- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


tisdag 12 juni 2007

Sagan om ett kök

Det var en gång ett alldeles nytt kök som hade blivit insatt i ett gammalt hus. En dag kom två köpare till huset. De älskade det gamla slitna huset, men kunde inte förlika sig med det spraknya köket. I många år gick paret och retade sig på det nya köket. Visst var det fräscht - och alldeles nytt - men det passade inte in i det gamla huset. Paret åkte två gånger till Kökets hus i Kvänum, men för varje gång de varit där förstod de att ett sådant kök aldrig skulle kunna bli deras. Det kostade alldeles för mycket pengar.

En dag sa mannen: -Nej, nu får det vara slut på det här! Det får bära eller brista.

Mannen tog ner luckorna i källaren och började hyvla, slipa och bygga. Kvinnan i huset tog fram pensel och färg och målade och målade. I uthuset fann mannen ett vitrinskåp efter sin mor och far och han tänkte: Detta kan jag få användning av. Han tog in nederdelen av skåpet och började återigen hyvla, slipa och bygga. När några veckor hade gått stod så ett färdigt skåp på ena sidan väggen i det gamla huset.
På andra sidan väggen började det också hända saker. Tid tog det, men efter några månader var även det skåpet klart. Nu fattades bara en bänkskiva. Paret tittade på den ena bänkskivan efter den andra i Kvänumkatalogen. Men för varje gång de gjorde det förstod de att en sådan bänkskiva aldrig skulle kunna bli deras. Det kostade alldeles för mycket pengar. Ni förstår, den här berättelsen utspelade sig på den tiden när parets båda barn var små och paret behövde sina pengar till så mycket annat än en bänkskiva.

En dag sa mannen: -Nej, nu får det vara slut på det här! Det får bära eller brista.

Mannen gick återigen ner i källaren och letade fram gammalt lärkträd som han hade liggandes. Han började hyvla, slipa och bygga. Kvinnan började olja, ställa fram saker och bli nöjd.
Nu står det ännu mer nya köket i det gamla huset och paret är nöjda. Aldrig mer ska ett kök som inte passar in i husets stil få sättas in i det gamla huset. Huset kan äntligen andas ut och glädjer nu paret och deras barn i alla sina dagar.
Snipp snapp snut, så var sagan slut.

27 kommentarer:

♥Linda♥ sa...

Hej o godmorgon!
Att man kan göra om ett nytt kök så!!! Det blev ju sååå fint! Du måste ha en väldigt händig man, tom snickare kanske... Ser ut som ett dyrt och exklusivt lantkök samtidigt som det kunde ha suttit där alltid. Förstår du hur jag menar *lätt snurrig*. Vi ska också göra om vårt kök så fort jag börjat jobba (är nyutexad lärare).
Ha en toppendag!!!
/Linda

LantlivsAnette sa...

Vilken underbar saga om ert kök !!!Sååå fint kök och personligt..jaaa ni är duktiga ni..vi ska göra om vårt kök till hösten...många tycker att vi är galna ..men köket som nu finns passar inte heller in här..Kram

Anonym sa...

Åh vad roligt att jag har hittat hit till din blogg - mycket fint har du här och massor av härliga bilder !

Kram Kram
Carina

Stina sa...

Åh, ett sånt fint kök!
Vill också ha...
Puss

Anonym sa...

Ett sånt hus ni har oj!!
Vilken glasveranda,,avundsjuk ..
Värmland härligt!!
O så duktiga ni är jättesnyggt överallt , hit kommer jag tillbaka.

LantlivsAnette sa...

Hej ! Ja visst får du länka mig..jättekul att du gillar min blogg..för jag gillar verkligen din..ska länka dig nu ser att jag glömt det..kramiz

Susanne sa...

Gillar verkligen bra sagor med ett lyckligt slut! :-)

Bestefars Verksted. sa...

For en koselig historie om ditt kjøkken....utrolig fint !! Må si du har vært heldig med den mannen..... :) Nydelig hjem dere har,og DEN glassverandaen....sukk.... ! Og så kreativt det var med Velkommen,malt i trappen,virkelig uten om det vanlige :) Er helt imponert,jeg !! Ha en fortsatt fin uke :)

Spets och snor sa...

Ett helt underbart kök! Gillar det personliga och inte de dyra, nya, perfekt lantköken för 200 000:- Oj så fint det var...

Skatan sa...

Hej! Det var redigt gjort! Snyggt, smakfullt och...ja tack! Kan du låna ut gubben några veckor till oss? Vi lovar att vara snäll mot honom och utfodra honom väl. Du får så gärna komma med du också, bara du tar med målarpenseln och oljeburken ;-) Det var en läcker hörnlösning du visade på första bilden. Kul och inspirerande : )

Ha en bra dag!

Anonym sa...

Hej, jag har alldeles nyss hittat hit! Så fint! Helt underbart kök! Och så skoj att ni har gjort så mycket själva - att det går att göra ett kök fint utan att det ska bli svindyrt!!

Väldigt trevlig blogg du har!! I´ll be back! /Terese

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Vilket underbart kök. Vi har också små barn och pengar är ju inte det som växer på träd. Men titta så fint man kan göra av sånt som redan finns. Helt underbar barfotabild också. Kram

Stina sa...

Kram, vännen! Stina

LantlivsAnette sa...

Hej ! Jaa det måste du göra..fixa en sy junta...bara att få komma till varann sitta ner..fika och prata ifred..det är grejer det...Kram

Anonym sa...

Tack för ditt besök igår...

Var inte ledsen... du hittar mig även här...

http://skargardslivet.blogspot.com/

Och det finns även en länk till min "skärgårdsblogg" på min "vanliga" blogg Underbara små ting.

Kram Kram
Carina

Elzie sa...

Det var en bra saga du berättade. Nej, man ska följa stilen på huset när man ändrar om. Därför vill jag behålla mina öppningsgrejer (vad dom nu kallas) från 50-talet på mina köksluckor - även när vi målat dom!! En del förfasar sig, men jag tycker dom är charmiga.
Och vad fint kök ni har. För att inte tala om stolarna. Var har ni fått tag i dom snygga?
Kram Elzie

Husbilsresan sa...

Å,himmel och pannkaka!!!!....vilket vackert kök...och glasverandan...ja hela huset förresten!Vad duktiga du och maken är...Jag hittade dej inne hos Lantlifsanette.Och hit tänker då jag komma tillbaka, så jag lägger in dej på min länklista.Hoppas du inte har når emot det =)
Ha det så bra!Kram!

Skatan sa...

Ha-ha...ja det är bra : ) Tack, förresten. Det var roligt att läsa!

Är det förresten ok att jag länkar till dig? Jag vill inte glömma bort och gå in här och kika...

Sol sa...

Hei. Dette er mitt første besøk i bloggen din, og jeg kommer helt sikkert tilbake. For nå har jeg sittet her og nytt synet av alle de vakre bildene og innredningsdetaljene dine..Tusen takk.
Ha en fin dag i morgen

::fina:: sa...

Vilken underbar & rolig saga! Jättefint blev det! Jag håller fullständigt med om att man ska följa av husets stil när man renoverar, jag blir så arg på människor som köper gamla charmiga hus & renoverar modernt och dödar husets själ. Så roligt att få se hus som ditt. Och vilken fin skrivtavla ni har där!

Anonym sa...

Vilket fantastiskt fint kök! Jag känner doften av nybakt bröd och ser släkt och vänner samlade... Vi har byggt ut vårt kök 20 kvm och nästa projekt blir att anpassa köksinredningen efter våra önskemål. Din saga bekräftar det jag känner; man behöver inte ta allt på en gång och det är de egna lösningarna och insatserna som ofta gör det personligt och trivsamt. Att sedan vara sambo med en snickare, ha en far som är snickare, en bror som är köksdesigner och en svärfar som är elektriker behöver ju inte heller vara en nackdel! Hoppas få se mer av Ditt hem längre fram!Tack för titten så länge!

Jennyshemochharmoni sa...

Åååå det är så magiskt vackert. Det vackraste jag sett!!! Det här vågar jag inte visa maken, då vill ha byta igen ;) Ha en toppenbra helg! KRAM

Anonym sa...

Håller med alla andra om att..Vilket underbart kök ni har!..snyggt jobbat med köksinredningen, va duktig din man är! Det blev verkligen superfint! :)

Anonym sa...

Hej smôla! Vilken underbar blogg du har! Men det är klart - inget borde ju förvåna mig när det gäller dig. ;-) Kram på dig!

Jordgubbar med mjölk sa...

Vilket fantastiskt kök ni har, helt underbart!

Dubbelörn sa...

Fann dig äntligen o vilket hem!! Jag bara drunknar i dina bilder... Min kära man är också händig, har nog förvånat även honom själv ;) Men din går inte av för hackor så otroligt händig, smider, snickrar...

Köket är ju bara en drööm... Vårt är en katastrof o kanske vårt hus också blir som vi drömmer om om 15 år el så *skrattar*

Kram

Allie sa...

Åh vilket fint kök! Vi ska börja renovera om vårt kök nästa månad. Tyckte färgen på era luckor är superfin. Är det gult i färgen eller bara vit?