun vackert ta hand om det.

Hur blir det med hallen där uppe? Litterärt, romantiskt eller kanske en kombo?

Vad mysigt det lät med dig sittandes i nyaste klädstassen i ett skylfönster - och dessutom med Mamma inom räckhåll. Kan aldrig tänka mig att det skulle kunna vara dåligt. Förr visste man intuitivt vad som skulle fungera när det gäller barn. Idag tycks det som att man nästan "måste" köpa böcker i ämnet. I alla fall säljer de tydligen som smör i solsken - skumt...

Lika mysigt lät det med skolsketcher, hembakade bullar och massor av skratt. Får nästan säga grattis till en härlig lördag!

Ha det så bra!

Peter

P.S. Mårbackapelargoner - det kan väl knappast finnas någon mer lämplig växt för Granne med Selma?

P.S. 2 Jaså, allas vår Ernst har gått igång på Pelargoner? Gör han program nu och i så fall var? Har missat men skulle gärna haka på.

Mitt Egnahem sa...

Och alla 29 lever! Imponerande. Tror iallafall jag lyckades med sju... Mårbacka är den vackraste. Apropå ditt förra inlägg, jag föredrar nog den litterära varianten. Rent, snyggt och RUTIGT. Din hörna blir väldigt snygg! Ha en underbar dag i solen!

Värmländska Mitt Egnahem

Mina projekt sa...

Pelargoner är så vackra! Jag har också några som får övervintra år efter år. Men tyvärr inte så många som 29...

/Karina

Gårdsromantik sa...

Vad många härliga pelargoner du måste få med tiden!
Visst skall man unna sig ögonfröjd!

Kram Maud

Stämningsfullt sa...

Oj det var inte dåligt! jag har inte en enda.....

spetsar och änglar sa...

Sååå underbart med så många pelargoner!Har bara en Mårbackapelargon :)

Ha det gott
Kram Heléne

Annika sa...

Hej! Wow 29 st. Själv klarade jag 16. Inte alla Mårbacka men pelargoner iallafall. Har precis tagit premiärturen på hojen nu när solen värmer. Lite kallt var det men det ekänner jag aldrig för sambon HiHi.Ha en bra vecka ♥ Annika

♥ Pia... sa...

Hallo hallo..jo du det är nåt som är säkert..man får ut sååå mycket av att blogga...:) härligt..jag har inte köpt några pelargonier än ..men det är ett måste snart...så ljuvliga blommor kan man bara inte vara utan...jag hoppas du finner till Hem t gårn det är oxå ett måste...så ljuvlit och mysigt ställe..sen är butiksinnehavaren en supertrevlig tjej :)..så ta vägen över höjden och gör ett besök..du kommer säkert att fina nånting som passar dej....själv ska jag åka dit till lördagen.....PIA

LantlivsAnette sa...

Nämen kolla !! Du har lagt en länk till vår butik !!Tack snälla du..vad glad jag blir nu !!
Kika in hos mig..du har vunnit !!!
Kram Anette

LantlivsAnette sa...

ja just ja..här har du min mail..maila din adress till mig så skickar jag en överraskning nu när du vunnit !!
anette.hjerpe@telia.com

Beas sa...

Åhhh...har du också kommit ihåg att ta in dem?

Jag har en massa pelargoner fortfarande i förrådet kom jag på nu. Hmmm....undras om de hinner växa till sig innan sommaren är över. :-(

Anonym sa...

Hej selma,

sitter här och vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag är såå glad!! Posttanten var in med en bautastort paket åt mig här för nån minut sen, med en helt fantastiskt fin krona i!!
Är så glad ... och till på köpet på min namnsdag! TACK TACK goa ni, det är bara så FIN,
...och stor, jag hade tänkt mig en liten krona och så kommer det en jättehärlig stor en. Toppen på kronan är oxå helt underbar, vilket hantverk!!
Få se var den får plats, vill ju ha den överallt!!! Kommer garanterat bilder i bloggen sen :)
Vet ni, den skulle sälja som smör i solsken ... den är unik och så vacker!

Ha en riktigt skön vår!
kramar från ruffa

ps. hälsa din duktiga man riktigt mycket!! ... och förresten har jag en liten utmräkelse åt dig på min blogg, kanske du fått en redan, men du är absolut en av mina ständiga favoriter, bara så du vet!!

hemtrevnad marie sa...

29 Mårbackor!!!!
Själv har jag 6 övervintrade pelargoner, varav 3 Mårbackor.....
De har då sannerligen inte gått att få tag på nya här nere i år....var till och med på Åmålsmarknan häromdan för att köpa...men tji fick jag!
Men du hittar pelargoner hos mig ändå idag, på min blogg!
Ja, vart ska Mårbackorna trivas om inte hos dig.....
Kram på dig!

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Underbart!kram

Designe sa...

Oj, va många du har!:) Jag sparar oxå pellisar men alla blir ju inte så fina när de växer upp så jag köper oxå alltid nya varje år!.

Ang. stilarna i inlägget nedan så gillar jag båda men den översta bäst! Kram :)

♥Linda♥ sa...

Hej Sussie!!!
29 övervintrade pelargoner, det var inte dåligt! Jag har övervintrat TVÅ :-) Lite stolt var jag över det... Jag köpte också två mårbacka härom veckan och de blommar så fint i mitt fönster och får mej att drömma om sommaren. I blomaffären sa de att man ska klippa dem lite när de slutat blomma så får man stora fina plantor till sommaren... ett litet tips.
Ha det gott! Kram/ Linda

Hilsen fra landet sa...

Men... du behøver vel ikke kjøpe for å få dem til å blomstre tidlig? De kommer for fullt hos meg nå iallefall. Men nye sorter må jeg jo ha vært år da selvsagt... ;-)

Er det P.retro du har på fotoet?

Rosengårdens Inredning sa...

Hej!
Visst är det härligt med pelargoner....Och då naturligtvis Mårbacka....Själv har jag inte varit så duktig att jag övervintrat några denna säsongen...men visst är det ljuvligt när dem börjar skjuta nya fräscha skott...
Ha en fortsatt solig vecka :)
Kram Malin

sabina sa...

Jag är imponerad! Så många skulle jag aldrig lyckas hålla liv i... :) Jag undrar som några andra före mig om du bestämt vilken stil skrivbordshörnan ska ha?

Evas Paradis sa...

2 9 M Å R B A C K A ... du är lycklig du :-))
Jag har bara en :-(
Kram Eva

Jennyshemochharmoni sa...

Hej! Jag lyckas aldrig övervintra några men det måste vara en dröm att ha så många! Som du skriver, man kan inte få nog av dem! De är helt underbara! Den gammeldagsa känslan infinner sig :) Hoppas allt är bra med er! KRAM

Fredrika sa...

Hej, superbra inlägg. Har undrat hur alla gör så fina texter! Nu vet jag tekniken! Härligt med så många Mårbackor. Tycker det är svårt att få dem att växa bra - mina brukar bli jättelånga och gängliga....

Anonym sa...

HEJ ÄLSKAR SELMA HON ÄR MIN BBY!! VET NÅGON VILKA PRISER/UTMÄRKELSER HON FICK FÖRUTOM NOBELPRISET?