- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


lördag 30 juni 2007

Var så god och böj!

I ett tidigare inlägg fick ni böja nacken bakåt för att titta på taklister och krön runt dörrar. I dagens inlägg tänkte jag ni skulle få böja ryggen lite framåt istället. Det är dags att ta en titt på paneler och golvlister. Välkomna!

På Stockholms läns museums sida kan man läsa följande om paneler:

Från 1700-talets mitt blev det vanligt med bröstpanel. En bröstpanel gick upp till fönsterbänkshöjd och var utförd som ett ramverk med fyllningar av trä. Fyllningarna hade olika utseende, beroende på tidsepok. Ibland ersattes fyllningarna av en slät panel. Den släta panelen tillsammans med en golvlist nedtill och upptill avslutad med en s k mittelbandslist utgjorde en förenkling av bröstpanelen.

Vår sängkammare med panel som slutar i fönsterbänkshöjd.



Vi har låga paneler i många rum också. Det är en favorit hos oss. Här är ett axplock:
Stora salen nere

Vårt TV-rum

Sonens rum - vita väggar med brutet vitt på lister.

Avslutar med panelen i köket. Den ville vi ha rätt så hög och så ville vi att den skulle harmoniera med nederdelen av köksskåpen. Jaa... det blev till att snickra ihop en egen variant.





Ha det så bra alla som läser!
Kram Sussie

30 kommentarer:

Karolina sa...

Tack så hjärligt för din fina kommentar på garderoberna! Roligt att du hittat in till mig!

Ska nog börja fixa o dona nu med dagens loppisfynd som även ligger på bloggen! Ha en fin dag!

Fröken Fägring

♥ Pia... sa...

Men herre gu...sicket hem du har..och för att inte tala om vilken MAN....mmmm...:)ja ja har ju inte setten.. (litte värmlänska )men ändå...:)ha det så gott....och du . min andra blogg....puh...så det kunde ha gått...tack för det..PIA

Skatan sa...

Så snyggt och smakfullt. Kul med lite olika varianter av panelerna.

Jag skymtar elementskyddet på en av bilderna...skulle bli jätteglad om jag fick se mer av dem! Jag håller på att planera för snickrande av egna här hemma. Söker inspiration och lärdommar från er som har provat och lyckats så väl redan...Era ser jättefina ut, att döma av vad jag kan skymta på bilden : ) Kan du inte göra ett elementskyddsinlägg? Du skulle få en guldstjärna i kanten av mig då :-) Ha en fin dag!

LantlivsAnette sa...

Men du milde vad fint...vad ni har jobbat på !! Man blir ju så imponerad..förstår att det är du som står för ideerna och modellerna...vad roligt att du gillar mina grejer som jag visar..jag har alltid varit en riktig samlare..och jag älskar vackra saker (är en Oxe..och då är man en sån har jag hört )kan inte hejda mig ibland..så jag har mycket att visa på min blogg..Ha en bra helg kram Anette

Anonym sa...

Det är inte klokt, vad vackert!

Ja vill åsså...

Och dessutom tycker jag mycket om tapeternani har valt.
Insidan av ert hus matchar verkligan utsidan.
Mitt hus är lite mindre, så jag får ta det lite lugnare med mönster.
Är det du som funderat ut den vackra panelen i köket?
Kul att möta nån som vinnlägger sig om detaljer. Det gör jag med - även om många ännu bara är på drömstadiet...
Kram
Ingela :)

Nygammalt sa...

ja vad ska man säga; vackert! Ni verkar så himla händiga! Trevlig helg! /S.

♥Linda♥ sa...

Hej o gokväll!!!
Tack för kommentaren på min sida; jo, Lina var nöjd med sitt rum förutom kudden den fick jag gärna ta själv, sa hon. "Jag är ju ingen prinsessa, du vet". Nå ja, får ha kudden i kökssoffan i stället. Kanske uppskattar hon den om några år istället...?!?
Vilka fina lister, eller paneler ni har. Nog för att jag inte skulle byta ut min man för allt smör i Småland men jag hade inte klagat om han hade haft lite snickarutbildning...:-)
Kram Linda

Milly sa...

Åh, ni ser ut att ha ett såå underbart hem! Härligt!
Trevlig helg!

ps. hoppas det är ok att jag gör en länk till dig?

Maria sa...

Tack för din fina kommentar hos mig..den värmer...
Vilka fina snickeridetaljer...det är så vackert med bröstpaneler...av alla de slag.
Kramar Maria

Älfgärdet sa...

Foder, listverk, paneler - det gör så mycket för ett rum. Jag är också förtjust i den halvhöga, 20-40 cm hög. Men vi har tyvärr inte den sortens hus..... Kanske kan man smyga in en ändå... vi får se.
Tack för tipset om Inredningskompaniet, har totalt missat det. Lidgården har jag ju varit till & där är ju helt underbart, men lite långt att åka... Har dock en släktträff i krokarna där i sommar, så gissa vad...

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Oj vilka fina...jag skulle gärna låna din man för lite paneljobb hemma. Vi har så tråkiga lister så man vill inte ens titta på dem. Tack för inspiration varje gång man besöker din sida. Kram

Anonym sa...

Jättefina lister och jag tycker att panelen i köket är så himla fin! Hade ni satt dit den själv? Den är så ovanlig upp till ..att det blir en avrundning i mönstret upptill...det var superfint! :)

Anonym sa...

Så vackert! Och erat kök är så otroligt fint!

Elzie sa...

Vad roligt det är att paneler kommit tillbaka. Och vilket hem du måste ha. Stora salen!!! Här har vi inte ens en liten *s*.
Kram Elzie

Interiørhuset sa...

åh...ditt hjem er så utrolig vakkert...jeg har ikke vært så glad i tapeter tidligere,men når jeg ser dine nydelige rom med tapeter blir jeg inspirert til prøve noen selv. Men hvor finner du slike vakre tapeter?? Der jeg har værdt er det bare slike retro følelser over dem.

Hem och Lycka sa...

Bra med jympaövningar för oss bloggläsare.. ;-)

Underbara tapeter, lister och golv, supersnyggt!

Skatan sa...

Men så kul! Jag sitter klistrad till dess då... ;-) Ha en skön kväll!

Elzie sa...

Nej, kanske inte det, men dte har säkert kallats så sen huseet byggdes. Det är ett jättefint hus ni bor i, så mycket är klart. Både ut- och invändigt.
Kram Elzie

Karolina sa...

Är övertygad att du med din goda smak kommer hitta 4 precis lika fina stolar som jag har! Men kanske inte lika bliigit, hihi. Lite småstyv i korken måste man få va över sina fynd:)

Kram på dig och välkommen till min blogg igen!
Karolina Fröken Fägring
www.frokenfagring.blogspot.com

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Godkväll..en sån sötis som sitter på hallsoffan kostar 250kr(ink. frakt) vill du ha kläder på så kostar den 300(inkl. frakt) Visst var sängkläderna helt underbara. Var inte så himla dyra heller. Kram

Mrs M sa...

Åååååå så fiiint! Jag älskar lister och paneler i alla dess former och det här var otroligt vackert. Tack!

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

jo föresten...jag har utmanat dig på min blogg. Kram

Stina sa...

Jag dör, vad fint. Puss

Anonym sa...

Jag har nyss upptäckt bloggens värld (fattar inte att jag missat det eftersom jag älskar inredning!) och din blogg är redan en av mina favoriter!!! Vilket vackert hus ni bor i, det både inspirerar och gör mig lite, lite grön av avundsjuka när jag ser mig om i mitt lilla radhus... Men, det är känslan i hemmet som räknas och jag är så glad att jag får titta in hemma hos dig - jag är full av inspiration!!! Ha det så bra!

Anonym sa...

Jag följer med spänning din blogg. Väldigt roligt att läsa!! Och så vackert alltihop!! Var du på auktion idag? Fyndade?? Vi var där men trökade som vanligt inte.
Kram Maria

Anonym sa...

Wow, vilket underbart hem du verkar ha!

Kram Petra

Jennyshemochharmoni sa...

Vilka underbara paneler! Vi har tänkt att vi ska göra en i salen framöver. Då kan jag titta på dina bilder, härligt! Ha en skön måndag! KRAM

Sarah sa...

Hej kanske lite sent, men skulle vilja fråga dig vart ni har köpt eller hur ni har gjort panelen till sonens rum? Försöker hitta ngt som liknar till vårt sovrum. Det är verkligen ett härligt hus ni har och har fått många bra ideer! Skulle vara jättenöjd om du kunde skicka ett svar via mail :D Men kommer att bokmärka din blogg såklart!

Sarah sa...

jagsarah@hotmail.com

Theresa sa...

Hejsan vill börja med att säga att du har en otroligt inspirerande blogg.
Å så har jag en liten fundering. Vad har ni använt för material till panelskivan i sovrummet? Har försökt fråga på bygghandel men de fattar inte rik
riktigt vad jag menar. / Theresa