- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 7 oktober 2007

Powerwall

Har ni hört talas om begreppet POWERWALL?

Ställ dig i entrén till ett rum och se vad du ser rakt framför dig. Vad vill du placera i detta viktiga område? Vad vill du att rummet ska förmedla till den som tittar in i det?

Bänken, som är under uppbyggnad och som visats i tidigare inlägg, är det första man ser i vårt duschrum - den står placerad vid rummets powerwall.

För mig symboliserar den en stund av vila inför en ny dag. En stund av ro efter en lång arbetsdag eller möjlighet att samla kraft och energi i största allmänhet.

Just nu är den bara grundmålad och saknar klädd dyna, men eftersom jag själv är förtjust i att se projekt steg för steg i andras bloggar, kommer här några bilder innan den är helt klar.
Har ni några bra tips på vad ni tycker att dynan ska kläs med för tyg, får ni jättegärna dela med er av dem :-)


Psst!

För den uppmärksamme: Kakelplattan längst ner i högra hörnet är fogad nu :-)

Till alla mina läsare: En stor KRAM!
/Sussie

35 kommentarer:

yes sa...

Vilken tjusig bänk det kommer att bli - ser med späning fram mot sluresultatet! Intresant det här med powerwall - det tål att funderas på......
kram ylvan

Sea Angels sa...

Wow it's really looking good, you must be thrilled xx

faster atta sa...

Oj, jag blir helt stum av förundran! Så vackert! Min första tanke var att klä dynan i ett tyg från Josef Frank med svart grund och inslag av vitt, grönt, rött. Tyget är jättefint, det kanske låter extremt men har en förmåga att smälta in i de flesta miljöer. Hur som heldst så ska det bli jättespännande att se hur detblir.
kram

Dubbelörn sa...

Men bänken vill jag ha mer info om *ler... Berätta om benen, dekoren allt! Fantastiskt vackert!!

Kram

NICOLINAS BONING sa...

Vad snygg bänken ser ut redan nu!
Du med din goda smak har säkert redan ideér om hur du vill att den ska se ut när den är påklädd...själv är jag svag för svartvitt så det tror jag att jag hade kört på...gärna med ett "klassiskt" tryck...
Spännande fortsättning på pallföljetongen;-)
Kram/Birgitta

LantlivsAnette sa...

Powerwall !! det har jag aldrig hör förut..nu kommer man ju att springa runt i huset och checka av alla powerwalls...det är nog ganska viktigt det där..
Din powerwall i badrummet är ju helt underbar med den där fina bänken !!
Mitt förslag till tyg på den blir faktiskt vit o svart randigt...skulle inte det vara ganska fint..du är för rolig du som kommenterade den där kakel plattan under bänken !!
Ojj vad man nu längtar till fortsättningen här..vilket tyg och så vidare !!
Kram Anette

Körsbärsgården sa...

Vad fin bänken blir! :)

Ett förslag är att klä den i tyg i vaxat lin och vända vaxet nedåt. Dynan kommer då att stå emot lite väta samtidigt som ytan känns som tyg. Tvätta det vaxade tyget först så blir det lite mjukare och mer lättsytt. Vill Du hellre ha ett riktigt tyg finns möjligheten att sätta vaxat tyg underst, som en "fuktspärr", för att inte blöta ner polyetern och vadden vid ev. vattenstänk.
Jag tror att en lös dyna med keder skulle vara väldigt fint till bänken.

Det var några ideér, men jag är säker på att Du redan har en bild av hur det ska se ut och att det kommer att bli väldigt fint och funktionellt!

Morgonhälsning från Karin.

linnea-maria sa...

Pallen blir jättefin, ni är så händiga. Jag ser i ett inlägg längre ner att du nog redan har valt tyg ;) Rutigt gustavianskt eller mjölsäckstyg med tryck. Jag röstar på det senare. ha en trevlig vecka /linnea-maria

Ljuva ro sa...

Vilket läckert badrum ni har! Bra idé med den platsbyggda bänken som för övrigt ser ut att bli väldigt fin! Har inte hört talas om powerwall, men så som du beskriver det, känner jag för att ta ett varv i huset och kolla in mina powerwalls, det finns nog ett och annat att ändra på och tillföra...! Vad gäller tyger så tänkte jag fört på fårskinn, men vet inte om det skulle pass i ett badrum... annars svart-vitt tror jag (randigt)

sabina sa...

Bänken ser fin ut! Jag skulle nog ta ett lite marint tyg... Ljust blått och naturvitt randigt (små ränder) Om det är för stor nyansskillnad mellan färgerna i randigt tyg så börjar det "sticka" i ögonen.... Enligt min smak alltså!

Husbilsresan sa...

Jamen, det här kommer att bli så bra....vad du än väljer för tyg.Ni är så duktiga på det där med snickeri.Ser fram emot bilder på den helt "färdiga" bänken.
Kramar!

Jennyshemochharmoni sa...

Härligt att ha en bänk i anslutning till dusch. Det är verkligen funktionellt! Den är så vacker också vilket gör det hela ännnnnnu bättre :)Ha en skön måndag! KRAM

Solsjö - Under en vind sa...

Sååå tjusig bänken är!! Tror att man känner att man bara vill skutta in och slå sig ner där när man öppnar dörren!! Super! Kram!

Anonym sa...

Nämen, jag är helt tagen av de underverk ni gör! Allt är påtänkt in i minsta detalj! Så vackert!
Ha en skön kväll! kram/ruffa

Skatan sa...

Det är så sant det du skriver om vad man först ser, vad som hamnar i blickfånget! Därav det planerade toalettdörrsbytet hos oss : ) Lilltoans dörr är det första man ser när man öppnar ytterdörren till vårt hus. Laminatdörr...urkas, masurkas!

Tack för dina vänliga ord hos mig!

Kram.

Karin Krut sa...

Den bänken är helt fantastisk fast den inte är färdig :) Powerwall har jag aldrig hört talas om men ska hädanefter ha det i åtanke :) Måste gå runt och kolla av mina powewalls så dom inte ser sunkiga och trista ut ;)
Ha en jätteskön kväll!
Kram Karin

Nygammalt sa...

Åh så härligt med en egen bänk att vila sig på.
Hmm...undra vilket tyg du väljer, skulle säkert bli fint med svart/ vitt eller kanske grått. Ska bli spännande att se vad du väljer. Kram.

Linneagården sa...

Powerwall...? Ok, då ska jag börja tänka så...powerwall....ja, alltid lär man sig nåt nytt, kul!
Det blir ju så bra med bänken & allt. Håller med faster atta om tygförslag.
*kram* /madelene

Anonym sa...

Men såå fint det blir!! Ja vad månne denna ljuvliga bänk få för klädsel? Det tål att tänkas på....
Kram Vella

Sallys hus sa...

Hallå där!
Jag brukar alltid tänka på vad det är man ser först men hade ingen aning om att det hette Powerwall.
Alltid lär man sig nåt nytt.

Å vad fin bänken blir!!
Jag tycker du har fått så många super bra tips redan.. Jag skulle absolut sy en lös dyna där klädseln går att ta av o tvätta.
På så sätt kan du ju faktiskt ha flera att byta med.
Det där med vaxat tyg var ju inte så dumt heller...
Om man sedan sätter ribbor lite längre ner i bänken som dynan ligger på får den ju lite stöd av kanterna och glider inte av.

Ska bli jätte kul att få se hur det blir!
Kram Katarina

Anonym sa...

vad spännande! vad läckert ní ser ut att få det!
jag har en powerwall... min chef är feng shui konsulent:D men jag tar det med en nypa... så som jag vill ha det! :D

My White Cottage sa...

Galet duktiga ni är!!! Bänken blir sååå fin! Jag skulle nog klä den antingen i ett svart och vitt tyg eller fårskinn. Hur som helst ska det bli superspännande att se hur ni gör, för jag vet redan nu att det kommer att bli kanonfint!!!

Kramar från Jenny

hemma bäst sa...

så snyggt! kram jennie

Anonym sa...

Det blir ju superfint med den bänken!..Jag tycker att du ska något slingrande eller lite blommigt tyg för att bryta av mot det rutiga kaklet och det svartvita. :)

Anonym sa...

Oj det kommer att bli jätte jätte snyggt.
Lite svårt att föreslå nåt tyg när man inte vet resten men det Josef Frank tyg som "fasteratta" föreslår tror jag också på...utan att egentligen veta...

Anonym sa...

Bänken blir så tjusig!
Hm, ska nog gå runt i mina rum och titta vad jag har för powerwall och hur de egentligen ser ut.,
Kram Petra

Skatan sa...

Du är en godhjärtad rackare du : )

Kram och sov gott!

Anonym sa...

Otroligt vacker bänk!!
Ja, det där med runda duschen.. vi tänker nog rätt lika; kallt, läbbigt duschdraperi runt benen vill man inte ha... Även här är det en liten handduk på golvet som gäller, och sedan får golvärmen torka upp resten... Så stänket är inget problem egentligen tycker jag.
Ni har kanske smalare öppning än vi, men problemet för oss är att det är lite kallt att duscha utan något för öppningen.. Fast man vänjer sig ;) Och vad gör man inte för det estetiska ! ;)

MiaMaria sa...

Jag tycker den ser ljuvlig ut.
Vad duktiga ni måste vara den är så vacker att se på.

Ha´det gott!
Miamaria

Brunkullan sa...

Vacker bänk!! Jag skulle kanske klä den i fårskinn...sånt korthårigt lockigt och gråsvart i färgen...

Men det kanske inte funkar i så fuktig miljö, så varför inte klä in den med samma frotte tyg som du har i handdukarna!?
Helst i svart/vitt eller grå/vitt för att passa basinredningen:-D

Susanne

Engsroom sa...

Bänken blir verkligen jätte fin!
Ella

♥ Pia... sa...

Ja jag skulle föreslå ett svart/gråttlinne randigt tyg från klässbol..bolstertyg...har ett sånt som jag brukar ha på min kökssoffa och jag älskar det tyget...Men det blir nog bra vad du väljer...PIA

Anna sa...

Vilken vacker bänk! Den skulle jag gärna klä med ett toile de jouy tyg i svart och vitt!

:)Anna

Hem och Lycka sa...

Vacker bänk verkligen! kram

Laila sa...

Så fin benk. Den likte jeg kjempegodt! Og alle de flotte listene rundt dørene i huset ditt. Et vidunderlig hus, i det hele tatt.