- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


torsdag 28 juni 2007

Emmas rum - del 2

E: - Mamma, jag behöver ett skrivbord!

M: - Mmm, jag har ett jättefint stående som du kan ta.

E: - Hörredu, hur ser det ut?

M: - Fem lådor, svängda ben, lite gammalda....

E: - Mamma!

M: - Jamen, det är jättefint! Du kan väl titta..

E: - Mamma!!

M: - Jaa... det är ju kanske inte rätt färg på det nu... åsså har ju jag målat en bladranka på skivan. Den kan vi ju måla över.

E: - Mamma...du vet vad jag har sagt!

M: - Men... det är ju så fi...

E: - Mamma, nu åker vi!

M: - (lätt suck) Ja, ja... vi åker väl till IKEA då.



Ena halvan av Emmas rum är en stor öppen alkov. Golvet är lite upphöjt och det är snedvägg. När barnen var mindre tjänade det som scen många gånger :-) Idag är det mysrum med stora kuddar, plats att spela spel och läsa och dessutom får keyboarden plats där inne. (viskar: Perfekt för en vittokig mamma. Keyboarden är ju... svart)

Detaljer:

















Listerna runt alkoven fanns inte från början.
Gjord av...just det! Maken.














Fönsterlampans skärm är gammal och kommer
ursprungligen från en lampa som barnens farmor hade.

















Detaljer av sängen:














Någon frågade hur gardinen är sydd. En bit ner har jag lagt ett veck för att kunna fästa rosettbanden snyggt. Två band på baksidan av gardinen och två på framsidan. Ta till dessa band ordentligt. De ska räcka till att knyta en rosett. Jag missbedömde detta rejält och därför har jag fått sy på banden, därav den extra sömmen som syns.Allra längst ner på gardinen har jag sytt en kanal och däri lagt en vanlig rundstav. Då rullar gardinen ihop sig fint när man inte vill ha den nerrullad som en vanlig rullgardin.

Någon har också frågat efter receptet på golvlutet. Ska försöka hitta flaskan och lägger ut receptet i bloggen så snart jag kan.

E: - Mamma , du visar väl min fina stol?

M: - Vill du det?


E: - Mmmm...

M: -Okej då. För att den är ny, modern och kommer från IKEA?

E: - Nej, för att ingen ska tro att alla våra möbler är hemgjorda eller hittade på loppis!

Tack så mycket alla som läser min blogg och ger mig så många fina kommentarer! Utan er hade inte bloggen fortsatt.

Kram Sussie

34 kommentarer:

Milly sa...

Hon har så ljuvligt rum flickan din! Vila snickerier sen, din man han kan minsann. Ikea möblerna föll ju jättebra in i miljön. Ni kan det här med inredning. Och nu är dottern nöjd kan jag tro :) Ha det gott!

Interiørhuset sa...

hehe så flott historie du forteller i dag,litt av ett gullbrød din datter kommer med...det rommet til emma er nydelig...masse flotte møbler og detaljer....den lille alkoven er nok en kjempe koslig plass der man kan lese og mare korse seg.

Anonym sa...

Allt är så fint! Vi ska måla och göra om lite i äldsta dotterns rum. Tack för tips o inspiration!

Anonym sa...

Vad mysigt det blev i Emmas rum!

Kram Malin

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Oj vad fint. Skrivbordet var ju jättefint. Vilket mysigt rum hon har dottern din. Kram

♥Linda♥ sa...

Hej!
Nu sitter jag här framför datorn igen fast det finns så mycket annat att göra... som någon sa; det är som ett gift :-)
Vad roligt att få se Emmas rum, det är så fint!!! Du har verkligen god smak du... Återkommer snart!!!
Kram Kram från Linda

Elzie sa...

Ja du, det är inte lätt med döttrar, ha, ha. Men fint har hon det i sitt rum. Säg till henne det, om hon inte läser det själv. Hoppas du fortsätter med bloggandet för du visar så fina saker hela tiden.
Kram Elzie

Anonym sa...

Vilket fint rum! Även om Mammorna vill att det helst ska vara på ett vis, så är det nog bäst att låta barnen vara med och bestämma. Kan det sedan bli en kompromiss så är det ju bra! Jag tycker Ni har kompromissat bra och att rummet ser jätte-trevligt ut! Hoppas att Emma trivs där, det är ju det viktigaste!
Min Mamma hörde en elev säga att den sak eleven gjort i slöjden fick lov att målas vit annars fick den inte stå framme hemma... Stackars liten! Det kan ju hända att någon annan färg också kan vara trevlig, i alla fall om saken ska stå på barnens egna rum!

Ina sa...

Som vanligt är jag mållös, ni har så otroligt fina snickerier och detaljer i ert hus!! Din man är verkligen duktig!! Jag kikar snart in igen och ser fram emot mer ögongodis!!
Kram Ina

Anonym sa...

*hi hi* barn är underbara! Så himla fint du gjort hos henne!

Anonym sa...

Vilken fin sida! Nu hajade jag äntligen hur jag skulle göra ett inlägg oxå. Kram Bettan
Ps. vi ses till helgen va´.ds

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Vad du är snäll...när Elin blir större skulle jag gärna se att hon hade ett större rum med plats för en sån underbar säng som er dotter har. Den är verkligen helt underbar. Kram

♥ Pia... sa...

hej...den där gardin var snygg tycker jag ..har ju förälskat mej in denna 1700talsrullis...har gjort två varianter med beskrivning från LantlivsAnette..och nu vill jag göra den här tredje..bra..ska kolla in den lite nogrannare..återkommer om det är nåt jag vill fråga om...

Anonym sa...

Hihi...hon ger sig i alla fall inte förrän hon får det hon vill ha!..och skrivbordet var ju vitt och fräscht!..Lät så kul när hon sa att..Ingen ska tro att alla våra möbler är hemgjorda lr hittade på loppis! :) Vilka fina detaljer på sängen, krönet var superfint! Jättefin gardin oxå! :) Kram Signe

Anonym sa...

Skrev precis en kommentar som jag slarvade bort..typiskt! Jo, kul att dottern är envis och att hon står på sig ang. Ikeamöblerna :) Det blev ju ett fint vitt skrivbord i alla fall!..skoj att hon är rädd för att folk ska tro att ni bara har egentillverkade och hittade möbler..smaken är ju olika. Hon har i alla fall ett superfint rum och vilka fina detaljer det är på sängen, krönet var superfint och vilka fina gardiner! :) Kram

Färjtorp sa...

Hej och tack!!! Det är klart att du får göra likadant (hjärtat på krukan)! Jättekul om nån vill det, då blev det ju bra =)

Kram Johanna

Hulda sa...

Hei! Fant bloggen din via en annens. Her var det masse flott å se på. Vi har lik stil, ser jeg. :) nydelig jenterom. :) Kom gjerne innom meg på http://huldals.blogspot.com

Kan jeg linke til deg?

Skatan sa...

Jaha, jag inser att jag måste passa på att joxa så länge jag har makten...inom kort kommer fler än sambon att börja protestera. Ännu hänger lillskrotan med på allt jag hittar på! Jag ler när jag läser ditt inlägg...Härligt!!

Nya och gamla ting sa...

Superfint!

Maria sa...

Mycket gulligt rum och vilka underbara snickerier och detaljer...Kram maria

Älfgärdet sa...

Måste ta & visa min dotter Eleanor din dotters rum! Kan nog mycket väl falla henne i smaken (fast man vet ju aldrig...).
Jag gillar också Ernst!!! Man kan ju bara inte låta bli. Han är väldigt duktig på att förmedla känslan genom tv-rutan med sina kommentarer.(också jag föll för färgen på entren till Rottneros!)
Min paviljong i hallen kommer från Sirlig i Gamla stan, inköpt ifjol. Men vet du vad, jag var en sväng till Kil idag. De har en underbar liten butik där som heter Änglarum. Varit där? Fick med mig 2 fil de fer saker hem! & vad mer, jo paviljongen fanns där! Sen måste jag höra med dig om du har tips på butiker i närheten som har fina grejer. Noll54 i Karlstad har mycket, Kanel & Änglar här i Forshaga har en del ibland. Annars tycker jag det är ganska glest. Tänkte mig på nån auktion snart också...

Anonym sa...

Hej! Du har verkligen lyckats med inredningen må jag säga - verkligen jättefint. Har en fråga angående skrivbordet - vad heter "märket" på det? Min sambo behöver ett nytt skrivbord till sin dator och jag försöker göra allt för att få det att smälta in i den miljö som jag försöker skapa i vår nya lägenhet. Tack på förhand!

LantlivsAnette sa...

Jaa ..fniss..så där är det...men hon har ju ett jättefint rum..trots att du inte fick som du ville..hi..hi..men .men..jättefin gardin..du kan så himla mycket..man blir både imponerad och väldigt inspirerad...hade gärna tagit en go fika hos dig också och tittat på allt vackert..Kram Anette

Birgittas minnen sa...

Vilket fantastiskt vackert hem du och din man har skapat i ert helt underbara hus, som också ligger i en vacker trakt (är själv uppväxt i Karlstad under medeltiden någon gång) så jag vet. Du verkar så otroligt duktig med dina projekt, och fint blir det. Ha det så bra, jag kikar in igen och tittar. Kram

Jennyshemochharmoni sa...

HAAHAHAHAHAHAHAHA, mamma får ge efter *fnissar* Jag gillar verkligen din stil. Helt underbart! Ha en toppenfin helg! KRAM

Anonym sa...

Vilka roliga kommentarer man kan få höra av barn!

Granne med Selma sa...

Svar till Pernilla H:
Skrivbordet är ett hopplock. Skivan är ett köksbord som de sålde ut billigt (95 kr !). Raymond tog bort två av benen på ena sidan och sedan la vi det över hurtsen som var separat. Kommer inte ihåg vad hurtsen hette, men om du vet att det är en hurts och inget helt skrivbord du ska leta så kanske det går lättare. Hoppas det löser sig för dig!
MvH Sussie

Vit stjärna sa...

Ååh vilket vackert hus ni har å allt i det med oxå! =) Inspirerande!
Kul att du lämna kommentar så jag hitta hit.
Kram Anna

Anonym sa...

Jag tackar så mycket för hjälpen - ska se om jag kan skapa något liknande eller hitta något som passar oss båda i smaken. Himla fint det ni gjorde i alla fall - passar i er lantliga miljö. Smaken skiljer sig ganska mycket i vårt hem, vilket är tråkigt. Jag vill också ha vitt och spets i överflöd :-) Tack än en gång!

::fina:: sa...

Vilket underbart rum hon har, din Emma! IKea-möblerna passar ju jättebra in, det är så härligt när man kan blanda gammalt och nytt på det viset. Dialogerna mellan dig och Emma var jätteroliga att läsa, speciellt det där sista om stolen :-)

Hulda sa...

hei, så du har vært inne på bloggbutikken min, jeg har en annen blogg også, den oppdateres daglig, nesten.
http://huldals.blogspot.com håper du kommer innom der. :)

Ankan sa...

Åh, vad vackra inredningsdetaljer och vilken lyxig säng! Din dotter har verkligen fått ett fint rum. :)
Ha en härlig helg!

Jennifer sa...

Hej. Ville bara säga att gardinen du hade sytt var väldigt fin. Vad har du användt för tyg?

Kram Jensan

Anonym sa...

Hi hi... mina barn suckar också en del över mitt gammeldagsa. Men jag tror de trivs ganska bra iallefall...
Bara du kan få det att se så fint ut ändå!
Kram
Pinglan :)