- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


onsdag 20 juni 2007

Glad midsommar

Idag börjar min ledighet. Det ska bli så ljuvligt och så underbart. Nu är bästa tiden - precis när man har all ledighet kvar...
Midsommar... tid att försöka sia om sin tilltänkta genom att lägga sju sorters blommor under huvudkudden. Tog mig en tur över vägen och plockade en midsommarbukett bestående av:
prästkrage, smörblomma, timotej, hundkäx, rölleka, klöver - och bergklint - blåklinten är inte utslagen ännu.

Fast jag behöver inte drömma om någon tilltänkt. Har redan hittat den jag vill ha sedan 17 år tillbaka (puss om du läser).

När barnen var små brukade jag binda kransar att ha i håret. I år blev det en till verandadörren som välkomnar när man kommer hem. Knöt ett linneband runt och i mitten hängde jag ett litet hjärta som jag fått av en alldeles speciell vän - M. För att citera en gemensam bekant: Hon är den snällaste vän man kan ha!

Det blev inte bara en krans idag. Kände för att göra något i vitt, men det fanns inget annat i trädgården än prästkragar och något slags ogräs som växte på ängen. Mina vita riddarsporrar fick lydigt vara kvar i rabatten. Men det där ogräset var ju faktiskt ganska fint... faktiskt väldigt fint...Här kommer resultatet:

När jag var liten samlade släkt och vänner på en servis till mig. Minns att jag hatade de där paketen som hade en alldeles speciell form. Hur kul kan det vara på en skala 1-10 att få en kaffekopp när man är 8-10 år... Fast visst är det märkligt! Närmar man sig 40 är det helt plötsligt jättekul att plocka fram de där kopparna som passar så bra just till midsommar! Servisen heter Svenska floran. Jag minns att jag försökte peppa mig själv till att tycka om de där paketen eftersom guldkanten minsann skulle vara av äkta guld - för det har mamma sagt!

Konstigt... men visst smakar kaffe godare i kopp än i mugg! Mer festligt på något vis.

Avslutar dagens inlägg med en bild av solvarma jordgubbar precis nyplockade av sonen. Ha det så bra alla läsare och en riktigt fin midsommar önskar jag er!

Kram Sussie

27 kommentarer:

Brunkullan sa...

Hihi..Jo..jag är 35 idag och jag vet vad de där små paketen var avskydda.
Man visste innan vad man fick och inte var det ett knallrosa läppstift, ett par skipants eller en fräck LP skiva....

Min mormor samlade på en Brunkulla servis till mig från "dövasriksförbund"...
Idag är jag jätteglad över den!!! Den är komplett så när som på tårtfatet!!

Min styvfar har samma servis men med Mosippemönster...
När jag har tjatat till mig den också är mitt liv fulländat!!!!!

Susanne

Anonym sa...

Ja, det var verkligen jättevackert, "ogräset" ;) Det blev jättefint! Ja, jag vet vad du menar med att få samla på serviser när man är liten, men som sagt, nu när man börjar bli äldre så uppskattar man verkligen sin samlade servis mer än vad man gjorde då. Och vilken fin krans du hade hängt upp på dörren! Så fint! Glad midsommar!

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilka fina blomsterarrangemang du gjort med buketter och krans och ja visst, kaffe smakar godare i kopp än i mugg och dina koppar var ju jättesöta och passar ju perfekt nu sommartid!! Du har ett mycket vackert och smakfullt hem, helt underbart!! Ha en härlig midsommar önskar Mari.

LantlivsAnette sa...

Ååh du ..vilka fina bilder...förstår att du är glad åt den fina servisen idag..den dricker man gärna kaffe i, och det smakar så gott i en vacker kopp..det håller jag med om...
Jaa och vilka fina blomarrangemang du gör...ljuvligt fint..Jag önskar dig också en trevlig Midsommar..i morron ska jag önska alla det på min sida..hmm..vilka bilder ska jag välja till det..får sova på saken..Kram Anette

Husbilsresan sa...

Ja, jag fattar hur det kändes...jag fick silverskedar av min faster...och jag hatade dom.Nu är det bland det finaste jag har...Det är ju tur att man ändrar sig.Vad fint du fixade till det med blommor och blad...midsommarfint, verkligen.
Och vilken duktig karl du har...vilka fina dörr- och fönster-överstycken han har gjort!!!!
Ha en jätteskön midsommar!Kram!

Anonym sa...

Hej min vän! Och tack för de "goa"
orden, jag tar dom till mitt hjärta och ler.

Tack för den värme du sprider!
Du förmedlar så mycket av dig själv och din underbara familj och inte minst ditt vackra och välkomnande hem. Jag är så glad att jag får uppleva allt det du ger i verkligheten.

Ert hem är som ett enda stort hjärta där alla är välkomna.

Du själv är som ett ännu större hjärta, med värme och kärlek till din omgivning.

Jag sitter här och ler för mig själv och tittar på kransen jag band innan jag gick in på din blogg ...
...och nu skrattar jag igen...
... men den är nästan identisk med det hjärta du har bundit,även val av blomstersort,

SÅ JAG AVSLUTAR MED ATT CITERA EN VERS UR EN AV SÅNGERNA FRÅN MITT OCH MIN MANS BRÖLLOP, "mitt hjärta är ditt , ditt hjärta är mitt och aldrig jag lämnar det åter"

Glad Messömmer!
Kram M

♥Linda♥ sa...

Trevlig midsommar till dig också!!!
Så fina kransar du gjort! Tänkte göra några själv också till midsommarafton.
Hade precis samma upplevelse som du som barn. Varje födelsedag och varje jul låg ett paket med en etikett på från Duka. Behövde inte ens öppna för att veta vad det var, en kopp! Eller assiett eller mattallrik. Min farfar samlade Blå blomster åt mig. Nu är jag lika glad som du över att jag har den. Det hade nog inte blivit av att man köpt hela servisen till sig själv nu. Hoppas att vi båda får fint väder... idag har ju varit fantastiskt! Klockan 22.00 hade vi fortfarande 19 grader här. Varför var det inte midsommar idag?
Ha det toppen! Kram Linda

♥ Pia... sa...

Hej...så fint du gjort..den där vita kransenhjärtat va jättefin tyckte jag ..kanske kunde vara nåt att knåpa ihop...ha en trevlig midsommar...PIA

Interiørhuset sa...

for noen nydelige dekorasjoner du har lagd=) Den av ugresset var kjempe flott=) Det er rart hvor mange ting som man ikke likte når man var små som man bare elsker når man har blitt eldre,ikke det at jeg er så gammel da=)

Sagalisa sa...

Trevlig midsommar på dig!
Jag tillhör oxå de som fick porslin o silverskedar när jag var barn,o nu tackar jag väldigt mycket för det.
Min mamma har en annan servis med flora på som bara de anställda på apoteket får,den är så vacker!!!
Kram/Anna

Anonym sa...

Tänk vad man omvärderar vissa gåvor med åren! Det kanske ligger något i att man blir klokare ju äldre man blir? Önskar Dig en skön midsommarhelg och tackar för titten! Hoppas kaffet blir att smaka riktigt bra!

Elzie sa...

Så jättefint du har pysslat idag. Jag fick aldrig någon servis eller silverbestick i present och då var jag bara glad för det. Nu kan jag sakna att man inte sparat ihop något sånt. Konstigt det kan vara. Oh, ljuva ungdom!! 40 är ju ingenting. Vänta tills du kommit över de 50 (bah!).
Ha en riktigt bra midsommar tillsammans med din käre.
Kram Elzie

Anonym sa...

Nu hittade jag till dej!

Du har ju ett jättevackert hem, och många roliga idéer. Vilken tur vi har, som har snickrande makar!

Ert hus ser ut att ha liknande nyans som vårt. Jag är annars inte förtjust i gula hus, men denna färg går mer åt crème caramel - och det gillar ju jag!

Glasverandan blev jättevacker. vilket lyft för entrén. Vi ska också bygga om verandan (har jag bestämt.)Den är inbyggd i sextiotalsstil, med masonit och dörren ät sidan...

Har ni snickrat sittbänkarna själva? Jag vill göra nåt liknande.

Hoppas det är okej att jag länkar till dej!

Kram
Ingela :)

Anonym sa...

Nu hittade jag till dej!

Hoppas det är okej att jag länkar.

Kram / Pinglan :)

Skatan sa...

Åh, egna jordgubbar redan nu...härligt!! Grattis till semestern, så härligt att få inleda med fest : )

Jo jag instämmer i att det är festligare och lite godare med kaffekopp och fat. Jag har några små från Bavaria som är helt omöjliga att ha å göra med...men de skänker vardagen lite lyx!

Ha en skön helg : )

Skatan sa...

Ja men jag glömde ju att kommentera ogräset - gräsligt vackert må jag säga! Verkligen fint!

Skatan sa...

He-he, tack! Det värmer : )

Maria sa...

Vilka härliga bilder..
Power point var det...nu tar jag det sakta..när du lagt in bilderna i powerpoint...klicka på arkiv..spara som..längst ner på sidan finns ett fält där det står Filformat..gå ner i pilen och välj..JPEG Format.
Bakgrundsfärg-högerklicka på bilden..välj bakgrund..välj färg i pil-listen. Klart..

Ha en riktigt skön midsommar!!!

Anonym sa...

Oj, va fin den där hjärtekransen blev! Ljuvligt vackert! Fin krans och bukett oxå! Himla söt kaffeservis som passar utmärkt i midsommar! Jag tycker oxå att kaffet är godare i kopp än i mugg! :) Ha en jätteskön midsommar! :)

::fina:: sa...

Åh vilka härliga bilder! Vad midsommarfint du har gjort det där hemma. Härligt med ledighet, själv jobbar jag två veckor till och längtar så! Skrattade när jag läste om servisen, minns att min bästa vän brukade få decilitermått och plastbunkar i julklapp när hon var liten - då hade det ju varit bättre med en vacker servis som din att njuta av som vuxen!

Hem & Harmoni Marie sa...

Vilken mysig blogg! Hittade hit via en kommentar du lämnat på en annan blogg... Ha en riktigt fin Midsommar! Kram Marie

Poppins sa...

Oj, så mycket fint du visar. Ditt hjärta med vita blommor är ju helt bedårande.
Ang serviser i present: som tonåring fick jag alltid Blå Måsen och än idag kan jag inte tycka om den... Men den fungerar utmärkt som skåpvärmare! :)
Ha en trevlig midsommar!

Eva Agnes sa...

Tack Sussie, för både jordgubbar och kransidéer. Det blev ursnyggt med det vita runt hjärtat.
Kopparna är kanske roligar när man är vuxen och det visste de som gav dig dem. Sånt kallas framförhållning... hi hi.
Kramar Eva Agnes

elin1976 sa...

Ønsker deg en fantastisk midtsommer aften.
Masse klemmer fra Elin:O)

Jennyshemochharmoni sa...

Åååå vad fin krans du har gjort och det du gjort med "ogräset" var jättefint!!!! Hoppas din midsommar var bra igår! KRAM

Anonym sa...

Hej! Vilken fin blogg jag hittade! Har inte upptäckt den förut. Vilket jättefint gammalt hus du har! Har också ett gammalt hus, men i lite annan stil än ditt. Där är det också större o mindre renoveringsprojekt på gång hela tiden! Ha det bra!

Älfgärdet sa...

Jag gillar ditt ogräshjärta, så skirt! Tänk att jag har också en sån där samlarservis från barndomen... & mockaskedar i silver & linnehanddukar med ett broderat "M". Handdukarna är de som jag är mest glad över idag. Mycket har fått stryka på foten efter mina Feng shui kurser. Less is more är verkligen nåt jag tagit till mig. Jättekul att du vill länka till mig! Jag länkar dig också såklart! Vi håller på med renovering av 3 rum på övervån. så jag har inte så mycket till ordning där just nu, bilder ska komma... Men ska försöka ta lite ute & på nedre plan.