Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 12 augusti 2007

Det var en gång en gång...

Nu har vår promenad fört oss ända fram till huset. Om ni tittar rakt fram ser ni ett trappräcke. Det beror på att det från början bara var en slänt närmast huset. Jordmassorna som blev när vägen grävdes fram, använde vi för att höja upp till en plan yta framför ingången.
Gångar i trädgården är viktiga förbindelser och vi hade turen att komma över ett parti gatsten. Om man står på vår trapp syns den runda formen från vilken tre gångar strålar ut.
Gången rakt fram leder till en liten damm som återigen tar upp den runda formen. Ljudet av vatten och himlens spegling i vattenytan, skänker många stunder av harmoni. Även runt dammen har vi Hosta som kantväxt. En trädgård ska vara välkomnande öppen, men också ombonat skyddande. Därför har vi planterat en häck av häckoxbär runt hela den form som blev när vi fyllde upp.Hoppas du uppskattar promenaden kring vårt hus och att du gärna tittar in igen!
Stor kram till er alla!
Sussi

42 kommentarer:

Grinden på glänt sa...

Era gångar ger mig en prydlig, gammaldags, romantisk känsla när jag ser dina bilder. Känns nästan som ur en gammalfilm... Verkligen vackert!

Uppe på vinden sa...

Så fint du har det!!! Kullerstenarna var så fint lagda och en liten damm höjer ju verkligen mysfaktorn!! Ha en skön söndag! Kram!!!

LantlivsAnette sa...

Visst upskattar jag en sån fin promenad !!Ojj så fint ni har..jag älskar gatstenen och dess form..vilket jobb att lägga alla dessa det måste ha tagit en hel sommar ju...ni har fått till en riktigt gammeldags trädgård med alla ingredienser damm o allt.
Sitter genast och tänker på min trädgård..den är så himla stor , det är svårt att få det mysigt..jag har gjort ett stort blomland vid ute platsen för nåt år sen , men det krävs mer,träd,land,buskar(har tänkt på snöbolls busken..blommar så vitt o fint..)satte två boll pilar i fjol,till nästa år vill jag göra humle störar och jaaa...jag får väl planera nu i vinter.. det värsta är ju att gräva...Tack för kommentaren hos mig,jag försökte verkligen beskriva målnings tekniken så lätt och pedagogiskt det bara gick..tycker inte om krångel och det gäller hela mig jag är ingen krånglig person...du förstår vad jag menar...du skrev att du är pedagog,vad jobbar du med om man får fråga...Ha det så bra idag Kram Anette

Anneli sa...

Otroligt vackert!!! Jag önskar att jag hade lite ordning i min trädgård, kanske inte likt som ni. Men idén är god!!!
Kommer snart på besök igen... man vill ju inte missa resten av vandringen genom era bedårande ägor!
TACK för idag!

Anonym sa...

Ni har det så vackert i trädgården! Vi har också lite gångar, men inte så fina som era! Imitt senaste inlägg visar jag lite bilder från baksidan av vårt hus, trädgård. Kika gärna in!

Lisa sa...

Så vackert och romantiskt, jättefin promenad du bjuder oss på!! kram Lisa (www.elevenstars.blogg.se)

Birgitta sa...

Tack för en mycket angenäm promenad. Underbart vackert ni har det!

Solkatter & dammråttor sa...

Ja, ni har verkligen en fin,välplanerad trädgård.Härligt med dammen och gatsten är så fint,tycker jag.Tack för att vi får följa med på promenaden=)
Kram!

Hem & Harmoni sa...

Väldigt vackert och harmoniskt! Gillar mycket...
Jag kommer tillbaka och hoppas du har fortsatt fotograferingspromenaden snart...
Må gott! Kram ~Marie~

Guldkant På Livet sa...

Nämen så ohyggligt vackert!! Som ett slott, å vad jag skulle vilja flyta runt där med långa kjolar på de vackra stenarna, ljuvligt fint!! Mari.

Birgitta sa...

Så vackert ni gjort i er trädgård och så genomtänkt. Visst är det underligt hur livet blir, det man minst tänker sig kan bli verkligt både på ont och gott, i det är fallet verkligen gott, ett sådant underbart hus med en sådan helt betagande glasveranda, blir lite avis,ganska mycket faktiskt. Kram, roligt att följa ert fantastiska arbete med huset.

Nygammalt sa...

Så vackert, njuter för fullt av dina vackra bilder. Kram.

Karin sa...

Åhh ni har så himla fint. Älskar stenlagda gångar och grusgångar. Det är så roligt att få gå på promenad hos dig :)
Kram Karin

Lilla Ugglebo sa...

Promenaden uppskattas!!!
Vilken trädgård!!
Jag förstår fortfarande inte hur ni hinner med.....imponerad!!!
Jag har bara en liten klen hosta som nästan håller på att dö. Jösses viste inte att man kunde ha så där många o fina.
Kram Katarina

Jennyshemochharmoni sa...

Det är otroligt vacker med gatsten! Vilket fantastiskt jobb ni har lagt ner, det är sååå fint! :) Bara att njuta av er härliga energi :) Ha en skön söndag! KRAM

Maria sa...

Otroligt vackra bilder och givetvis en lika härlig historia till. Vackert med kullerstenar. Vilken fin inramning till huset. Snacka om att allt är genomtänkt! det är säkert ännu vackrare i verkligheten. Jag kan förstå att du trivs i det gröna. / Maria

Pia..... sa...

Hej..visst uppskattade jag promenaden runt ditt hus.....och till sunne kommer jag då och dp..är ju inte så långt borta:) vi sprang i alla affärerna som fanns där...vi var tre generationer( den fjärde låg i magen :)gjorde lite fynd..och åt lite gott på saffran & vitlök..var inne på en tygaffär..min mamma syr och syr och väver och ja du vet allt som har med handarbete att göra...så visst hade vi en skön dag:) återkommer ..PIA

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

jag hoppas att vår entre någon gång kommer bli lika fin som er. Super vacker! tack för din kommentar hos mig. Kram

EVA AGNES sa...

Oj vad mycket här har hänt sedan jag tittade in senast. Mycket smakfullt och tilltalande både inne och ute.
Jag gillade verkligen promenaden.
Kramar Eva Agnes

VÅRT NYA HEM sa...

Vilken härlig promenad! Tar gärna flera på dina ägor! På tal om att bryta upp kan jag säga att det känns verkligen kul och utmanande men även lite pirrigt! Vi hade nämligen det VÄLDIGT bra där vi bodde förrut, just därför tror jag att det känns lite pirrigt nu. Men så här långt känns det helt rätt! Det är så roligt att utforska något nytt! Må så gott! Kramis!

Petra sa...

Wow, så tjusigt. Det ser verkligen smakfullt ut!

Anonym sa...

Självklart uppskattar vi en sådan fin promenad, fattas bara annat ! Helt underbart får jag säga. Önskar bara att jag kunde gå där på riktigt och njuta av allt vackert som ni har.

Kram Kram
Carina

Fredrik Andersson sa...

Får tacka för promenaden! Så grymt fint det blir...

Lavendeldoft och vita spetsar sa...

Åh, Sussie, så fint!
Visst uppskattas en promenad runt ditt fina hus... Dammen tycker jag är mysig...ovanligt idag med en sådan tror jag...de flesta väljer tydligen pool istället :-) Men dammar är jättefint!
Har själv just nu kommit in i bloggkoma... inga idéer, ingen inspiration... Börjar nytt jobb i morron o barnen ska komma i ordning på fritids...blir nog bättre när vardagslunken infunnit sig!
Tack för titten!
Kram Linda

Skrotmaja sa...

Hej! Tack för det : ) Du ärligt talat, oss emellan, du verkar vara gift med Tarzan...finns det fler ;-)

Marie sa...

Åhh, vad det är roligt att promenera i eran trädgård. Den är såå vacker och jag bara älskar gatsten.

Ha en bra vecka.
Kram Marie

Älfgärdet sa...

Makalöst vackert med gångarna. Vi ska försöka lägga både sten & grus varhelst vi kommer åt...!Har 5000kvm gräs att klippa & det finns roligare saker att göra på sommaren...
Brorsan bor i Väse, men de hyr bara en flygel till en större gård. & för någon timme sen bara så blev han pappa för första gången! & jag faster till en liten kille!

Nygammalt sa...

Ja det var mycket pengar det...hoppas att du hittar en till rimligt pris så du kan få duka fint till julen. Kram.

Vella sa...

Ja vad säger man....det är bara för vackert, jag älskar det!!!
Kullersten, hostor, precis vad jag önskar mig. Vill se mer av er fina trädgård...
Kram Vella

Milly sa...

åh, vilken gård och vilken fin trädgård ni har. En verklig pärla! Vill gärna se mer ;) kram/milly

Lina sa...

Oh så vackert!! Jätte fint!! Het underbar trädgård ni har!

etthusivitt sa...

Tack för fina kommentaren i min blogg! Håller med om att mycket i Feng shui är självklart, det är ju det som är så bra! Man märker ju när man inreder med tanke och lugn så blir det oftast enligt ens "instinkter". Vacker gatsten ni har lagt! Känns välkomnande! Kramar från Anette

Nicolinas boning sa...

Tack för den fina promenaden upp till ditt hus:-)
Vilken "resa" ni har gjort (och fortfarande gör), du och din man.
Med "resa" menar jag allt som ni har skapat i och omkring huset...
Det måste kännas i hela kroppen hur bra det blir?!
Man är alltid lika förväntansfull när man går in på din blogg..."undrar vad för för nåt hon skriver om idag då":-)
Kram/Birgitta

signe sa...

Jättefin stengång, fint att den är rund där i mitten där gångarna möts! Det är så gammeldags med gångar och det passar ju perfekt hos er! :)

LantlivsAnette sa...

Jaaa du...exakt så var det..du fattade direkt...man skyndar sig att betala sina fynd innan säljaren höjer eller så...och inte förtäljer man vad man ska ha dom till !!!hi..hi... Kram Anette

Elzste sa...

Så jättefint...
Kram

Elinsstuga sa...

Det är verkligen en vacker trädgård med de fina gångarna. särskilt charmigt att ni använt gatstenar, vilket jobb (!), men underbart! Kul attfå höra om spökhuset också.. :) Det ser verkligen inte ut som ett spökhus nu. Kram

Smultronstället sa...

Härliga bilder och vilken snygg gång ni lagt!

Anonym sa...

Ph, så himla, himla fint. Det är som en dröm!

Anonym sa...

Å så vackert! Snälla snälla, kan du inte ta lite bilder från övervåningen så att man får se gångarna på lite avstånd. Jag behöver mer inspiration till min egen lilla trädgård.

Anonym sa...

-Jo, jag letade efter lämlig pelargon att stamma upp och vad fann jag? -Jo ett alldeles fantastiskt hus, vackert och mycket smakfullt. Svaret på min undran fick jag också.
Kerstin

an angel at my table sa...

Så ändlöst vackert med kullersten, vilken trädgård. Tack för promenaden.