- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


måndag 18 juni 2007

När snålvattnet rann till

Stockholm bjöd på både trevligheter och inspiration. Vi hann med ett besök på Escape även om vi (läs jag) lurade iväg maken till fel ände av Birger Jarlsgatan. Istället för nummer 25 var jag säker på att det var nummer 88... Det fanns mycket jag skulle velat ha med mig hem därifrån. Tänk att få duka julbordet med ett sådant fat fyllt med röda juläpplen, kola och nötter


Inget sådant blev med hem... *ångrar*. Men det finns ju post ;-)


Här kommer fler fina inspirationsbilder från Escape:



Medans jag skriver sitter jag och tänker på det där "fatet" från Escape...hm!

Tack vare Anette på bloggen lantlif hittade jag butiken Årstiden. DEN låg på nummer 88... ja fast på Drottninggatan...
Tänk så mycket fint det finns. Hittade en alldeles ljuvlig lavendelpåse som jag ska hänga på isskåpet i förmaket.
Till förmaket hittade jag också dörrhandtag till garderobsdörren men i skrivandets stund har jag ingen aning om var det ligger nerpackat. Fint var det i allafall.
Medans inspirationen håller i sig ska jag måla ett halvbord till förmaket idag. Tror att jag ska ha ett sådant framför ett av fönstren... Något annat jag tror jag ska göra är att kontakta Escape om det där fatet...

17 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Åååhh så mycket fint du visar..och vad glad jag blir när du nämner mig i din blogg !!Kul att jag kunde tipsa dig om nåt fint..Årstiden är verkligen en underbar butik..Kram kram

Ina sa...

Hej!
Känner igen mig i din ångest då man tvekat ang ett inköp och sedan avstått... Antingen betydde velandet i att man egentligen inte ville ha det tillräckligt mycket eller att man inte visste vart man skulle placera det eller annat.. Ja, ja vad jag svamlar, i vilket fall som helst så är det VÄLDIGT jobbigt då man kommer på att man vill ha det. Aldrig förr har man väl hittat fler användningsområden än då man inte har grejen i sin ägo. Man ser framför sig hur fint det tagit sig ut i ens hem och ångesten är total hi, hi... Hoppas att du får ditt fat, fint var det!!
Kika gärna in hos mig om du vill!!
Mvh Ina

Ina sa...

...förresten, glömde... MYCKET nice blogg och ett otroligt vackert hem du har!! Hoppas att det är ok att jag länkar dig!?
Mvh Ina

Anonym sa...

Oj, va underbara saker!...och Årstiden är ju en helt underbar butik!..inte så stor men fullproppad med vill ha saker!..det är så härlig stämning där! :)

Anonym sa...

Åh, så mycke fint du visar! Lite avis på din shoppingtur, synd att det är så långt till stockholm. Blev bara lite nyfiken.. vad är ett isskåp i förmaket? Kram Terese

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Vad fint fatet var...det blir post eller ett nytt besök. Min syster bor i Stockholm och säger att Årstiden är en helt gudomlig affär. Måste dit någon gång. Välkommen hem föresten.
Kram

Anonym sa...

Hej!
Vilket otroligt fint hem du har! Jag drömmer om när vi ska köpa hus och det ska vara inrett med den lantliga stilen som är så fint!! Hoppas att det är okej att jag har länkat dig på min sida? // Lisa.

Interiørhuset sa...

så mange nydelige bilder,jeg tror du bør kjøpe det lekre etasjefatet eller så kommer du sikkert til å tenke på det for alltid.det var kjempe vakkert=) Det var en nydelig lavendelpose. Det er så flott at man kan bli kjent med nye butikker av andre blogger=)

www.mariante.se sa...

Jisses vilka saker...det där fatet är du inte ensam om att tänka på nu du....ljuvligt!
Passar på att önska trevlig midsommar, lämnar kvar en bukett prästkragar å önskar välkommen till min knasiga blogg!

Skatan sa...

Så kul att se dina fynd! Fatet var verkligen ljuvligt. Jag förstår att du vill beställa efter ett...Skall bli spännande att se månbordet : )

LantlivsAnette sa...

Halloj igen ! När jag målar så använder jag vatten baserad vit grund färg...och du har helt rätt, botten måste vara mörk för att man ska kunna Shabba fram den ( nu har nog du hittat på ett nytt uttryck )
Jag har använt mig av boken Måla gammalt på nytt sätt ISBN 91-534-2322-4.
Den boken kan jag verkligen rekomendera.Men jag kan tänka mig att en möbel som tex är orange från början , den kan man nog måla ett varv med mörkbrunt och sen med vitt och skava lite på den..lycka till Kram Anette

Husbilsresan sa...

Ja,precis så brukar jag också göra....inte köpa...och sen ångra mej...
Det där fatet var hur snyggt som helst...skulle verkligen passa på julbordet...om man nu ska tänka på jul så här mit i sommaren =)
Ja dom har mycket fint där på Escape.
Ha det så gott.Kram!

Madicken sa...

Hej hej, här har jag aldrig varit och det var ju synd för ditt hem ÄLSKAR jag! Det är helt i min stil alltihop! Men nu tänker jag titta hit titt som tätt istället. ;o)

Kom gärna in till mig om du vill på madickensvarld.blogspot.com. Än så länge har jag inte några interiörbilder...men det kommer...för vi flyttar in om en månad!

Interiørhuset sa...

så koslig melding du la igjen til meg på bloggen=) Jeg blir så utrolig glad. Det er bare kjempe koslig at du vil linke til meg=)
Klem

♥Linda♥ sa...

Vilken trevlig shoppingtur du har haft, hade gärna gjort den samma. De affärer du tittat in i är sådana en annan bara läser om i inredningstidningar. Kommer VÄLDIGT sällan till Stockholm kan jag säja. Ta tag i saken med det fina fatet annars kommer du nog att ångra dig länge :-)
Kram Linda

♥ Pia... sa...

Hej..så kul att så göra en sån resa..fint fat..du beställer det va?...och så spännande att få se det du målar och trixar och fixar med:)...PIA

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där, himmel vilken mysig blogg och vackert hem du har!! Fann dig via Solkatter & dammråttor! Sånt underbart kök, jissus!! Ja, Årstiden är en delikat butik, där höjs pulsen rejält.... Mari.