- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


tisdag 10 juli 2007

Ibland vill man inte visa allt...

När vi köpte huset för 15 år sedan stod vi inför valet att tilläggsisolera på insidan eller utsidan. Valet var enkelt då vårt hus är stort nog (250 kvadrat fördelat på 8 rum och kök). Vi ville spara utsidans kärnfriska virke och utseende när det gäller foder, fönster och nockar och beslöt oss därför för att isolera på insidan.

Elementen hamnade en bit in när de nya väggarna kom på plats. Element kan vara fina om de är gamla, men våra var INTE så fina att vi ville visa dem hur som helst. Ögat dras till fönster och ljus och hamnar då också på elementen. De första elementskydden gjorde vi så här:

Nu har vi bytt ut några och istället är det denna modell som är på de flesta elementskydden idag. De känns mindre "röriga" om ni förstår vad jag menar. Kortet är taget i sonens rum. Detaljer av spjälorna. De är något urfrästa i över- och underkanten.

Vredet, som man höjer och sänker värmen med på elementen, sticker ut lite så man slipper flytta bort skyddet varje gång man vill ändra inställningar.

I köket är elementskydden fristående, men i samma stil. Fötternas form går igen på köksskåpens underdel och som mönster i panelen på väggen. Vill du se mer av det kan du klicka på tidigare inlägg i bloggen under rubrikerna KÖK eller DETALJER.Kan någon gissa min favoritblomma? Mmm... Mårbackapelargon! De trivs i köket fast det är mot norr och pelargoner egentligen älskar ljust. Fast fönstret är stort, liksom kärleken till dem - det är väl det som är hemligheten :-)
Ha en underbar vecka! Kram Sussie

33 kommentarer:

Anonym sa...

Riktigt fina elementskydd... måste visa killen dem, så han kan snickra ihop några liknande till våra fula element :) Ett stort tack för att du visade upp dem! Kram kram

Våra dagar sa...

Hej! Vilket underbart hem du har!!!
Vad kul att du kikade in på min blogg, jag är som sagt helt ny på det här men det ska nog bli bra. Vi har samma smak du och jag, Mårbacka är min älskling också, och vi håller precis på att fundera över konstruktion till elementskydd, inspirerade av Lexington och de påminner om dina. Måste berätta att jag också bor i Värmland i de södra regionerna, jag antar att du bor i "Selma" trakten? Jag kommer återvända till din blogg! Kram

Anonym sa...

Vilket härligt hus du har. Har också ett gammalt hus du kan se det på Tabergstösens blogg, är nämligen hennes Mammis.

♥ Pia... sa...

Snyggt...jätesnyggt..du har verkligen stil...och mårbackapelargon..självklart om en bor granne mâ mårbacka:) ha de så gôtt...PIA

Milly sa...

Vilka fina elementskydd! Gillar speciellt den enklare varianten. Ett smycke i sig! Och pelargoner, finns det några härligare sommarblommor? lovely!

Tackar och rodnar för din senaste kommentar hos mig. Kul att du hittar inspiration inne hos mig, men du skall veta att du kan det här med inredning minst lika bra som jag. Din blogg är en av mina favvobloggar som jag besöker minst en gång per dag, för här hittar jag alltid nåt intressant.

Ert badrum är på väg att bli superfint. Tror på att man kör en enkel bas, vitt tillsammans med det ljuvliga gråa golvet, blir helt underbart. Sen får man ju göra det personligt med saker som tilltalar en. Och jag tycker att ni redan hittat många fina detaljer som gör det. T.ex duschhörnan är ju superlyckad, och hyllan som är infälld i väggen...Gillar! Inspirationscollaget ser jättelovande ut, vilken kommod! Härligt med öppna hyllor, och svarvade ben. Gillar vad jag ser, och väntar på att se mer :)

Ha det gott! Kikar snart in igen! kram/milly

Interiørhuset sa...

for noe flotte radiatroskjulere...er så mye bedre med slike enn at alle radiatorene vises. Flott detalj på kjøkkenet,blir en flott helhet med samme føtter på skap og skjuler.

Anonym sa...

Vilka fina elementskydd! Jag har sett att de skymtat tidigare, men nu fick vi se ordentligt. Tack för det! Element är ju inte roliga men ofta nödvändiga, en sån där "finnas men helst inte synas- detalj" i likhet med tex elektriska tillbehör...

Anonym sa...

Ni har så fint! sån omsorg om detaljerna! nu tror jag att jag vet hur vi ska göra under spisen...
Vi sågar ut nåt i stil med vad ni har, och fäster med magnetlås, så det går att ta loss och dammsuga ibland...

Jag gillar de gamla elementskydden också!

Kram
Ingela :)

Jennyshemochharmoni sa...

Det är så vackert med elementskydd. Dit har vi tyvärr inte kommit än men jag vill verkligen ha några jag med. Dina var suuuuuperfina ;) Ha en skön onsdag! KRAM

LantlivsAnette sa...

Vilka fina elementskydd..dom som ni gjort nu är ju helt underbart fina , nu ser ju dom gamla röriga ut som du själv säger..
Man blir så imponerad på allt snickeri arbete som ni har gjort...
Toppen snyggt..ha en bra vecka du också..Kram Anette

Elzie sa...

Jo du! Jag älskar mina dahlior, men det gör uppenbarligen mördarsniglar också så jag har ingenting kvar av mina stackars blommor. Får se om där finns nån rot över huvud taget. Eländiga, äckliga kryp.
Jättefina elementskydd.
Kram Elzie

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Oj vad fina, vi skulle behöva något liknande för våra element är allt annat än vackra. Tack för inspirationen. stor kram

Elzie sa...

Vi har rätt stor trädgård, så då finge jag ett ändå större jobb, om jag ska hälla salt överallt *s*. Du har nog rätt i det där med aggression i alla fall. man blir så fruktansvärt arg när man får se de där äckliga brunaktiga sakerna så man bara klipper till. Igår hittade jag en som var över 15 cm lång i utdraget skick. Otäckt. Får se hur det är till hösten med mina stackars dahlior. Finns där några rötter så ska jag ta hand om dom och SKÖLJA RÖTTERNA ORDENTLIGT! Annars får jag köpa nya - och plantera i krukor *s*.
Kram igen

Anonym sa...

Likte begge to jeg, men de med bare spiler "forsvinner" mer ja. Har ikke radiatorer, men har lurt på å kjøpe inn en radiatorskuler allikevell...vet ikke helt hva jeg skal bruke den til, men så en fin en som kan brukes til å henge postkort på...vi får se....

Fortsatt god sommer!

::fina:: sa...

Vilka vackra elementskydd! Nej element i sig är ju inte så roliga att man vill att de ska synas alltför väl. Jag fnissade gott åt min mammas inlägg! Jag har mycket bilder på deras hus så det ska jag allt kunna visa. Och fler kan jag ta! Roligt att du gillar att titta in hos mig! Jag ska se om mamma vågar sig på att blogga :-)

Nygammalt sa...

Du visar lika fina bilder som vanligt. Kram.

Piffa och Puffa sa...

Elementskydden blev ju superbra. Jag ska visa min man detta så kanske han kan göra liknande. Som det är just nu har vi inga alls.
Kramar Anette

Hilde sa...

Så fin blogg og så fint hjem du har..
Men du, så flott det var med slike radiatorskjulere..Slippe og se de ikke så fine radiatorene, a gett.
Min favorittblomst er også Pelargonier ;-)
Ha en fin kveld!!

Lily of the valley sa...

Vad gulliga ord du skrev om mina foto, så glad jag blir. :) Tack för din omtanke:)
Jag gillar dina elementskydd. Det ser så elegant och snyggt ut med dem. kram

Marie sa...

Jättefina elementskydd ni har. Mårbackapelargoner är mina favoriter också. Har dom både i köksfönstret och ute i krukor.

Ha det bra.
Kram Marie

Anonym sa...

Tänk att det var som om både kläderna och myshunden fick liv igen.
Sitter på verandan och ser hur en blå basker kommer åkandes på en cykel...
... i farten ser jag också hur en röd kjol med små hjärtan fladdrar förbi ...

däruppe i sin lilla säng ligger `lillebror´helt utslagen efter dagens
bus med ett par ärvda badbyxor ovanpå blöjan som han från den här dagen förmodligen kommer att fortsätta vägra att ta av sig.Under täcket kan jag se hur han håller en sliten hunds öra hårt i sin hand.

Ja vissa saker kan glädja många små själar och kan gott gå ett varv till i tiden innan det är dags att lämnas till intet medans vissa saker måste skiljas från sin ägare, ibland med ett visst vedmod och sorg men tänk vad viktigt det är att skiljas från sitt förflutna.

Man måste våga släppa taget och ge hemmet utrymme att andas ny och stärkande energi och på så vis ge sitt inre harmoni i vardagslivet.

Din vän Malin

Anonym sa...

Glömde säga att det är ganska häftigt att se den där maken live in action.

Ni är så duktiga och inspirerande.

Malin

johanna sa...

Åh vad dom var fina....Har ni gjort dom själva...jättegina
Ha det gott
kram

Anonym sa...

Å så fina! Jag har själv elementproblem och era skydd kanske är något att fundera på.

Nya och gamla ting sa...

Vad snyggt, gillar verkligen denna idé att gömma undan elementen. Sådana där skulle jag också vilja ha!

På min gatan i stan sa...

Superfint! Och vilka härliga pelargonior du har! :-)

Kram Martina

Orr Anna sa...

Hela ert hus var verkligen jättefint och vilka snygga elementskydd! Ska nog fundera på det till vårt hus också eftersom jag upptäckt att det var riktigt trist att måla element..

Nygammalt sa...

Ja jag kan inte göra annat än att hålla med. Vill också bo så, men jag kan inte ens föreställa mig vilket jobb det skulle vara. Men vad underbart att ha brygga vid sitt torp *drömmer* Kram.

Anonym sa...

Otroligt fina elementskydd! Vi har liknande men inte alls så arbetade - vilket jobb ni lagt ner!!
Spännande att se ert badrum växa fram! Vi har oxå en rund dusch - ska försöka visa bilder på badrummet i helgen - skall bara städa först imorgon ;)

Jennyshemochharmoni sa...

Tittar in för att se om du gjort något nytt inlägg. Passar på att önska dig en trevlig helg! KRAM!

Skatan sa...

Åh, så glad jag blir över att min önskan gick i uppfyllelse! Jättefint att se. Verkligen intressant för en elementsskyddsnerd som jag! Tack, tack för det. Kram.

Handplockat sa...

men vilket Arbete
men mödan värt vill jag lova

ha en go Lördag

linnea-maria sa...

Det var verkligen en bra lösning tycker jag. Vi har haft samma dilemma. Isolera på utsidan? Big no no! Det är lite lustigt ett funkishus längre ner på vår väg har blivit inspirerade av våran gamla panel som vi plockar fram under fasadplåten. Huset har en gång fått ytterligare tegel på sig och nu ännu ett lager med brädfodring. Undras om det kommer in något ljus från de djupa fönsterhålen. Ni har gjort det jättevackert!! /Ha det bra