Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
torsdag 5 juli 2007

RENSA!

Hemma hos mig pågår jakten efter de perfekta loppisfynden för fullt. Fast inte efter saker till mig själv utan till andra. Om några dagar är det nämligen stor loppis i närheten av där jag bor. Jakten hemma hos mig handlar därför om att hitta saker som jag ska ha med på loppisen för att bli av med :-)

På grund av detta handlar mitt inlägg denna gång om det första av 7 verktyg inom Feng Shui - nämligen att RENSA.

Vad är då Feng Shui?

Har du någon gång gått in i ett hus och upplevt ett skönt lugn, och en stark önskan om att tillbringa mer tid där och bara insupa husets färger, former och hela dess känsla?
När du beskriver ett hus känsla på det sättet, är det Feng Shui du talar om...

Vilka saker vill du omge dig med?

Feng Shui handlar om att ge plats för skönheten i sitt liv. Därför måste man också rensa bort sådant som tar kraft och energi.

Inom Feng Shui symboliserar vinden din framtid så det gäller att vinden inte blir en soptipp för obrukade och kasserade saker. I två dagar har jag därför städat, röjt och hittat saker på min egen vind. Det känns UNDERBART att få rensa bort sådant som säkert gläder andra istället för att ligga undanstuvat hemma hos mig.

Min städröra är inget jag så gärna visar upp på bild, så därför kommer här istället en bukett jag fick av min gulliga son igår. Jag skickar bilden av den vidare till MIN mamma som hjälpt mig och som, liksom jag, älskar (jo, ni läste rätt) att städa. Utan henne hade inte arbetet gått så lätt eller varit lika roligt. Tack!

P.S Återkommer med bilder på sådant jag hittade på vinden! D.S

16 kommentarer:

Lily of the valley sa...

Du har en väldigt fin blogg och ett vackert hem.
Jag håller på att rensa lite här och där.
Det känns så härligt att göra det.
Kram Lily

Lena sa...

Hej! Tack för snäll kommentar på min blog. Fonten jag använder heter Scriptina. Bara att ladda ner gratis från nätet.
Ha det så skönt!

Lantliga ting sa...

Visst är det härligt att rensa ur. Själv tog jag tag i hemmet efter att ha läst boken Rensa i röran. Du har en jättefin blogg, brukar ofta titta in. Kram Maria

LantlivsAnette sa...

Tack för att du skriver och förklarar lite om Feng shui...jag har funderat på att köpa en bok om det sen.Jag har inte en vind att rensa men en stor källare.och den tynger kan jag säga, för den är full i grejer.Men nu när tvättstugan blir klar så ska här röjas, jag ska också åka på loppis och sälja bort mycket som jag inte vill ha kvar.Vad roligt att du hittade en balettsko när du röjde hoppas att du hittar den andra också...och jag håller med dig, det är kul att städa när man väl kommer igång..Tack för att du gillade mina stylade bilder med äggen, jag äe verkligen ingen stylist, men skulle gärna vilja va en..fniss..Kram Anette

Interiørhuset sa...

Det må være skjønt å få ryddet litt opp,jeg hadde en slik runde til våren,og da ble det masse som jeg gav bort eller solgte billig til noen som trengte det mere enn meg.

Så morsomt at du fikk litt dejavu....moren din må være kjempe flink til å sy,som har lagd det bildet=) KAnskje du kan vise det en dag på bloggen hvis du ikke har noe annet å vise enn dag??

Nygammalt sa...

Ska försöka ta tag i städandet till helgen när man är ledig. Men varför kan man inte alltid ha det städat. Tycker det kommer till en massa saker hela tiden;) Men när det väl är städat blir man så lugn! Ha en härlig städfri dag! Kram S.

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

jo så är det. Man har massor av fina saker hemma som kan komma andra mer till glädje. Buddhismen säger också att för varje ny sak man köper ska man göra sig av med en. Lycka till med rensningen. kram

Körsbärsgården sa...

Det är ju härligt att rensa och göra sig av med saker! Tycker jag är ganska bra på det men kan nog bli ännu bättre. Det blir lätt lite "göm och glöm".

Guldkant På Livet sa...

Å va härligt att få städa och röja!! Vilken ljuvlig vit bukett, ha en bra helg!! Mari.

Lavendeldoft och vita spetsar sa...

Jamen, visst är det underbart skönt att rensa ut bland allt gammalt. Man behöver inte kunna så mycket om Feng shui för att känna tillfredställelsen efter en rejäl utrensning!!! Jag menar att JAG kan inte så mycket om detta men jag NJUTER och TRIVS varje gång jag rensat bland det gamla... Jag älskar att slänga skräp...De visste vad de talade om de gamla kineserna :-)
Kram från Linda

P.s Ta gärna en titt på min gamla soffa och ge mig tips om jag ska måla den eller inte...jag har beslutsångest!!! D.s

Granne med Selma sa...

Till Körsbärsgården:
Tack för att du tittar in till mig. Skriver en liten hälsning så här så att du vet att jag uppskattar dina besök.

Pia..... sa...

Hej..visst är det skönt med att rensa bort en masa...som jag ska göra till veckan..men då får jag inte springa på loppis stup i ett:) då blir det snabbt fullt igen...du har det fint på bloggen...söta blommor till mor...ha en trevlig helg..PIA

Hemma på landet sa...

Ja, rensa är bra. Vacker blombild. Puss

Anonym sa...

Det du kallar feng shui kallar jag husfrid...!
Men visst är det så, att vissa hus trivs man i mer än andra.
Och när man har rensat, så man har ordning bland sina saker, så infinner sig ett alldeles speciellt lugn...

Gud skapade ju ordning ur kaos - kanske vi människor känner av samma tillfredsställelse över vårt lilla ordningsskapande...!

Kram
Ingela :)

signe sa...

Jättefin bukett! Önskar att jag var lite bättre på att rensa..skulle behöva det men jag har så svårt för att göra mig av med saker! Kläder däremot har jag kastat, skönt! :) Ha en fin helg!

Jennyshemochharmoni sa...

Det är dags för mig igen! Sedan jag började med Feng shui har jag blivit bättre på att välja vad som kommer in i vårt hem men det drar lätt iväg när man besöker en härlig loppis ;) Ha en skön tisdag! KRAM