- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


onsdag 13 juni 2007

Mitt sommarprojekt

Idag är du bjuden in till förmaket. Det står så skrivet på innanfönstren med spretig, gammaldags stil. Det låter hemtrevligt på något vis...förmaket. Tyvärr är det allt annat än hemtrevligt där nu, eftersom vi tagit bort alla möbler. Innan vi flyttade in användes rummet som uthyrningsrum till unga flickor som arbetade på gårdens ridskola under sommaren. Vi fick smörja in golvet med vapenfett för att inte slippappret skulle kleta igen ögonaböj, eftersom gammal ingrodd hästdynga fastnat i springorna under årens lopp... Vi har använt det som gästrum fram tills nu.


Skåpet har maken gjort för evigheter sedan. Det ska bort, bort, bort... För krusidulligt...

Väggarna är målade med en färg som kallas gustaviansk blå. En av mina älsklingsfärger (förutom vitt och beige). men jag kan tänka mig att måla om det - VITT kanske:-)? Det är svårmöblerat eftersom det finns tre stora fönster, två dörröppningar och en kakelugn i rummet.

Bryt inte nacken nu :-)

Det enda som i dagsläget finns i rummet är ett gammalt isskåp köpt på aktion. Blev förälskad i det med en gång och stod med hjärtat i halsgropen när det skulle ropas ut: Hoppas ingen... ingen... bjuder....över... VA! Är det ingen som ropar? Hasplade ur mig:

-20kronor! och aktionisten skyndade att slå så att han skulle slippa behöva ha det där åbäket stående. Och jag blev alldeles, alldeles lycklig!

I fönstret hänger en annan favoritsak. Det kallas glasgardin och är gjord av glaskonstnären Inga-Lena Klenell.





Detta rum ska bli mitt sommarprojekt! Loppisar, aktioner, resor - allt ska få bidra till att det blir ett fint förmak. Men det ska få ta hela sommaren. I dagsläget vet jag inte riktigt vad jag kommer att fylla det med, men hittar så otroligt mycket inspiration på bloggar från både Sverige och Norge. Vill ni får ni gärna ge tips och idéer. Då blir jag bara glad! Lovar att lägga ut bilder allt eftersom mitt sommarprojekt tar form.

P.S. Om du orkat läsa min blogg från början så vet du att de kära små barnen bestämde sig för att byta rum. Kan bara meddela att de håller på att flytta tillbaka igen... blir... så... trött... på... alla... saker... som... ligger... över... hela... övervåningen...D.S

25 kommentarer:

Milly sa...

vilken fint rum med härligt blåa väggar, gillar! Men vilket fynd du gjorde, 20 kr ?? Lyckliga du :)O vilken härlig kakelugn...det kommer att bli super! Följer gärna med ert sommarprojekt och kikar snart in igen. Ha det bra :)

Elzie sa...

Vilket jättefint hem ni har. Hade inte tid att "gå igenom" det riktigt igår. Jaha, kunde man inte ge sig den på att det var auktionsfynd!!! Jag SKA bara ha tag i fyra snygga stolar, men rätt vad det är kommer väl gubben hem med något hemskt som man får ta istället för att inte stöta sig med honom *s*. Nejdå, så illa ska det väl inte vara, men han är expert på att hitta folk som ska slänga gamla saker. Och då är det inte SÅ gamla som jag vill ha *s*.
Ha en bra dag Sussie. Ser fram emot att möta nya loppisfynd i förmaket i sommar.
Kram Elzie

♥Linda♥ sa...

Vilket underbart rum, rummet är så fint i sig så oavsett hur du väljer att möblera kommer det att bli fantastiskt! ´Vilket roligt sommarprojekt!!!
Hur gammalt kan ditt hus vara?
Hälsn. Linda

Anonym sa...

Nyyyydelig farge på veggen, og kjempe fine radiatorskjulere...Vakker kakkelovn også, blir nok gøy å innrede dette rommet!

Jeg har lånt et bilde av deg til min blogg, håper det er greit, hvis ikke må du gi beskjed så skal jeg ta det bort...

LantlivsAnette sa...

Åååhh vilket fint rum..vad roligt att ha ett sånt och få fylla på allt eftersom man hittar fina saker och möbler..jag har inte ett extra rum över...du milde vilken lycka att få ett sånt skåp för en tjuga !!jag tror jag dör..det är ju som att få det gratis...
Vackra fönster är det i rummet också..hmmm.jag skulle nog måla väggarna vita eller bruten vit..det är snyggt.
Jaa dessa barn...dom är roliga dom...men förstår att det blir stökigt..kram kram

faster atta sa...

Oj vilket fint litet skåp!! Jag blev helt såld. Hur kan man INTE vilja ha det??!!?

Skatan sa...

Åh, vilket härligt rum att ta tag i! När jag läser om isskåpet känner jag hur det pirrar till i magen. Just precis det där är tjusningen tycker jag. Att inte veta, att vilja så starkt, att hoppas, att känna pulsen...Oj vad jag längtar till semester och alla auktioner. Vi har stugan i ett område där det är många små, tämligen obesökta auktioner dit uppköparna inte alltid tar sig...det är lycka det : )

Ha en fin dag!

Elzie sa...

Glömde ju säga att jag SKA vara väldigt rädd om mina luckor. Trots att dom är låga och allt. Tyvärr bytte gubben skåpen över diskbänken när han flyttade in på 80-talet. Det var såna där snedskåp med luckor som man flyttade mellan. Hoppas du förstår hur jag menar. Är så svårt att förklara.
Kram igen Elzie

Anonym sa...

Förmaket... ett väldigt gammalt ord men det låter rätt vackert faktiskt.

Skåpet är ju fint - det du vill ta bort...

Å vilken vacker färg du har - den gustavianska blåa nyansen passar så bra till vitt. Men visst det skulle nog vara vackert med ett helt vitt rum också.

Elementskydd (?) det var mycket vackert får jag säga !

Och isskåpet - jag förstår att du blev förälskad i det på en gång för det skulle jag också bli. Märkligt att du var den enda som tyckte om det på auktionen - men det var ju tur för dig om inte annat. Mycket vackert ! Vill också ha ett sådant skåp...

Kram Kram
Carina

::fina:: sa...

Hjesan, vilken fin blogg du har! Vad vackert rum det var, och vilket fynd du gjorde när du köpte det charmiga skåpet! Vad spännande att få fylla ett rum med nya saker. Nu ska jag läsa vidare i din blogg, det är första gången jag är här!

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Vilket underbart rum...vilka fiina fönster!som du vet är jag såld på fönster i nuläget ;) Skåpet var jättefint och som tidigare sagts hur kan nån inte vilja ha det? Kram

Spets och snor sa...

Självklart får du länka till mig!

Husbilsresan sa...

Väldigt trevligt ord...förmaket....och ett så fint rum!
Vilket kap du gjorde med isskåpet...och jag tycker att makens skåp var jättefint, så det så!
Och kakelugnar....det är sååå mysigt!
Ska bli spännande att se när du inrett rummet.
Ha det så bra.Kram!

Maria sa...

Vilket underbart hus ni har..och vilket roligt sommarprojekt...
Jag skulle måla rummet vitt om det var hos mig..men och andra sidan är nästan allt vitt här hemma, men det blir så rofyllt och lugnt när det blir ljust tycker jag.
Jag har svarat på din fråga om bilden i bloggens överkant i min blogg. Hör av dig igen om jag varit otydlig.

Ha en skön kväll
Maria

Nygammalt sa...

Vilket härligt hem du verkar ha!
MVH S.

Line sa...

For en nydelig blogg/hus du har! jeg er helt betatt :)
Jeg kommer tilbake hit! Jeg håper det er greit at jeg linker til deg?

Thea sa...

Oi, va fin blogg du har:) Nydelige bilder, og herlig hus. Hittate din blogg ved en tilfeldighet. Ønsker deg masse lykke til med å innreda. det blir sikkert Fantastiskt med det utgangspunktet:) Ha en flott dag. thea:)

Interiørhuset sa...

for en hyggelig,flott og inspirerende blogg du har! Jeg har ikke vært innomher før,men det kan jeg love deg at deg kommer jeg til å besøke ofte!!

Jeg har lest hver eneste bokstav i bloggen din og kost meg med alle de nydelige bildene. Tusen takk!

Anonym sa...

Det ska bli spännande att följa ditt förmak vackert ord..
Elementskyddet är ju snyggt,o att ha en kakelugn ,du bor då verkligen fint.

Anonym sa...

Hej! Sådan fin blogg du har mamma! hihi, du gör den jättefin hoppas du blir glá för kommentaren!!:-D Puss & Kramar <3

Hem och Lycka sa...

Vilken underbar färg på väggarna! Och det där isskåpet var ju ett otroligt fynd, jag har budat på ett sånt på Blocket men fick lägga mig då jag tyckte det blev för dyrt..

Lena sa...

Vilket härligt hem du har! och vilket vackert hus!! Återkommer ofta. Kram Lena

Lotten sa...

Vilket otroligt fynd du gjorde med isskåpet! Jag har ett sådant... inköpt för ca 10 år sedan för 2500 kronor!!

Fin blogg du har förresten!

Anonym sa...

Var tvungen att titta in här för att se var pallarna ska hamna! Ska bli kul att se när det är klart sen! :)

Catharina Maria sa...

Beautiful !!
Rini