- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


måndag 25 juni 2007

Emmas rum - del 1

Dotterns högsta önskan är att få ett "IKEA-rum". Tror det har något med färdigt, nytt och modernt att göra... kanske inte riktigt så vi har det nej... stackars unge...

Tänkte visa en del av dotterns rum idag. Visst hittar man både den ena och den andra saken från IKEA - fast ok... säkert omgjord eller tillbyggd och inte som den såg ut i affären... Är det kanske det som är att gå halva vägen var? :-)
Börjar med att visa sängen:

Egen design. Voilá!

Man ligger ganska högt för att få känslan av en riktig kungasäng. Skönt att dra för förhängena för att slippa mygg i sommarnatten eller för att mysa med en bra bok en regnig novemberkväll...


Närbild av tyget i förhänget. Det är alldeles ljuvligt snyggt! Tunt, skirt och broderat på, med en lite glansig tråd.
















Det lilla bordet framför fönstret förtjänar en egen bild. Inköpt i en loppisbutik för 20 kronor. Då var det brunmålat och vingligt. Maken grymtade inte ens när jag kom hem med det utan gjorde som jag bad honom: snickrade till listerna ovanpå. Med lite vit färg och ett volangtyg blev det hur sött som helst och ett riktigt fynd, eller hur?

















Den lilla kistan som står på bordet fick dottern av mormor i doppresent.









Från början var barnens rum ett enda stort med en kakelugn i mitten. När de sedan blev lite äldre ville de ju så klart ha ett eget kryp in. Vägg sattes upp och dottern fick kakelugnen. På grund av detta står kakelugnen lite inklämd, men den fyller sin funktion!
Stor spegel och smink - dottern börjar bli stor...



















Avslutar dagens inlägg med en bild på trägolvet i Emmas rum som blev så fint när vi såplutade det och hade i vitt pigment. Jämför med hur det ser ut i hallen utanför där vi ännu inte slipat om golvet.















Go´kväll till er alla!

45 kommentarer:

Linda sa...

riktigt prinsessrum! underbart!!
kram Linda

dreamhouse sa...

tack för att du kikade in hos mig! här är det ljuvligt! superfint rum din dotter har, tror inte riktigt hon inser hur drömlikt hon bor! men allt har sin tid kanske..;) vacker vacker är det iaf!

Anonym sa...

Vilket fint rum Emma har!!
Kul att du gillar min blogg! Är det ok om jag länkar till dig, så att jag int eglömmer bort dig, när jag tar mia bloggpromenader?

Interiørhuset sa...

for ett nydelig pikerom...den sengen ble kjempe flott=) Er en flott ide for å lage en koslig hule. Det bordet var kjempe flott=) Der kommer nok din lille emma til å kose seg i mange år=) Klem

Anonym sa...

herregud så fint! hoppas ger upp sina ikea-drömmar snart, för det där rummet var ngt av det finaste!

Milly sa...

vilket underbart flickrum!Gillar speciellt sängen och kakelugnen. Ha det bra! kram/milly

LantlivsAnette sa...

Vilket vackert rum hon har ! Alla detaljer och textilier, och en kakelugn ! Mina döttrars rum visar jag nog inte ..dom är tonåringar så där är det modernt och blandat..när dom var små då hade dom Järnsängar..himmelsängar...gamla skrivbord , speglar och lampetter..suck..allt har jag sålt, men järnsängen vägrar jag att göra mig av med,så fint trägolvet blev ..tack för tipset !
Kram Anette

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Åh vad fint. Sängen var ju gjord som för en prinsessa. Kram

Anonym sa...

Åh, vilket underbart rum! Sängen är ju fantastisk!

Anonym sa...

Ohhh så fint!! Må jo være 1000 ganger bedre enn et IKEA rom dette, en ungpikedrømm av et soveromm spør du meg. NYDELIG kakkelovn også!! Vakkert!

Elzie sa...

Det är inte alltid som barnen tycker som vi när det gäller IKEA- eller inte IKEAmöbler *s*. Hon har ett jättefint rum och jag tror hon tackar dig någon gång i framtiden!!
Kram Elzie

♥Linda♥ sa...

Helt sagolikt!!! Vad du o din man är duktiga. Misstänker att ni snickrat sängen själva...:-)
Har du sytt gardinen själv? Undrar bara isf vad du använt för tyg för att få det fina ljusinsläppet. Är själv på G att sy gardin till köket men har svårt att hitta tyg som inte mörkar...
Alltid lika kul o inspirerande att besöka dig!!! Kram Linda

♥ Pia... sa...

Oj du verkligen ett prinsessrum..man blir lite avis på dottern:)...du måste ha en otroligt händig gubbe mä...:)...ska bli kul at se resten..ha en bra dag..PIA

marie sa...

Helt ljuvligt fint har ni det! Ja, barnen gillar inte riktigt det som vi tycker om men de kan ju inte få allt. Det konstiga är att när de blir vuxna så väljer de ofta det de hade som barn. De längtar efter den känslan, nostalgi! Härligt! Hur gör man ditt trägolv, material???

Elzie sa...

Viskar tillbaka: "Då tror jag att han skulle bli väldigt arg. Han märker inte om jag byter eller ändrar vissa saker, men skulle jag måla hans älskade furutak eller panelen i köket så skulle det nog ta hus i helvetet" *s*.
Kram

♥Linda♥ sa...

Hej igen!
Tack för svaret! Jo, jag för min del skulle gärna se en närbild på gardinen då jag tyckte den var sååå fin. Hittade en väldigt lik gardin på Himla för ett tag sen men den kostade nästan 1000:- så kan man sy själv är det ju en fördel.
Kram och hej från Linda

Anonym sa...

Så fiint din dotter har det!! Hälsa henne att detta är något alldeles speciellt - ett ikearum kan vem som helst få...

Så fint ni gjort det. Skoj att få se era fiffiga lösningar och hur du förvandlat fynd! Inspirerande!

/Terese

Hem och Lycka sa...

Gud vilket vackert rum..

Skatan sa...

Oj, oj, oj så himla fint!!! Vad duktiga ni är!

Anonym sa...

Svar till Granne med Selma: Vad kul att du har röstat på mig!! Det var kul att "höra"! Tack för att jag får länka till dig!

Nya och gamla ting sa...

Ja vi får låtsas att det är ett ikearum (inför dottern), jag tycker att det är helt underbart snyggt för att det inte ser ikealikt ut. Den höga sängen med tillhörande sänghimmel var verkligen pricken över i:et för rummet. Även kakelugnen förstås. Hon ska vara nöjd din dotter, världens drömrum!

Ankan sa...

Hej! Visst får du länka till mig! Är det okej att jag länkar till dig:) Du har så fint och det är kul med renoveringsprojekt..!

::fina:: sa...

Vilket underbart rum! Sängen ser verkligen härlig ut, får mig att minnas min hembyggda himmelsäng jag hade som liten, som mamma & pappa slog sina kloka huvuden ihop för att ordna. Riktigt roligt att se skillnaden på golven - så fint det blev!

Anonym sa...

Emmas rum är verkligen en flickdröm! Tänk att få ha en kakelugn på rummet... Hon har det verkligen fint!
Tänk vad mycket man faktiskt kan göra utan att det behöver kosta mycket, bara man håller ögonen öppna och ser möjligheterna! Sen underlättar det ju att ha en händig och hjälpsam man i sin närhet ibland!

Hem & Harmoni Marie sa...

Jättefint, tack för att vi fick se din dotters fina rum :)
Gillade bordet och kistan, verkligen gulligt. Och golvet blev ju också jättebra. Kul att se 'före-efter' bild. Kram Marie

n o r d i n g å r d e n sa...

Så otroligt vackert rum!! Sängen och alla detaljer, mycket smakfullt!! Och va golvet blev fint, ursnygg kakelugn med!! Hela rummet som hämtat från en saga.. Mari.

Älfgärdet sa...

Nu fick jag inspiration till dotterns rum! Hon har dock inte sagt något om ikea än.... sonen däremot som är 2 år äldre "vill inte ha möbler som ser slitna & gamla ut - jag vill ha modernt"... Dottern vill gärna ha creme väggar med vita möbler med någon ljust grön dekormålning. Fine with me!!! Jag bor också i Värmland, kul att hitta nån mer! Har just lagt upp en egen blogg som du gärna får titta in på & ge mig tips & kommentarer.
alfgardet.blogspot.com

Anonym sa...

Hälsa till Selma och gratulera på namnsdagen om Du träffar henne! :) Önskar Dig, och Selma, en bra dag!

Poppins sa...

Ett helt underbart flickrum. Ja, jag hade inte tackat nej till det nu heller :)
Men naturligtvis är det så att man längtar efter det som man INTE har. Och framför allt i hennes ålder när man jämför sig med jämnåriga - som säkert inte har ett sådant vackert rum.
Kram

johanna sa...

Hej
åhh vad glad jag blev att jag hitta din blogg...den är ju bara sååå fin.Hoppas det inte gör något om jag länkar dig

Spets och snor sa...

Hihi tack för din kommentar! Oj så fint rum!

Nina sa...

Skrattade så när jag läste din introduktion av bloggen . Maken kallar mig tapethitler ...

johanna sa...

Tack...vad roligt att du tyckte om min sida..blir jätteglad.
Måste säga det samma till dig,du verkar ha ett helt fantastiskt hem..
kram

Anonym sa...

Hej! Vad kul att du hittade till min blogg så jag hittade hit!! Oj vad fint du har det...och massor med fina bilder fulla med inspiratiion!!! Ska kika runt lite!
Kram!

Anonym sa...

Åhh vad fint!! hon måste känna sig som en riktig prinsessa! :D jättevackert, som vanligt ;) // Lisa

Anonym sa...

Supermysigt rum och fint golv!..Sängen är ju helt underbar, tyget som hänger där likaså! Söta möbler oxå! Vackert! :)
/Signe

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Hi hi...jo jag visste faktiskt inte heller att de gick att förstora ;)
Kaninen syr jag själv om du vill får du gärna beställa en. Har ett par på lager. Zinktunnan köpte jag i en "fin-affär" som heter skiolgatan 14 och ligger i Norrköping. Kram

Jennyshemochharmoni sa...

Vilket underbart rum! Fantastiskt! Ditt hem är en stor inspirationskälla :) KRAM!

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej, kikar in här igen i ditt vackra rum...jag har besvarat dig på min sida bland kommentarerna i det förra inlägget, kom inte på ngt bra svar dock... Ha en mysig kväll! Mari.

Maria sa...

Vad kul att få se sängen i sin helhet...jättefin..en riktig prinsesssäng. Jag känner igen det där med nya IKEA möbler mm. min dotter som nu är 16 år hade ett jättefint rum för ett par år sedan. Målade väggfält och sänghimmel, gustaviansk säng med klädd gavel..och sänghimmel..jättefint.nu är rummet svartmålat med en del IKEAmöbler mm mm suck och stön..men hon är kreativ och möblerar om stup i ett...
Det blev ett långt inlägg...
Mycket fint rum har hon din dotter..
Kram på dig Maria

Färjtorp sa...

Så fint rum!!
Å vilken mysig o fin blogg du har, måste kika mer hos dig!!

/Johanna

Anonym sa...

Hennes sovrum är verkligen underbart, vore otroligt tråkigt att göra om det till ett "Ikea-rum". Jag känner igen mig i din dotter (min mor inredde mitt rum i en "lantligt flickig stil"och var
otroligt fint(Som jag ser det nu när jag är vuxen) men när jag kom in i en ålder på ca 14 år ville jag bestämma själv hur det skulle se ut och då kom Ikea fram som ett första val. Du får nog helt enkelt se det som något väldigt roligt och positivt att hon är intresserad av inredning och vill "försöka" själv. Jag har då åtminstone insett vad som var av värde nu ca 10 år senare =)Men att få pröva själv är ju A och O det vi allla... =)
Förövrigt är ditt hus verkligen underbart!

Anonym sa...

Det är bara sååååå fantastiskt vackert.

Kommer precis från Gripsholms slott och det skulle lika gärna kunna vara ett rum därifrån.

Du, den där fikastunden på Mårbacka , den står och väntar på oss!!!

Kram Malin

Anonym sa...

Hej!
Måste bara slänga in en liten kommentar, hittade till din sida först idag, inte varit här innan. Men nu kommer jag att dyka in ofta, vilket underbart hus och hem du har! Vackra bilder! Ha det bra!

Anonym sa...

Hej alla glada inredare, speciellt Selmas granne!

Jag undrar om du kan skriva recept på golvbehandlingen. Alltså lite mer utförligt om hur ni gjort och vilka produkter som är aktuella.
Jag gillar golvet mycket, som du nog förstår, och vill göra samma sak i min gamla lägenhet!
Hoppas på svar.

Tack på förhand!
Kram Maria